...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגת שמרים חגיגית עם מלית תפוחי עץו--- שונט 21/9/2008 07:12


מתוק לחג: כתר תפוחים

כתר מרהיב ללא מאמץ
כתבות נוספות
דבש ותבלינים
עידן הקרח
שמנת, מאחורייך!
כנאפה אחת ולתמיד!
טעימה מתוך "האוסף המתוק של על השולחן" - מרנג

מאת: קרין גורן | צילום: דניאל לילה | מתוך גיליון 187

עוגת שמרים חגיגית ויפהפייה עם מלית תפוחים, אגוזים וקינמון

במהלך פיתוח המתכון גיליתי (שוב) שהעצלנות משתלמת. לא התחשק לי להתעסק עם התפוחים: לקלף, לחצות, לנקות מהליבה והגרעינים, לקצוץ ולבשל עד לריכוך חלקי. ואז עלה לי הרעיון להשתמש בתפוחים מיובשים. כל מה שעושים הוא רק לרכך אותם במים רותחים וקצת קינמון במשך 10 דקות, והם מוכנים לשימוש. לא רק שהפטנט חוסך לנו עבודה — הוא גם מבטיח שהתפוחים יהיו בדיוק במרקם הנכון, ואין סיכוי שהם יפרישו יותר מדי נוזלים וירטיבו את הבצק.

חומרים לעוגת כתר גדולה בתבנית תנור ביתי:
למלית תפוחים:
150 גרם תפוחים מיובשים
360 מ”ל (½1 כוסות) מים רותחים
1/2 כפית קינמון
לתערובת קינמון:
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף קינמון
לבצק:
500 גרם (½3 כוסות) קמח
25 גרם (1/2 שקית) שמרית
100 גרם חמאה
160 מ”ל (2/3 כוס) חלב פושר
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
2 כפות דבש
1/2 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה, למריחת הבצק
ביצה טרופה עם כף מים, לזיגוג

+ מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבבים קמח ושמרית בקערת מיקסר עם וו לישה.
+ ממיסים חמאה ומערבבים אותה עם חלב לקבלת תערובת פושרת.
+ מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, ביצים, סוכר, דבש ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה). אם יש זמן, עדיף להתפיח במקרר למשך הלילה — הבצק יהיה פחות דביק והרבה יותר נוח לעבודה.
+ מכינים את מלית התפוחים: משרים תפוחים מיובשים בקערה עם מים רותחים וקינמון למשך 10 דקות. התפוחים יתנפחו ויתרככו מעט. מסננים ומצננים. קוצצים את התפוחים דק.
+ מכינים את תערובת הקינמון: מערבבים אגוזים, סוכר וקינמון.
+ מרכיבים את הכתר, מתפיחים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את הבצק בחמאה ומפזרים עליה את התפוחים הקצוצים. מפזרים את תערובת הקינמון ומגלגלים לרולדה. סוגרים את הרולדה לקבלת טבעת.
+ מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חותכים חתכים עמוקים ברווחים של 5 ס”מ בהיקף הטבעת, כמעט עד להפרדת הפרוסות מהטבעת. מסובבים מעט (בעדינות) כל חתך, כך שהפרוסות יישכבו על צידן. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים להזהבה כ-25-30 דקות. אפשר להבריש את העוגה בסירופ סוכר בצאתה מהתנור.





כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...ו--- איה21/9/2008 03:44
עוגת שמרים חגיגית עם מלית תפוחי עץו--- שונט « הודעה נוכחית
21/9/2008 07:12
אוסובוקו עגל בדבש לימון רוזמרין ותפוחיםו--- שונט
21/9/2008 07:16
פורל ברוטב פלפלים שקדים ואגוזי לוזו--- שונט
21/9/2008 07:20
פטה כבד עם ג'לי רימוניםו--- שונט
21/9/2008 07:25
עוגיות שקדים ולימוןו--- שונט
21/9/2008 07:32
עוגת דבש תפוחים הפוכהו--- שונט
21/9/2008 07:36
סתוי: קדרה בהשראה פרסיתו--- הדר
21/9/2008 07:48
עוף על פחית של סיידר - במקום פחית של בירה ו--- פלפלית
21/9/2008 09:09
קציצות אפויות.ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 09:30
צ'יפס אפוי.ו--- אורית(ה)
21/9/2008 09:39
קישואים ממולאים בנענע, לימון ופירות יבשים ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 10:06
כעכים מלוחיםו--- שונט  
21/9/2008 11:23
עוגת שיש ו--- אורית(ה)  
21/9/2008 12:49
קייק פלפלים וזיתים שחורים - איה - ו--- פלפלית  
21/9/2008 12:50
מלבי עם ריבת רימונים ו--- מרילין*  
21/9/2008 13:10
מלבי עם ריבת רימונים / תמונה מהצדו--- מרילין*  
21/9/2008 13:12
ריבת רימונים / עידיתו--- מרילין*  
21/9/2008 13:14
גלידת תפוח בדבש - לקראת השנה החדשהו--- etty  
21/9/2008 14:19
קישואים עם פלפל גמבה וזיתיםו--- etty  
21/9/2008 14:23
עוף ברוטב תמרים (בשעה)/ תומר אייל."שף" 2001ו--- אופה קטנה
21/9/2008 14:48
עוגת תפוזים עם תוח עץ גולדלישסו--- שרוניק   
21/9/2008 16:54
כנפי עוף ברוטב מתקתקו--- שרוניק   
21/9/2008 21:37



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן