...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות בשר כבש עם חומוס( אפשר עם בשר בקר)ו--- זברה 19/9/2008 14:40

.
.

קציצות של "רפאל"


חומרים (4 מנות):


לרוטב:

3 כפות שמן תירס

5 שיני שום חצויות

1 פלפל ירוק חריף חצוי לאורכו

3 פלפלים מתוקים יבשים, נקיים מזרעים וקרועים לפיסות

1/2 1 ליטר מים רותחים

צרור גדול כוסברה קצוצה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית כורכום

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף מלח

2 כוסות גרגירי חומוס (שהושרו במשך הלילה), רצוי קלופים (ואפשר בהחלט להכין מחומוס קפוא של סנפרוסט ,לקיצור התהליך).

לקציצות:

500 גרם בשר כבש טחון עם מעט שומן ( הכנתי מבקר,ויצא מעולה)

1 בצל גדול קצוץ דק

6 שיני שום קצוצות גס

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

חופן כוסברה קצוצה דק

1 כפית כמון טחון

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

קורט אגוז מוסקט מגורר

1/2 כף מלח

5 כפות שמן זית

סולת

3 חלבונים

4 שיני שום פרוסות

הכנה:

תחילה הרוטב: בסיר רחב מטגנים בשמן חם את השום, עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים, קודם החריף ואחריו היבש, ומטגנים 4-5 דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את הכוסברה, התבלינים והחומוס, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה חצי שעה.

ועכשיו הקציצות: בקערה, מניחים את חומרי הקציצות ללא שמן הזית, הסולת, החלבונים ושיני השום הפרוסות. מערבבים היטב בידיים. בידיים לחות מעצבים קציצות שטוחות.

בקערה קטנה טורפים את החלבונים לקבלת קצף אוורירי.

במחבת רחבה, מחממים שמן זית, טובלים את הקציצות בחלבון, ומיד בסולת, ומטגנים קלות משני הצדדים. מעבירים לסיר הרוטב.

מוסיפים את שיני השום הפרוסות למחבת בו טוגנו הקציצות, ומטגנים להזהבה. מוסיפים לסיר, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים עוד כחצי שעה. מגישים חם,כמובן.
אני אוהבת להגיש עם קוסקוס,והקציצות עם הרוטב הפיקנטי יחד עכם הקוסקוס-נהדר!!

מקור- רפאל כהן. תבשיל מעולה, באחריות שלי!!




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים ליום שישי ....................ו--- פלפלית19/9/2008 06:24

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
שרמולה סלט פלפלים מבושליםו--- טליון
19/9/2008 06:34
אפיו מראש סלריו--- שונט
19/9/2008 06:41
מדריך עוגות תפוחיםו--- שונט
19/9/2008 06:45
עוגיות טחינה ושקדים (בטעם חלבה)ו--- פלפלית  
19/9/2008 06:59
עוגת שוקולד מהסרטים!ו--- אופה קטנה
19/9/2008 09:06
לחמניות עשבי תיבולו--- אופה קטנה  
19/9/2008 09:20
פוקצה פיצוץץץץץץץץו--- פנינהט  
19/9/2008 10:50
חלות מתקתקותו--- פנינהט  
19/9/2008 11:00
ארטיק נוטלהו--- זברה
19/9/2008 12:40
עוגיות קינמון וסוכר חוםו--- זברה
19/9/2008 13:55
קציצות בשר עם שעועית ירוקה,ברוטב עגבניותו--- זברה
19/9/2008 14:37
קציצות בשר כבש עם חומוס( אפשר עם בשר בקר)ו--- זברה « הודעה נוכחית
19/9/2008 14:40
לחם שקדים טחונים - ללא קמח.ו--- אורית(ה)  
19/9/2008 15:02
לחם שקדים - פרוס וקלוי ו--- אורית(ה)  
19/9/2008 15:05
כרובית שלמה אפויה בשקית קוקי.ו--- אורית(ה)  
19/9/2008 15:41



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן