...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עלי גפן במילוי גבינת עזים ברוטב דבשו--- זברה 7/9/2008 11:47

הערה-- אפשר בהחלט לוותר על הדבש. אני מעדיפה בלי.
********************************************************************
מרכיבים:

0.25 קילו עלי גפן - 50 עלים לפחות

1 כוס/ות אורז בסמטי

150 גרם גבינת עזים - טרייה

0.25 כוס/ות דבש

2 ביצים

3 כף/ות שמן זית

מלח גס





אופן ההכנה:
בסיר בינוני מטגנים את האורז בשלוש כפות שמן זית במשך שתיים-שלוש דקות, תוך ערבוב. מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כעשר דקות בסיר מכוסה, עד שכל הנוזלים נספגים. מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן.

בקערה בינונית מועכים את הגבינה במזלג. מוסיפים את הביצים וטורפים במרץ עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורז לתערובת ומערבבים. אם הגבינה איננה מלוחה, מוסיפים כפית מלח גס. לגבינה מלוחה אין צורך להוסיף מלח. ממלאים את עלי הגפן כמתואר ב"עץ המרכיבים".

מרפדים תבנית בינונית בעלי גפן קרועים ובשאריות עלים. מסדרים בה בצפיפות את העלים הממולאים (במידת הצורך, בשכבות). יוצקים על העלים כוס או שתיים של מים רותחים לכיסוי ומניחים עליהם צלחת שתשמש כמשקולת. אופים בתנור כשעה בחום של 150 מעלות.

מוציאים מהתנור ובזהירות נפטרים ממי הבישול.

הרוטב: מחממים את הדבש בסיר קטן עד שהוא הופך לנוזלי לחלוטין ויוצקים אותו על העלים. מגישים חם.

מקור- חיים כהן, אתר "מבשלים".








כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ...................ו--- פלפלית7/9/2008 07:33

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
איטריות אורז עם אפונה ברוטב ציליו--- שונט
7/9/2008 08:41
איטריות עם עגבניות שרי,זיתים,צלפים ופלפלים,ו--- שונט
7/9/2008 08:44
הר מקרוניו--- שונט
7/9/2008 08:47
עוף בתיבול טעיםו--- etty
7/9/2008 08:50
טורטליני ריקוטה,לימון פרמזן וחמאת מרווהו--- שונט
7/9/2008 08:50
טליאטלה עם קישואים,לימון וריחןו--- שונט
7/9/2008 08:52
לזניה עם זוקיניו--- שונט
7/9/2008 08:54
מרק עגבניות קר ו--- מרילין  
7/9/2008 09:05
אורז חגיגיו--- זברה
7/9/2008 10:03
עוגיות [ או גלילי תחרה ממולאים] - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:53
עוגיות - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני - שלבי ההכנהו--- פלפלית  
7/9/2008 10:54
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני ו--- פלפלית  
7/9/2008 10:57
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:59
עוגיות תחרה - גלילי תחרה למלוי - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 11:02
פלפלונים ממולאים בגבינת עזיםו--- זברה
7/9/2008 11:41
סדנת אפיהו--- nimrodseo
12/9/2011 16:06
ממרח גבינת עזים ואגוזיםו--- זברה
7/9/2008 11:44
בוראק במלוי גבינת עיזים "ג'יבנה" -השף חוסאםו--- פלפלית
7/9/2008 11:45
עלי גפן במילוי גבינת עזים ברוטב דבשו--- זברה « הודעה נוכחית
7/9/2008 11:47
פיתות/לינדושו--- לינדוש
7/9/2008 17:13
פיטריות ממולאות בשר - באדיבות פלפליתו--- חני
8/9/2008 03:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן