...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

שבלולי שמרים וקינמון /קרין גורןו--- הדר   25/1/2009 06:58

הערה: את המתכון מצאתי בבלוג היצירה הנפלא של זיקוקית.
היא כותבת שזה לפי קרין גורן, אבל לא ברור לי אם המילויים השונים הם של
קרין גורן או שלה.
בכל מקרה - הבצק נפלא בנוחות לעבודה, לשתי ביד בלי מיקסר והוא פשוט
מענג!

הבצק עצמו ממתכון של קרין גורן, אני עושה חצי כמות בצק עם קינמון וחצי עם שוקולד.


חומרים לבצק:
4 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית
1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
1/4 1 כוסות חלב פושר
1 ביצה
50 גרם חמאה מומסת, פושרת
1/2 כפית מלח

למלית הקינמון:
50 גרם חמאה מומסת, פושרת (יתחלק שווה בשווה עם מלית השוקולד)
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 כף גדושה קינמון

למלית שוקולד:
100 גרם שוקולד מומס - 60% מוצקי קקאו

חצי כוס סוכר
חצי כוס אבקת קקאו משובחת

לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים

הוראות הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרית ואינסטנט פודינג
2. מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.

3. משמנים את הבצק קלות למניעת התייבשות, אפשר עם ספריי שמן או לקחת חתיכת נייר סופג שאותה טבלנו בקצת שמן ולמרוח על הבצק, מכסים ומניחים במקום חמים ונעים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מערבבים יחד סוכר חום וקינמון בקערית ומניחים בצד.
5. ממיסים את השוקולד בסיר כפול ומניחים להתקרר.
6. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח, אני מחלקת ל-2, חלק אחד למלית הקינמון וחלק שני למלית השוקולד, בן הזוג שלי לא אוהב קינמון...
7. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
8. מברישים כל מלבן בחמאה מומסת
9. על פני הבצק של האחד מפזרים את תערובת הקינמון ומגלגלים לגלילה ארוכה.
10.על השני מורחים את השוקולד המומס על החמאה המומסת, עליו מפזרים את הקקאו (להשתמש במסננת שלא יהיו גושים) ועל הקקאו את הסוכר ומגלגלים לגלילה ארוכה.
11.פורסים לפרוסות שוות בעובי 2-3 סמ`
12.משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח
13.תוחבים את הקצה של הבצק מתחת לכל שבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה.
14.מחממים תנור ל-190 מעלות.
15.מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע, 15 דקות זה ממש בול! כל דקה נוספת באה על חשבון הרכות של המאפה, ראו הוזהרתם
16.מערבבים בקערה קטנה 2 כפות אבקת סוכר ו-2 כפות מים עד שאבקת הסוכר נמסה לגמרי וכשהמאפים יוצאים חמים מהתנור, מורחים עליהם בעזרת מברשת סיליקון מהנוזל המתוק, זה עושה אותם מבריקים ויפיפיים.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה25/1/2009 04:59
קדרת ירקות צלויים בתנור בשום ורוזמרין ו--- איה
25/1/2009 05:37
מרק קרם של קישואים ובטטה ו--- איה
25/1/2009 05:42
מרק כפרי / פפריקהו--- איה
25/1/2009 05:45
מרק בצל / טעמיםו--- איה
25/1/2009 06:01
חציל ממולא בתרד ופרמז’ן עם טחינה ירוקה / פפריקהו--- איה
25/1/2009 06:14
מאולתר של שבלולי בצק עלים עם קרם פטיסייר וו--- שונט  
25/1/2009 06:18
פאי בטטה עם גבינת צ'דר ורוזמריןו--- איה
25/1/2009 06:18
שבלולי שמרים וקינמון /קרין גורןו--- הדר   « הודעה נוכחית
25/1/2009 06:58
עוגת שושנים במילוי גבינה וריבהו--- שונט
25/1/2009 09:20
טארט בננות וטופי ..יאממיו--- שונט
25/1/2009 09:23
חזה עוף בפסטו תימין לימוניו--- שונט
25/1/2009 09:30
דג דניס אפויו--- רונית1
25/1/2009 09:32
אלו מטאר / תפוח אדמה ואפונה הודיו--- --מרילין  
25/1/2009 10:19
מרק ברוקולי/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 12:57
רטטוי כפרי עם דג מולית אדומה**/גורדון רמזיו--- תמר..
25/1/2009 13:27
פצפוצי חלבה – קרין גורן מהספר סודות מתוקיםו--- דליה  
25/1/2009 17:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן