...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קציצות בשר עם שעועית ירוקה,ברוטב עגבניותו--- זברה 19/9/2008 14:37

ל-(6 מנות)


חומרים


650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון
2 בצלים גדולים, מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
5 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
800 גרם שעועית ירוקה , מנוקה מקצוות (אפשר קפואה)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
5 עגבניות קלופות וקצוצות
2 פלפלים חריפים קצוצים
8 שיני שום קצוצות
חופן עלי כוסברה קצוצים


אופן ההכנה



שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.

מחממים 3 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הקציצות, השעועית והעגבניות. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשעועית מוכנה והרוטב סמיך.

מחממים במחבת את שארית השמן. מוסיפים את הפלפלים החריפים, השום והכוסברה ומטגנים כ 3 דקות. יוצקים על התבשיל, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות. מגישים עם אורז לבן או עם לחם שחור לטבילה ברוטב.

מקור-בני סיידא.


--------------------------------------------------------------------------------






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים ליום שישי ....................ו--- פלפלית19/9/2008 06:24

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
שרמולה סלט פלפלים מבושליםו--- טליון
19/9/2008 06:34
אפיו מראש סלריו--- שונט
19/9/2008 06:41
מדריך עוגות תפוחיםו--- שונט
19/9/2008 06:45
עוגיות טחינה ושקדים (בטעם חלבה)ו--- פלפלית  
19/9/2008 06:59
עוגת שוקולד מהסרטים!ו--- אופה קטנה
19/9/2008 09:06
לחמניות עשבי תיבולו--- אופה קטנה  
19/9/2008 09:20
פוקצה פיצוץץץץץץץץו--- פנינהט  
19/9/2008 10:50
חלות מתקתקותו--- פנינהט  
19/9/2008 11:00
ארטיק נוטלהו--- זברה
19/9/2008 12:40
עוגיות קינמון וסוכר חוםו--- זברה
19/9/2008 13:55
קציצות בשר עם שעועית ירוקה,ברוטב עגבניותו--- זברה « הודעה נוכחית
19/9/2008 14:37
קציצות בשר כבש עם חומוס( אפשר עם בשר בקר)ו--- זברה
19/9/2008 14:40
לחם שקדים טחונים - ללא קמח.ו--- אורית(ה)  
19/9/2008 15:02
לחם שקדים - פרוס וקלוי ו--- אורית(ה)  
19/9/2008 15:05
כרובית שלמה אפויה בשקית קוקי.ו--- אורית(ה)  
19/9/2008 15:41



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן