...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פטה כבד עם ג'לי רימוניםו--- שונט 21/9/2008 07:25

מאת: שי לי ליפא אנג'ל | צילום: דניה ויינר | מתוך הספר "חגים"

נתקלתי במתכון הנפלא הזה בגיליון ישן של מגזין “ליווינג” של מרתה סטיוארט, והופתעתי לגלות עד כמה הוא מתאים לפאר את שולחן החג כמנה ראשונה וחגיגית. ערכתי כמה שינויים במתכון המקורי, ואף על פי שהכנתו מורכבת משני שלבים, הוא קל ביותר להכנה. מכינים עד שלושה ימים מראש.

50 דקות הכנה. יום וחצי קירור

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 22x11 ס”מ:
לג’לי רימונים:
1 כוס מיץ רימונים (אפשר קנוי)
2 כפיות (8 גרם) אבקת ג’לטין
לפַּטֶה:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום פרוסות
1 כף עלי תימין
500 גרם כבדי עוף נקיים מגידים ושומן (550 גרם ברוטו)
1/3 כוס ברנדי
75 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס

+ מכינים ג’לי רימונים: יוצקים 1/2 כוס מיץ רימונים לקערה, מפזרים מעל אבקת ג’לטין ומשהים 10 דקות.
+ מחממים את יתרת המיץ (1/2 כוס) בסיר, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהאש. יוצקים את המיץ החם על תערובת הג’לטין ומערבבים היטב.
+ יוצקים את הג’לי על תבנית מרופדת בניילון נצמד. מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
+ מכינים את הפַּטֶה ומגישים: מחממים שמן זית במחבת ומאדים בצל, שום ותימין על להבה נמוכה כ-5 דקות עד להתרככות. מוסיפים את הכבדים ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות. הופכים את הכבדים תוך כדי הטיגון. מוסיפים ברנדי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שמחצית מהנוזלים התאדו.
+ מעבירים את תכולת המחבת עם הנוזלים למעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים מרגרינה בטעם חמאה תוך כדי פעולת המכשיר, עד שהיא נבלעת בתערובת. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
+ מצננים את התערובת עד שהיא פושרת (תערובת חמה תמיס את הג’לי). יוצקים אותה בזהירות על גבי ג’לי הרימונים ומשטחים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה. מגישים עם טוסטים או לחם טרי.

הכנה מראש: מכינים עד שלשה ימים מראש. שומרים בקירור




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...ו--- איה21/9/2008 03:44
עוגת שמרים חגיגית עם מלית תפוחי עץו--- שונט
21/9/2008 07:12
אוסובוקו עגל בדבש לימון רוזמרין ותפוחיםו--- שונט
21/9/2008 07:16
פורל ברוטב פלפלים שקדים ואגוזי לוזו--- שונט
21/9/2008 07:20
פטה כבד עם ג'לי רימוניםו--- שונט « הודעה נוכחית
21/9/2008 07:25
עוגיות שקדים ולימוןו--- שונט
21/9/2008 07:32
עוגת דבש תפוחים הפוכהו--- שונט
21/9/2008 07:36
סתוי: קדרה בהשראה פרסיתו--- הדר
21/9/2008 07:48
עוף על פחית של סיידר - במקום פחית של בירה ו--- פלפלית
21/9/2008 09:09
קציצות אפויות.ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 09:30
צ'יפס אפוי.ו--- אורית(ה)
21/9/2008 09:39
קישואים ממולאים בנענע, לימון ופירות יבשים ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 10:06
כעכים מלוחיםו--- שונט  
21/9/2008 11:23
עוגת שיש ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 12:49
קייק פלפלים וזיתים שחורים - איה - ו--- פלפלית  
21/9/2008 12:50
מלבי עם ריבת רימונים ו--- מרילין*  
21/9/2008 13:10
מלבי עם ריבת רימונים / תמונה מהצדו--- מרילין*  
21/9/2008 13:12
ריבת רימונים / עידיתו--- מרילין*  
21/9/2008 13:14
גלידת תפוח בדבש - לקראת השנה החדשהו--- etty  
21/9/2008 14:19
קישואים עם פלפל גמבה וזיתיםו--- etty  
21/9/2008 14:23
עוף ברוטב תמרים (בשעה)/ תומר אייל."שף" 2001ו--- אופה קטנה
21/9/2008 14:48
עוגת תפוזים עם תוח עץ גולדלישסו--- שרוניק   
21/9/2008 16:54
כנפי עוף ברוטב מתקתקו--- שרוניק   
21/9/2008 21:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן