...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מקלות בצק פריכים ומסוכרים ו--- פלפלית   19/1/2009 11:06

מקלות בצק פריכים ומסוכרים
לילך גרמן, על השולחן

בכוכביות ***הערות שלי - פלפלית
*** המקלות מרהיבים והארומה משהווו.

מקלות מבצק פאי פריך מגולגלים בתערובת מתובלת של סוכר וקליפת תפוז.
המתכון מספיק לכמות גדולה של מקלות, שנשמרים יופי במקפיא.

חומרים ל-30 מקלות:

לבצק:
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
280 גרם (2 כוסות) קמח
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון ביצה
מעט מים

לזיגוג:
1 ביצה טרופה עם מעט חלב
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
200 גרם (1 כוס) סוכר

הכנה:
1. מערבבים חמאה, קמח, אבקת סוכר ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד שהבצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות.

3. מרדדים את הבצק הפריך בעזרת מעט קמח למלבן בעובי 1 ס”מ, וחותכים למקלות באורך 10 ס”מ.

4. מערבבים קליפת תפוז מגוררת עם סוכר בקערה רחבה.

5. מברישים את מקלות הבצק בביצה טרופה, מגלגלים בסוכר המתובל ואופים כ-6 דקות עד הזהבה.

*** במקום מעט מים בבצק -
הוספתי - בהדרגה,
כמה כפות - כף... לישה ועוד כף .... ושוב לישה
מיץ תפוזינה - עד להתגבשות הבצק.
ס"ה -כ 4 כפות.

*** נראה לי שיש טעות בזמני האפיה
אפיתי יותר מ 16 דקות.
כדאי לחכות עד הזהבה יפה.

*** לא לחרוג מידת אורך של 10 ס"מ

*** להסיר את המקלות רק לאחר קרור מושלם.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני................ו--- איה19/1/2009 02:56
חלוגת דבש ואגוזי מלך - גם חלה וגם עוגה ו--- פלפלית
19/1/2009 08:44
בּבּקָה תפוזים/בן עמי ברתיני שביטו--- תמר מהעבודה
19/1/2009 10:13
קציפת לימון ופירות יערו--- איה
19/1/2009 10:37
מקלות בצק פריכים ומסוכרים ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
19/1/2009 11:06
מקלות בצק פריכים ומסוכרים - לפני האפיה ו--- פלפלית  
19/1/2009 11:08
מקלות בצק פריכים ומסוכרים - לפני אפיה - תקריבו--- פלפלית  
19/1/2009 11:09
מקלות בצק פריכים ומסוכרים - סיום אפיה ו--- פלפלית  
19/1/2009 11:14
מרק קרופניק מתוך הספר המטבח היהודי-שמוליק כו--- שומית
19/1/2009 11:15
עוגת שמרים גבינה של קרין גורןו--- אופה קטנה  
19/1/2009 12:03
הקישור:ו--- אופה קטנה  
19/1/2009 12:04
טחינה אדומה - טחינה גולמית ופלפלים צרובים ו--- פלפלית  
19/1/2009 12:35
מרק בטטה, ירקות שורש צלויים ושמן אגוזיםו--- פלפלית
19/1/2009 18:59
חזה עוף מוקפץ עם פלפלים וקוקוס קלויו--- פלפלית
19/1/2009 19:03
עוגיות חמאה אגוזים ושוקלד ו--- פלפלית
19/1/2009 19:07
ספגטי אליו אי אוליו (שמן זית ושום) ו--- פלפלית
19/1/2009 19:13
ספגטי מיטבולס (כדורי בשר) - שף יוגב ירוס ו--- פלפלית
19/1/2009 19:17
קציצות עוף עם ירקות קלויים - לגעת באוכל ו--- פלפלית
19/1/2009 19:28
מרק תירס מהירו--- פלפלית
19/1/2009 21:11
מרק תירס ונטיפי ביצים - אבי פסטוו--- פלפלית
19/1/2009 21:13
מרק תירס - מתכון של חיים כהן - חלביו--- פלפלית
19/1/2009 21:15
מרק תירס - אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחןו--- פלפלית
19/1/2009 21:18



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן