...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פירות יבשים ממולאים עם רוטב שמנת ו--- הדר 5/2/2009 07:07

מתוך אתר 'טעמים'
מתכן טעים טעים, מתאים מאוד כמנה ראשונה.

מצרכים:
ל-4 מנות

4 יח' תאנה מיובשת גדולה
4 יח' שזיף מיובש גדול
4 יח' תמר לא מיובש גדול
4 יח' משמש מיובש גדול


למילוי:
100 גר' אורז בר שחור (כוס אורז)
2 כפות שמן זית
½ כפית גרגירי כוסברה יבשה
1 כפית כוסברה טרייה קצוצה
1 כפית נענע טרייה קצוצה
קמצוץ קינמון טחון
10 יח' אגוזי קשיו קצוצים


לרוטב:
25 גר' גבינה כחולה מפוררת
½ כוס שמנת מתוקה
מעט פלפל שחור גרוס


לקישוט:
4 ענפי מרווה טרייה
2 כפות עירית קצוצה


אופן הכנה:
משרים את הפירות היבשים במים חמים במשך כ-10 דקות, כדי לרככם להוצאת החרצנים.

מלית אורז:
מבשלים את האורז עם 3 כוסות מים למשך 45-60 דק' על אש נמוכה (אורז בר שחור מוכן כשהוא נפתח לפרח ורואים את הלבן בפנים). יש אפשרות לבשל אל דנטה או מבושל לגמרי.

מערבבים בקערה קינמון, כוסברה, נענע, מלח, פלפל, שמן זית ואגוזי קשיו. מוסיפים את האורז לתערובת התבלינים ומערבבים. ממלאים את הפירות היבשים בתערובת האורז המתובלת.

הרוטב:
יוצקים את השמנת לסיר ומוסיפים את הגבינה. מתבלים בפלפל השחור הגרוס, ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה עד לקבלת רוטב קרמי וסמיך.

הגשה:
מניחים את הפירות הממולאים (תאנה, שזיף, תמר ומשמש לכל סועד), מטפטפים את הרוטב מסביב, מקשטים עם ענף מרווה ועירית קצוצה.ניתן להגיש חם או קר, או עם רוטב חם או קר או כאשר הפירות היבשים מחוממים קלות.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...................ו--- איה5/2/2009 00:54
סלט קינואה עם חמוציות ואגוזי מלך ו--- איה
5/2/2009 01:21
רטטוי – תבשיל ירקות מפרובנס / makoו--- איה
5/2/2009 01:25
אוסובוקו טלה בבירה וירקות שורשו--- איה
5/2/2009 01:33
עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון - קלה להכנהו--- איה
5/2/2009 01:44
כדורי תמרים וקוקוס ללא אפייה ו--- איה
5/2/2009 01:47
פירות יבשים ממולאים עם רוטב שמנת ו--- הדר « הודעה נוכחית
5/2/2009 07:07
שיפודי עץ ופירות יבשיםו--- הדר
5/2/2009 07:15
פירות יבשים ממולאים גבינת עזים ו--- --מרילין  
5/2/2009 09:31
שוקי הודו אפויות עם גרגרי חרדל ותפוחי אדמהו--- פלפלית
5/2/2009 17:32
מתכונים מאגוזי פקאן- נוגה דואר מגזין"שף" ו--- פלפלית
5/2/2009 18:30
שטרודל פירות יבשים ו--- יפנית  
5/2/2009 19:22



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן