...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פורל ברוטב פלפלים שקדים ואגוזי לוזו--- שונט 21/9/2008 07:20

פורל ברוטב פלפלים, שקדים ואגוזי לוז
מקור המתכון: אביגיל ביסר



2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
3 כפות שמן זית
30 גרם שקדים לא קלויים ללא הקליפה או ממרח שקדיה
30 גרם אגוזי לוז לא קלויים
4 כפות יין שרי יבש
2 כפות חומץ בן יין לבן
3 שיני שום
1/3 כוס מים
מלח, פלפל שחור טחון טרי ומעט סוכר לפי הטעם
50 גרם חמאה לטיגון הדגים
מעט קמח
4 פורלים, מחולקים לפילטים

+ קולים את הפלפלים בגריל חם עד שישחימו ומוציאים מהתבנית. שמים בשקית ניילון ומחכים כרבע שעה. מוציאים, קולפים את הפלפלים ופורסים לפרוסות. יוצקים את השמן למחבת גדולה ומטגנים את הפלפלים על אש נמוכה 5 דקות.
+ טוחנים בבלנדר את השקדים, האגוזים, היין, החומץ, השום והמים עד שמתקבלת מחית חלקה. אם היא סמיכה מדי אפשר לדלל בעוד קצת מים, יין וחומץ.
+ מעבירים את הרוטב למחבת עם הפלפלים, מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר ומבשלים עוד 5 דקות.
+ בינתיים ממיסים את החמאה במחבת שנייה ומקמחים קלות כל אחד מהפילטים. מטגנים כ 4 דקות מכל צד עד שהדגים יזהיבו. מפזרים את הפלפלים והרוטב בין ארבע צלחות ומניחים על כל צלחת, על הרוטב, שני פילטים. מגישים חם.

מנות עיקריות
חומוס בסלק (חומוס עם מנגולד)
סארמולה - טאג'ין דגים וכוסברה מרוקאי
נזיד בטטות קאשיו וכוסברה
טונה חרוכה
תבשיל חומוס, חלב קוקוס ובזיליקום





כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...ו--- איה21/9/2008 03:44
עוגת שמרים חגיגית עם מלית תפוחי עץו--- שונט
21/9/2008 07:12
אוסובוקו עגל בדבש לימון רוזמרין ותפוחיםו--- שונט
21/9/2008 07:16
פורל ברוטב פלפלים שקדים ואגוזי לוזו--- שונט « הודעה נוכחית
21/9/2008 07:20
פטה כבד עם ג'לי רימוניםו--- שונט
21/9/2008 07:25
עוגיות שקדים ולימוןו--- שונט
21/9/2008 07:32
עוגת דבש תפוחים הפוכהו--- שונט
21/9/2008 07:36
סתוי: קדרה בהשראה פרסיתו--- הדר
21/9/2008 07:48
עוף על פחית של סיידר - במקום פחית של בירה ו--- פלפלית
21/9/2008 09:09
קציצות אפויות.ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 09:30
צ'יפס אפוי.ו--- אורית(ה)
21/9/2008 09:39
קישואים ממולאים בנענע, לימון ופירות יבשים ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 10:06
כעכים מלוחיםו--- שונט  
21/9/2008 11:23
עוגת שיש ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 12:49
קייק פלפלים וזיתים שחורים - איה - ו--- פלפלית  
21/9/2008 12:50
מלבי עם ריבת רימונים ו--- מרילין*  
21/9/2008 13:10
מלבי עם ריבת רימונים / תמונה מהצדו--- מרילין*  
21/9/2008 13:12
ריבת רימונים / עידיתו--- מרילין*  
21/9/2008 13:14
גלידת תפוח בדבש - לקראת השנה החדשהו--- etty  
21/9/2008 14:19
קישואים עם פלפל גמבה וזיתיםו--- etty  
21/9/2008 14:23
עוף ברוטב תמרים (בשעה)/ תומר אייל."שף" 2001ו--- אופה קטנה
21/9/2008 14:48
עוגת תפוזים עם תוח עץ גולדלישסו--- שרוניק   
21/9/2008 16:54
כנפי עוף ברוטב מתקתקו--- שרוניק   
21/9/2008 21:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן