...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורקייטה עם ברוקולי ואנשובי - ג'ימי אוליברו--- פלפלית 2/2/2009 10:12



אורקייטה עם ברוקולי ואנשובי

אתם מוכרחים לנסות את המתכון הזה. במקום אורקייטה אפשר להשתמש בפנה או בריגטוני — והם נפוצים מאוד בכל מקום.


ל-4 מנות:


חומרים:

2 ראשי ברוקולי גדולים
2 שיני שום גדולות, קלופות וקצוצות
8 פילטים של אנשובי
4-2 פלפלוני צ'ילי מיובשים, מפוררים, לפי הטעם
4 חתיכות נאות של חמאה
500 גרם פסטה יבשה מסוג אורקייטה
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
2 חופנים נאים של גבינת פרמזן מגוררת, לפי הטעם


הכנה

1. בעזרת סכין קטנה מפרידים את תפרחות הברוקולי מהגבעולים ומניחים בצד. קולפים את הגבעולים, קוטמים את הקצוות היבשים וזורקים אותם לפח. קוצצים דק את הגבעולים ומכניסים לסיר גדול עם השום, האנשובי, הצ'ילי ומחצית מכמות החמאה. מכסים ומבשלים לאט 10-8 דקות, ובמקביל מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים. זה אמור לארוך אותו הזמן — בדקו על גב האריזה. משהו שאני אוהב לעשות, אם כי הוא מעט שונה (אבל טוב יותר, אני רוצה להאמין), הוא לבשל את פרחי הברוקולי עם הפסטה ב–4 הדקות האחרונות — זה מרכך אותם במידה מספקת לאכילה, אבל מותיר אותם עם צבע ומרקם נהדרים.


2. מסננים את הפסטה והברוקולי, ושומרים קצת מנוזלי הבישול. מוסיפים את הפסטה והברוקולי למחבת השנייה. מורידים את המחבת מהכיריים. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, שארית החמאה וחופן גדול של פרמזן. מערבבים היטב, ומוסיפים מעט מנוזלי הבישול אם צריך, כדי לדלל מעט את הפסטה ולהבריק אותה. מגישים מיד, ומפזרים מעל את יתרת הפרמזן.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה2/2/2009 03:38
סלט גזר, עירית ופקאן מסוכר ו--- --מרילין  
2/2/2009 07:28
סלט כרוב חמוציות ושקדים ו--- --מרילין  
2/2/2009 07:40
סלט כרוב חמוציות ושקדים בהגשה חגיגיתו--- --מרילין  
2/2/2009 07:41
סלט תירס וגמבותו--- --מרילין  
2/2/2009 07:46
חצילים ועגבניות בתחמיץו--- --מרילין  
2/2/2009 07:49
פלפלים קלוים בתחמיץו--- --מרילין  
2/2/2009 07:52
אורקייטה עם ברוקולי ואנשובי - ג'ימי אוליברו--- פלפלית « הודעה נוכחית
2/2/2009 10:12
חמין עוף עם פתיתים - שרי אנסקיו--- פלפלית
2/2/2009 10:15
תבשיל עוף עם קוקוס, קארי וחמאת בוטניםו--- פלפלית
2/2/2009 10:17
קציצות הודו ברוטב סלרי ועגבניות ו--- פלפלית
2/2/2009 10:48
מנצח ~ מתכון שזיכה אותי בפרס עם גיל חובב ו--- גילה
2/2/2009 11:30
מאפינס טונה ו--- פלפלית  
2/2/2009 13:19
עלי בריק ממולאים בפירות יבשים /לינדוש.ו--- לינדוש
2/2/2009 16:38
עוגת ספירלה גבינה ושוקולד - קרין גורןו--- פלפלית
2/2/2009 20:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן