...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

רטאטוי / וריאציות על רטאטויו--- --מרילין   8/2/2009 07:25

רטאטוי הינו תבשיל ירקות פרובנציאלי מאיזור ניס בצרפתית פירושו לערבב, ובכן התבשיל דורש לא מעט עירבוב touille

את התבשיל נהוג להכין בעונת הקיץ, כשהירקות במיטבם
אומרים שבמקור התבשיל כלל קישואים, פלפלים ירוקים עגבניות ובצל ושום
ורק לאחרונה הצטרפה החצילה
~
את הרטאטוי נהוג להכין כמנה עקרית, אך ניתן גם להתייחס אליה כאל תוספת - בעיקר לצד צלעות טלה על האש
~
המבינים בדבר טוענים שברטאטוי הילכתית מטגנים כל ירק בנפרד (בשמן זית כמובן) ורק לאחר מכן מסדרים בשכבות וממשיכים לאפות בתנור ברוטב
עשוי פלפלים, ועשבי תיבול פשוטי העם - כדוגמתי - מטגנים את הירקות בזה אחר זה, באותו מחבט, במרווחים של 8 דקות בין ירק לירק
~
התיבול של הרטאטוי הוא מה שנקרה עשבי פרובנס herbes de provence
והוא כולל: רוזמרין, טימין, בזיליקום ופטרוזיליה למעשה, בדיקה מעמיקה יותר בהרכב המסורתי של התערובת הזו מעלה כי היא כוללת גם לוונדר, מיורם ועלי דפנה

להלן מתכון הרטאטוי

מצרכים
שלושה בצלים
שלושה קישואים
שלושה חצילים
שלושה פלפלים אדומים
שלושה פלפלים ירוקים
שבע עגבניות
שלושה עשר שיני שום
בזיליק, טימין, רוזמרין, שמן זית
מלח - פלפל
.
הכנה
חותכים את הירקות לקוביות
מטגנים את הבצלים בשמן חם
ואז מצרפים את הירקות על פי הסדר הזה במרווחים של
שמונה דקות בין ירק לירק
קודם הקישוא ואז החציל, אחר כך הפלפלים, אחר כך השום
ולבסוף העגבניות. אפשר להוסיף מעט שמן מדי פעם
מוסיפים את עשבי התיבול, מכסים ומבשלים על אש
קטנה כשעה וחצי
.

בישול על אש קטנה עם מכסה סגור נקראת גם שיטת החניקה
a l'etouffe - איזה ביטוי ציורי



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה8/2/2009 04:47
סלט שומר וארטישוק מבושל / גיל חובב ו--- איה
8/2/2009 05:23
חזה עוף ממולא פיסטוק ולימון / דורעם גונטו--- איה
8/2/2009 05:28
פאי ט"ו בשבט / של קונדיטוריית בן עמיו--- איה  
8/2/2009 05:31
פילה מושט על רטאטוי קטןו--- --מרילין  
8/2/2009 07:11
מורחים את הדג במעט פפריקה ופסטוו--- --מרילין  
8/2/2009 07:14
מקמחים, מנערים ומטגנים ו--- --מרילין  
8/2/2009 07:15
רטאטוי / וריאציות על רטאטויו--- --מרילין   « הודעה נוכחית
8/2/2009 07:25
קציצות על רטאטויו--- --מרילין  
8/2/2009 07:27
שקשוקה / ביצה על רטאטויו--- --מרילין  
8/2/2009 07:28
דג סול ברוטב שמנת ופטריות של אירה מתפוזו--- גילה  
8/2/2009 07:30
כרובית מוקרמת של שונטל ו--- גילה  
8/2/2009 07:34
קלופס מבית אמא בוציו--- גילה  
8/2/2009 07:43
שכבות מוס ערמונים, מוס שוקולד לבן וקראנץ’ ו--- פלפלית
8/2/2009 10:30
מרק ערמונים עם קרם פרשו--- פלפלית
8/2/2009 10:32
עוגיות דבש ותפוזים - ליאור אדריו--- פלפלית
8/2/2009 11:26
עוגת תפוז בחושה של ארקפה - ארקפה-פטיסארטו--- פלפלית
8/2/2009 11:28
ביסקוטי - דנה 20 ו--- פלפלית
8/2/2009 11:45
עוגת פירות יבשים מקור על השולחןו--- סיגלוש
8/2/2009 19:23



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן