...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פודינג אורז בחלב קוקוס וצימוקים/צבי טריגרו--- תמר מהעבודה 24/2/2009 10:18

מתכון של צבי טריגר מוואלה - מנסיוני האישי - עד עכשיו המתכונים שניסיתי של טריגר היו מוצלחים מאד.

המצרכים ל-2 מנות:
1 כוס אורז לבן מבושל (אורז פרסי, בסמטי או יסמין, ראו הערה מס' 1)
1 כוס חלב
1 כוס חלב קוקוס
1 תרמיל וניל (או 2 כפיות תמצית וניל)
2 כפות סוכר לבן
¼ כוס צימוקים
2 כפות רום לבן (או מים, אם אין רום)
קליפה מגוררת מלימון שלם

ההכנה:
1. שמים את הצימוקים בקערית קטנה, ומוסיפים את הרום (או המים). מערבבים ומשרים כ-20 דקות.

2. במחבת רחבה ועמוקה מערבבים את האורז המבושל ואת החלב על להבה נמוכה. מחממים, תוך כדי ערבוב, כ-3 דקות, עד שהאורז סופג את רוב החלב.


3. אם משתמשים בתרמיל וניל, חוצים את תרמיל הווניל לאורך, ובעזרת הצד הנגדי ללהב הסכין מוציאים את הזרעים. מוסיפים את הזרעים ואת חצאי התרמיל לאורז. אם משתמשים בתמצית וניל – מוסיפים את התמצית. מוסיפים גם את חלב הקוקוס ואת הסוכר, מגבירים את הלהבה לבינונית, ומבשלים תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות. ברגע שהוא מתחיל להסמיך מעט, מכבים את האש (הפודינג אמור להיות סמיך אבל מעט נוזלי יותר מאיך שהייתם מגישים אותו, כי כמו טחינה ביתית, בקירור הוא מתמצק מעט).


4. מוסיפים את הצימוקים המושרים יחד עם הנוזלים שנותרו בקערה ואת קליפת הלימון המגוררת. מערבבים היטב, מעבירים לקערה, ומכסים בניילון נצמד. את הניילון מצמידים ממש לפני הפודינג, כדי למנוע היווצרות קרום. מקררים היטב, כ-6 שעות או לילה שלם. מגישים בקעריות אישיות.


הערות וגיוונים:


הכניסו את תרמיל הוניל לסוכר הלבן שלכם1. בישול האורז: שמים בסיר 1 כוס אורז לבן (פרסי, בסמטי או יסמין) שטוף היטב ומסונן, ½1 כוסות מים. מביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים, ומבשלים 15 דקות בסיר מכוסה. כעבור 15 דקות מכבים את הלהבה. משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. כעבור 10 דקות פותחים את הסיר ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג, כדי להפריד את הגרגרים.


2. אפשר להגיש עם פירות קצוצים דק מלמעלה, או עם עוד מעט קליפת לימון מגוררת לקישוט.


3. למרות שמקובל להגיש פודינג אורז כשהוא קר מאוד, הפודינג הזה טעים מאוד גם חם, מייד עם סוף הבישול.


4. אם השתמשתם בתרמיל וניל ולא בתמצית: אחרי שהפודינג התקרר, מוציאים את חצאי תרמיל הווניל, שוטפים במי ברז, ומייבשים. טומנים את התרמילים המיובשים בתוך צנצנת הסוכר הלבן שלכם, ומקבלים סוכר וניל ביתי ומבושם.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה24/2/2009 02:29
קליפות תפוזים מסוכרותו--- פלפלית  
24/2/2009 10:05
קליפות תפוזים [תפוזינה] עוברות לייבוש בתנור ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:07
קליפות תפוזים [תפוזינה] מסוכרות - לאחר הייבוש ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:08
קליפות תפוזים [תפוזינה] לאחר הטבילה בשוקולד ו--- פלפלית  
24/2/2009 10:11
פודינג אורז בחלב קוקוס וצימוקים/צבי טריגרו--- תמר מהעבודה « הודעה נוכחית
24/2/2009 10:18
עוף עם ירקות וחלב קוקוס / מדור האוכל YNETו--- תמר מהעבודה
24/2/2009 12:12
קארי ירקות וחלב קוקוס/מדור האוכל YNETו--- תמר מהעבודה
24/2/2009 12:18
טוויל - הרעפים הכי טעימים שיש - רוני ונציהו--- פלפלית  
24/2/2009 12:46
טוויל - רוני ונציה - תמונת תקריב ו--- פלפלית  
24/2/2009 12:50
עוף בפטריות עם אטריות ו--- תותית
24/2/2009 13:22
מרק עגבניות ועדשים סמיך ועשיר-ניקי בו--- דליה  
24/2/2009 13:51
מרק עגבניות ("פאפא אל פומדורו")-מירב פוריץו--- פלפלית
24/2/2009 16:08
פשטידת אורז במחבת קלי קלותו--- ענתוש פה
24/2/2009 18:20



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן