...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז פרסי בתפוחי אדמה פירות יבשים,נענע ו--- --מרילין 4/2/2009 07:05

וקליפת תפוז / פירגה
http://pirge.blogspot.com/2008/04/blog-post_3680.html
(יש שם תמונה בנוסף)


אחת מהיצירות הטעימות שלי בנוסח אורז פרסי בהפתעות כמו צנובר,צימוקים ושקדים והכל על מצע של תפוחי אדמה ובטטה שחומים ופריכים עד כדי פצפוץ בפה.




מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי
1/4 כוס שמן+4 כפות
1/2 כוס צימוקים שחורים וצהובים
1/2 כוס צנובר או שקדים מולבנים ארוכים
2 תפוחי אדמה פרוסים
בטטה חצויה לאורך
טיפונת מלח, כף דבש , 2 קורטים קינמון
מעט כורכום, כפית נענע טרייה וקליפת תפוז






אופן הכנה:
1. מבשלים את האורז 10 דקות בהרבה מים רותחים עם תוספת של קורט מלח - מסננים (לא שוטפים).
2. מערבבים את האורז עם הצימוקים השקדים הצנובר והתבלינים
3. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הבטטה לשני חצאים לאורך.
4. שמים בסיר רחב 4 כפות שמן ומחממים היטב
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על השמן ומעל את חצאי הבטטה
מנערים קלות את הסיר כדי שלא יידבקו במהלך הבישול
5. מפזרים את כל האורז על תפוחי האדמה והבטטה ומיישרים
משקים ב-4\1 כוס שמן באופן שווה
סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה
הופכים על מגש ומגישים מיד
התפוחים יוצאים קריספים ושחומים.




"טיפ"
1. מיד כשהאורז מוכן מניחים את הסיר הלוהט (בזהירות) על מגבת מלאה וספוגה במים קרים.
ה"שוק" אמור לשחרר את תפוחי האדמה בקלי קלות מקרקעית הסיר.
במידה ותפוחי האדמה לא יורדים בקלות יש להעביר מרית ולשחרר אותם בעדינות על האורז.
תהנו




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום רביעי...................ו--- איה4/2/2009 05:15
לחם בירה ופירות מיובשים / פסקל פרץ-רובין ו--- איה
4/2/2009 05:23
אורז פרסי בתפוחי אדמה פירות יבשים,נענע ו--- --מרילין « הודעה נוכחית
4/2/2009 07:05
גלילת תמרים אגוזים בדבש / מכון החגיםו--- איה
4/2/2009 07:40
עוגת בננות לכבוד חג האילנות ו--- איה
4/2/2009 08:21
כרוב אדום עם צימוקים ברוטב יין אדום ו--- איה
4/2/2009 08:24
לט"ו-בשבט-חזה עוף ממולא פירות יבשיםו--- שומית
4/2/2009 08:25
עדשים בבצל - מתכון עצמיו--- הדר
4/2/2009 09:40
מרק ’’רשתה’’ מאכל פרסי מתכון של אימי היקרהו--- סיגלוש
4/2/2009 11:20
מתכוני אגוזים - לט"ו בשבטו--- הפיה
4/2/2009 14:08
ממתק תמרים - לט"ו בשבטו--- הפיה
4/2/2009 14:10
פסטרמה הודו במרינדה של מיץ תפוזיםו--- ענתוש פה
4/2/2009 18:49



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן