...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות [ או גלילי תחרה ממולאים] - אהרוניו--- פלפלית   7/9/2008 10:53



ממוסף השבת של "ידיעות"

***** בתמונה, הגלילים מוכנים למילוי

תבניות מצופות בנייר אפיה
תנור מחומם מראש ל 190 מעלות - על טורבו



בסיר קטן



100 גרם חמאה
100 גרם דבש
שליש כוס [70 גרם] סוכר
קליפה מגוררת מתפוז 1
2 כפות ברנדי

3/4 כוס קמח [100 גרם]



מבשלים את החומרים למעט הקמח [ללא הקמח]
תוך ערבוב עד שהחמאה נמסה והתערובת חלקה
[אין צורך להביא לרתיחה]



מסירים מהאש, ומוסיפים את הקמח.

יוצקים כף מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לא יותר מ 4 עיגולים על תבנית אחת

ובמרחקים גדולים זה מזה, במהלך האפיה הבלילה העגולה תתפשט
תגדל ותיעשה דקה לגמרי, והיא צריכה את מרחב ההתפשטות.

להכניס לתנור ולהמתין כ 6-7 דקות.



אחרי כמה דקות העוגיות נעשות דקות, רחבות ומבעבעות
[הבעבוע הוא שעושה את התחרה]

מורידים את נייר האפיה מהתבנית [עם העוגיות עליו]שלא ימשיכו להתחמם.

אחרי כ 5 דקות מסירים אותן מנייר האפיה.



שומרים בכלי אטום לשמירת הפריכות.



זו הגירסה הפשוטה והבסיסית לעוגיות התחרה האלו.

אפשר לפזר עליהן לפני האפיה
שקדים מולבנים פרוסים או אגוזי "ברס" קצוצים ומסוכרים.



שלב העיצוב



קחו מקל של מטאטא, צפו אותו בנייר כסף או ניילון נצמד,
השתדלו לעטוף באופן חלק.בלי קפלים ובליטות, שניתן יהי לשלוף ממנו את הגלילים בקלות.

כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן רכות מאוד.ממש כמו בד, הן מתקשות לגמרי לאחר כמה דקות.

חכו שיתקררו מעט, אך הן עדיין רכות, הרימו אחת מהן בזהירות,
שימו על המקל ולגלגלו בזהירות סביבו. אחרי כמה דקות, אפשר לשלוף את הגליל מעל המקל.

אם העוגיות מתקררות טרם הליפוף, הכניסו שוב לתנור לחימום וריכוך
לחצי דקה.



עכשיו יש לכם עוגיות תחרה פשוטות מעוצבות לגלילים.

את הגלילים - ללא מילוי - שומרים בקופסה אטומה,

את הקרם/מלוי מוסיפים בסמוך להגשה [לשמירת הפריכות של הגליל]



בעזרת שק זילוף חד פעמי ממלאים כל גליל [משני צידיו] ומגישים.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ...................ו--- פלפלית7/9/2008 07:33

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
איטריות אורז עם אפונה ברוטב ציליו--- שונט
7/9/2008 08:41
איטריות עם עגבניות שרי,זיתים,צלפים ופלפלים,ו--- שונט
7/9/2008 08:44
הר מקרוניו--- שונט
7/9/2008 08:47
עוף בתיבול טעיםו--- etty
7/9/2008 08:50
טורטליני ריקוטה,לימון פרמזן וחמאת מרווהו--- שונט
7/9/2008 08:50
טליאטלה עם קישואים,לימון וריחןו--- שונט
7/9/2008 08:52
לזניה עם זוקיניו--- שונט
7/9/2008 08:54
מרק עגבניות קר ו--- מרילין  
7/9/2008 09:05
אורז חגיגיו--- זברה
7/9/2008 10:03
עוגיות [ או גלילי תחרה ממולאים] - אהרוניו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
7/9/2008 10:53
עוגיות - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני - שלבי ההכנהו--- פלפלית  
7/9/2008 10:54
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני ו--- פלפלית  
7/9/2008 10:57
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:59
עוגיות תחרה - גלילי תחרה למלוי - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 11:02
פלפלונים ממולאים בגבינת עזיםו--- זברה
7/9/2008 11:41
סדנת אפיהו--- nimrodseo
12/9/2011 16:06
ממרח גבינת עזים ואגוזיםו--- זברה
7/9/2008 11:44
בוראק במלוי גבינת עיזים "ג'יבנה" -השף חוסאםו--- פלפלית
7/9/2008 11:45
עלי גפן במילוי גבינת עזים ברוטב דבשו--- זברה
7/9/2008 11:47
פיתות/לינדושו--- לינדוש
7/9/2008 17:13
פיטריות ממולאות בשר - באדיבות פלפליתו--- חני
8/9/2008 03:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן