...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז חגיגיו--- זברה 7/9/2008 10:03

והקדמה קצרה- לא יודעת מהו מוצאו, אני משערת שהאורז בוכרי .או תערובת של בוכרי ופרסי, נראה לי.

ולמתכון-
*************
החמרים:
3 כוסות אורז, פרסי או בסמטי( עדיף בסמטי, טעים יותר, עדין יותר, ורצוי להשרות חצי שעה במים קרים), שטוף ומסונן
2 בצלים גדולים קצוצים
5 שיני שום קצוצות דק
6 גזרים גדולים ויפים, מגוררים דק במעבד
חופן בריא של צימוקים, עדיף כהים, מה שאהוב עליכם
חופן בריא כנ"ל צנוברים( כל הכמויות של 100 ג'ר בערך)
חופן בריא שקדים מולבנים פרוסים
2 ( או יותר)תפוחי אדמה קטנים פרוסים דק( תלוי בגודל הסיר)
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כורכום
מלח.
אופציה- מעט קינמון.( אני מוסיפה וזה נהדר)

תנור מחומם מראש ל-130 מעלות.
*************
ההכנה:
**************
מתחילים באורז- לחמם 2 כפות שמן בסיר, להוסיף את האורז, לטגן תוך בחישה. להוסיף 4.5 כוסות מים רותחים, ולאחר הרתיחה להנמיך להבה הקטנה ביותר למינימום. לבשל 7 דקות.( בישול חלקי.)

בינתיים, מחממים 2 כפות שמן קנולה( או אחר, נייטרלי )במחבת גדולה,, או סוטאז' ענק,ומזהיבים את הבצל.מוסיפים את השום, הגזר והפיצוחים, וממשיכים לאדות תוך בחישה.מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטיב ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את האורז המבושל חלקית ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
במחבת , מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים, עד הזהבה.
מרפדים סיר רחב בפרוסות תפוחי האדמה, ועליהם יוצקים את תערובת האורז.מכסים, מעבירים לתנור, ואופים בערך שעה.אפשר יותר.

להגשה- כדאי לפזר על האורז טבעות בצל מטוגן ושחום ושקדים קלויים.



מקור- חברתי שוש, עם שינויים משלי. היא מבשלת את הכל על להבה קטנה, ואז תפוחי האדמה משחירים ואינם אכילים. בשיטה שלי, באפיה בתנור, תפוחי האדמה אכילים וטעימים מאד.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ...................ו--- פלפלית7/9/2008 07:33

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
איטריות אורז עם אפונה ברוטב ציליו--- שונט
7/9/2008 08:41
איטריות עם עגבניות שרי,זיתים,צלפים ופלפלים,ו--- שונט
7/9/2008 08:44
הר מקרוניו--- שונט
7/9/2008 08:47
עוף בתיבול טעיםו--- etty
7/9/2008 08:50
טורטליני ריקוטה,לימון פרמזן וחמאת מרווהו--- שונט
7/9/2008 08:50
טליאטלה עם קישואים,לימון וריחןו--- שונט
7/9/2008 08:52
לזניה עם זוקיניו--- שונט
7/9/2008 08:54
מרק עגבניות קר ו--- מרילין  
7/9/2008 09:05
אורז חגיגיו--- זברה « הודעה נוכחית
7/9/2008 10:03
עוגיות [ או גלילי תחרה ממולאים] - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:53
עוגיות - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני - שלבי ההכנהו--- פלפלית  
7/9/2008 10:54
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני ו--- פלפלית  
7/9/2008 10:57
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:59
עוגיות תחרה - גלילי תחרה למלוי - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 11:02
פלפלונים ממולאים בגבינת עזיםו--- זברה
7/9/2008 11:41
סדנת אפיהו--- nimrodseo
12/9/2011 16:06
ממרח גבינת עזים ואגוזיםו--- זברה
7/9/2008 11:44
בוראק במלוי גבינת עיזים "ג'יבנה" -השף חוסאםו--- פלפלית
7/9/2008 11:45
עלי גפן במילוי גבינת עזים ברוטב דבשו--- זברה
7/9/2008 11:47
פיתות/לינדושו--- לינדוש
7/9/2008 17:13
פיטריות ממולאות בשר - באדיבות פלפליתו--- חני
8/9/2008 03:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן