...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טוויל - הרעפים הכי טעימים שיש - רוני ונציהו--- פלפלית   24/2/2009 12:46




*** אני מתכוונת למלא בקרם מסקרפונה ופירות יער
הטוויל מוכנים - מאפסנים בקופ' אטומה - ימולאו ומייד יוגשו.
פלפלית.

טוויל - הרעפים הכי טעימים שיש


רוני ונציה במתכון לעוגייה צרפתית קלאסית, דקה, פריכה ושברירית, שצורתה מזכירה רעפים - Tuiles בצרפתית


טוויל - Tuiles

ה"טוויל" נחשבת לעוגייה יוקרתית ויקרה, שמוצאים בכל פטיסרי בצרפת. מגישים אותה במסיבות תה, ובכל העולם, כליווי לגלידה או לסורבה, וכקישוט למנות אחרונות במסעדות גורמה (למי שאינו רוצה לטרוח בעיצוב העוגיות לצורת רעפים יכול גם להשאירה פשוט כעיגולים שטוחים‭.(‬



המרכיבים (כ‭36-‬ עוגיות):

1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) אבקת סוכר

1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח

‭1/4‬ כפית מלח

120 גרם חמאה רכה

1/2 1 כפות דבש

1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור

2 חלבונים (ביצה מס' ‭(1‬



הכלים: כמה תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה או עדיף משטח סיליקון ‭")‬סילפט‭("‬ לאפייה



אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום נמוך ‭150)‬ מעלות).

מנפים ביחד את אבקת הסוכר, הקמח והמלח לקערה בינונית ומערבבים.
בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש בעזרת הוו השטוח ובמהירות בינונית כ‭1-‬ דקה עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את תמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח בפעמיים לסירוגין עם החלבונים, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה וממשיכים להקציף עוד כ‭1-‬ דקה עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה לגמרי.

מצמידים את נייר האפייה לתבנית ב‭4-‬ הפינות עם מעט מהבלילה (למניעת תזוזה‭.(‬ יוצקים 1 כפית מהתערובת מעל לנייר האפייה במרווחים של כ‭7-‬ ס"מ ביניהן. בעזרת מרית מדורגת לקישוט או גב של כף משטחים כל עוגייה לעיגול בקוטר כ‭8-‬ ס"מ ובעובי דק ואחיד ככל האפשר.

אופים בכל פעם תבנית אחת בלבד. אופים כ‭8-‬ דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב-בהיר. עובדים בזריזות ומסירים מיד רק עוגייה אחת בעודה חמה בעזרת מרית מתכת לקישוט (שטוחה ודקה‭.(‬ מניחים את העוגייה מעל למערוך ומהדקים כדי לעצב ולעגל אותה לצורת רעף (העוגיות מצטננות מהר מאוד‭.(‬ מסירים מיד ומעבירים לצלחת ההגשה. ממשיכים באותה צורה עם שאר העוגיות. צריך לעצב אותן בעודן חמות, אחרת הן עשויות להיסדק או להישבר (אם העוגיות מתקררות ונהיות קשיחות לפני שמספיקים לעגל אותן על המערוך, מחזירים אותן שוב לתנור ל‭30-15-‬ שניות לריכוך‭.(‬ מאחסנים אותן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כמה ימים, או במקפיא.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה24/2/2009 02:29
קליפות תפוזים מסוכרותו--- פלפלית  
24/2/2009 10:05
קליפות תפוזים [תפוזינה] עוברות לייבוש בתנור ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:07
קליפות תפוזים [תפוזינה] מסוכרות - לאחר הייבוש ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:08
קליפות תפוזים [תפוזינה] לאחר הטבילה בשוקולד ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:11
פודינג אורז בחלב קוקוס וצימוקים/צבי טריגרו--- תמר מהעבודה
24/2/2009 10:18
עוף עם ירקות וחלב קוקוס / מדור האוכל YNETו--- תמר מהעבודה
24/2/2009 12:12
קארי ירקות וחלב קוקוס/מדור האוכל YNETו--- תמר מהעבודה
24/2/2009 12:18
טוויל - הרעפים הכי טעימים שיש - רוני ונציהו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
24/2/2009 12:46
טוויל - רוני ונציה - תמונת תקריב ו--- פלפלית  
24/2/2009 12:50
עוף בפטריות עם אטריות ו--- תותית
24/2/2009 13:22
מרק עגבניות ועדשים סמיך ועשיר-ניקי בו--- דליה  
24/2/2009 13:51
מרק עגבניות ("פאפא אל פומדורו")-מירב פוריץו--- פלפלית
24/2/2009 16:08
פשטידת אורז במחבת קלי קלותו--- ענתוש פה
24/2/2009 18:20



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן