...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פצפוצי חלבה – קרין גורן מהספר סודות מתוקיםו--- דליה   25/1/2009 17:14

פצפוצי חלבה – קרין גורן מהספר "סודות מתוקים"

חומרים

1/4 1 כוסות שומשום (200 גרם)
100 גרם חמאה
1/2 כוס דבש (100 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כף אבקת נס קפה
1/2 כוס טחינה גולמית (120 גרם)
5 כוסות פצפוצי אורז (150 גרם)
100 גרם חלבה מפוררת

אופן ההכנה

1. קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה מוציאים לקערה ומניחים בצד.

2. בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.

3. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ודוחסים קלות בידיים, או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).

4. מצננים לטמפ' החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר. מגישים קר.


סוד מתוק

גם העוגיות הי "פשוטות" יהפכו לסינדרלה אם נצפה אותן בשוקולד. את העוגיות האלה אני הכי אוהבת בצפי שוקולד לבן: ממיסים 200 גרם שוקולד לבן, מוסיפים 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות ומערבבים לתערובת חלקה. מורחים מעל הפצפוצים (לאחר הקירור ולפני החיתוך) ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת גלים על כל פני השטח. מעבירים למקרר ל- 20 דקות.


**** הערה:

- במקום דבש שמתי סילאן.
- את השומשום הוספתי לתוך הסיר בלי לקלות אותו.
- הוספתי גם כפית של תמצית וניל.
- לא ציפיתי את העוגה.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה25/1/2009 04:59
קדרת ירקות צלויים בתנור בשום ורוזמרין ו--- איה
25/1/2009 05:37
מרק קרם של קישואים ובטטה ו--- איה
25/1/2009 05:42
מרק כפרי / פפריקהו--- איה
25/1/2009 05:45
מרק בצל / טעמיםו--- איה
25/1/2009 06:01
חציל ממולא בתרד ופרמז’ן עם טחינה ירוקה / פפריקהו--- איה
25/1/2009 06:14
מאולתר של שבלולי בצק עלים עם קרם פטיסייר וו--- שונט  
25/1/2009 06:18
פאי בטטה עם גבינת צ'דר ורוזמריןו--- איה
25/1/2009 06:18
שבלולי שמרים וקינמון /קרין גורןו--- הדר  
25/1/2009 06:58
עוגת שושנים במילוי גבינה וריבהו--- שונט
25/1/2009 09:20
טארט בננות וטופי ..יאממיו--- שונט
25/1/2009 09:23
חזה עוף בפסטו תימין לימוניו--- שונט
25/1/2009 09:30
דג דניס אפויו--- רונית1
25/1/2009 09:32
אלו מטאר / תפוח אדמה ואפונה הודיו--- --מרילין  
25/1/2009 10:19
מרק ברוקולי/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 12:57
רטטוי כפרי עם דג מולית אדומה**/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 13:27
פצפוצי חלבה – קרין גורן מהספר סודות מתוקיםו--- דליה   « הודעה נוכחית
25/1/2009 17:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן