...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מוס גבינה עם רוטב פסיפלורה - עצמיו--- פלפלית   11/2/2009 09:26


500 גרם גבינה לבנה 9%
1 שמנת להקצפה
2 שקיות סוכר וניל
סוכר - להמתקת הגבינה - לפי טעם אישי

1 שקית ג'לטין 14 גרם מומסת ב 1/3 כוס מים חמים.

מחית פסיפלורה מ 6 יח' פסיפלורה
מעט מים
1 כפית שמנמנה קורנפלור

תבנית/יות כיכר מרופדת בניילון נצמד, + עודפי ניילון.
או תבניות אישיות מרופדות.

*** השתמשתי בתבנית כיכר מפיירקס - גדולה מספיק להכיל את הכמות.
או 2 תבניות כיכר חד פעמיות.

ההכנה

ממיסים את בג'לטין
מקציפים את השמנת עם 2 שקיות סוכר וניל
עם אותו מקצף של השמנת,
מקציפים את הגבינה עם סוכר [לפי טעם אישי]
ומזרזפים בזרם דק, תוך הקצפה את הג'לטין המומס.

מוסיפים את השמנת המוקצפת - בתנועות קיפול לתערובת הגבינה.

מעבירים לתבנית/תבניות ומכסים את התכולה בעודפי הניילון הנצמד,
מעבירים למקרר להתייצבות של 12 שעות לפחות.

הכנת ציפוי הפסיפלורה

מסננים את מחית הפספ' כדי לדלל קצת את הגרעינים
[כמות הגרעינים גדולה מידי לטעמי]
משתמשים רק בחלק מהם, את העודף זורקים.

מביאים לרתיחה כ 2/3 כוס מים
מוסיפים סוכר [לפי טעם אישי]
מוסיפים למים הרותחים כפית א. קורנפלור,
מהולה ומעורבבת טוב עם 1 כף מים קרים
תוך ערבוב מתמשך, עד סמיכות. מכבים את הלהבה ומחכים שיהיה חמים.

מוסיפים ומערבבים את מחית הפסיפלורה,
טועמים וובודקים אם יש צורך להמתיק.

מוציאים את תבנית/יות הגבינה שהתמצקה,
מסירים את שולי הניילון העודף,
הופכים את ככר הכבינה על מגש מתאים,
ויוצקים מעל את המחית.
מורחים בצורה שוה.. מחזירים לקרור עד ההגשה.

בקרור לשמור מכוסה למניעת ספיגת ריחות מהמקרר.

בתמונה - מנה בהגשה


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה11/2/2009 02:35
לביבות כרובית / איילת לטוביץ’ ו--- איה
11/2/2009 02:49
עוגת דומינו (שוקולד קוקוס) / שאול בן אדרת ו--- איה
11/2/2009 02:58
צלי בקר בירקות ו--- איה
11/2/2009 03:06
צלי כתף טרי ביין, חרדל, שום ודבש ו--- איה
11/2/2009 03:11
תבשיל אורז עם כדורי בשר, גזר וצימוקיםו--- איה  
11/2/2009 03:18
מוס גבינה עם רוטב פסיפלורה - עצמיו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
11/2/2009 09:26
מוס גבינה עם רוטב פסיפלורה - לפני פריסה למנות ו--- פלפלית  
11/2/2009 09:28
מרק ירקות סיני ו--- etty  
11/2/2009 12:26
פשטידת פטריותו--- etty  
11/2/2009 12:49
תוספות שכל מרק ישמח לארח ו--- פלפלית
11/2/2009 13:35
קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריות מיובשותו--- פלפלית
11/2/2009 13:44
גרנולה "בלוף"ו--- גדולה
11/2/2009 20:20



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן