...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוף עם ירקות וחלב קוקוס / מדור האוכל YNETו--- תמר מהעבודה 24/2/2009 12:12

במדור האוכל של YNET היום יש כמה מתכונים עם חלב קוקוס - מי שלא ניסה עד היום שווה - מאד טעים.
אפשר להשתמש בפחית של מי קוקוס (יות זול מחלב קוקוס).


2 ק"ג נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצמות) ללא עור
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
3 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וחתוך גס
3 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר מגורר (3 קוביות ג'ינג'ר מגורר קפוא)
פלפל ירוק ופלפל אדום, מנוקים מגרעינים וחתוכים לקוביות גדולות
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וחתוך לטבעות דקות
1 עגבנייה קצוצה גס
1 פחית חלב קוקוס
מיץ מחצי לימון
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
חותכים את העוף לנתחים בגודל 2X2 ס"מ ומניחים בקערה. מוסיפים כף שמן זית ואת הכמון והכורכום ומערבבים היטב עד שהעוף מצופה כולו בתערבות התבלינים.
מחממים 1 כף שמן זית במחבת רחבה ועמוקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הפלפלים המתוקים ואת הפלפל החריף ומטגנים דקה נוספת. מוציאים את תכולת המחבת ומעבירים לקערה.
מוסיפים את יתרת שמן הזית למחבת ומטגנים את נתחי העוף עד שהם משנים את צבעם.
מחזירים את הירקות למחבת, מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומבשלים תוך ערבוב כדקה-שתיים.
מוסיפים את חלב הקוקוס ואת מיץ הלימון, מקטינים את הלהבה ומבשלים עד שהעוף מבושל והרוטב מסמיך מעט (כ-5 דקות).
ממליחים, מפלפלים, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה24/2/2009 02:29
קליפות תפוזים מסוכרותו--- פלפלית  
24/2/2009 10:05
קליפות תפוזים [תפוזינה] עוברות לייבוש בתנור ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:07
קליפות תפוזים [תפוזינה] מסוכרות - לאחר הייבוש ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:08
קליפות תפוזים [תפוזינה] לאחר הטבילה בשוקולד ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:11
פודינג אורז בחלב קוקוס וצימוקים/צבי טריגרו--- תמר מהעבודה
24/2/2009 10:18
עוף עם ירקות וחלב קוקוס / מדור האוכל YNETו--- תמר מהעבודה « הודעה נוכחית
24/2/2009 12:12
קארי ירקות וחלב קוקוס/מדור האוכל YNETו--- תמר מהעבודה
24/2/2009 12:18
טוויל - הרעפים הכי טעימים שיש - רוני ונציהו--- פלפלית  
24/2/2009 12:46
טוויל - רוני ונציה - תמונת תקריב ו--- פלפלית  
24/2/2009 12:50
עוף בפטריות עם אטריות ו--- תותית
24/2/2009 13:22
מרק עגבניות ועדשים סמיך ועשיר-ניקי בו--- דליה  
24/2/2009 13:51
מרק עגבניות ("פאפא אל פומדורו")-מירב פוריץו--- פלפלית
24/2/2009 16:08
פשטידת אורז במחבת קלי קלותו--- ענתוש פה
24/2/2009 18:20



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן