...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ירקות כבושים ברוטב סויהו--- שמני 18/9/2008 11:20

ירקות כבושים בסויה / דורעם גונט
דרך פשוטה לשדרוג של ירקות קשים. הכבושים מוכנים בתוך יום או יומיים, ומוסיפים עניין לכל ארוחה בסגנון המזרח הרחוק ובכלל. הרכב הירקות ניתן לשינוי לפי המצאי אצל הירקן או במקרר.

1 ראש כרוב לבן במשקל של כ-750 גרם, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ (ללא הליבה)
3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לאורכם למקלות עבים באורך כ-4 ס"מ
3 מלפפונים קטנים, חתוכים לרבעים לאורכם למקלות באורך כ-4 ס"מ
2 פלפלים אדומים, מנוקים מגרעינים וחתוכים למקלות באורך כ-4 ס"מ
1/2 פלפלון צ'ילי טרי וחריף, אדום או ירוק (או לפי הטעם), חתוך לטבעות דקות
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לגפרורים דקים

לנוזל הכבישה:
1/2 כוס רוטב סויה
1 כוס חומץ אורז (או חומץ רגיל)
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
מים

מכניסים את הירקות לצנצנת (בערבוביה או בשכבות), ודוחסים כך שהירקות ימלאו את החלל וישאירו מקום מינימלי לנוזל הכבישה.
בסיר קטן מחממים את החומרים לנוזל הכבישה ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.
יוצקים את הנוזל החם על הירקות ומקפידים שיכוסו בנוזלים (אם צריך, מוסיפים עוד חומץ וסויה).
סוגרים את הצנצנת ומשאירים מחוץ למקרר עד שהירקות מוכנים (בין יממה לשלושה ימים, תלוי במזג האוויר).
מעבירים למקרר ואוכלים בתוך שבועיים.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - ליום חמישי..................ו--- איה18/9/2008 05:41
קְרוֹקֶה - עם צימוקים ושקדים - ביסקוטי אלגיראי מתכון של איהו--- שונט
18/9/2008 06:25
טרטלטים של בצלצלים ותפוחי אדמה - דורעם גונטו--- פלפלית
18/9/2008 08:39
ריבת קיווי - נענע 10 ו--- פלפלית
18/9/2008 09:39
ריבת בצל - נענע 10ו--- פלפלית
18/9/2008 09:41
ריבת אתרוגים - נענע 10ו--- פלפלית
18/9/2008 09:42
פסטה פאפארדלה עם פטריות ונקנקיותו--- etty  
18/9/2008 09:42
ריבת חלב - נענע 10ו--- פלפלית
18/9/2008 09:43
ריבת חצילים [חצילונים] - נענע 10ו--- פלפלית
18/9/2008 09:45
ריבת פלפלים אדומים ו--- שמני
18/9/2008 10:17
חציל בתחמיץ - מקור עממיו--- פלפלית  
18/9/2008 10:46
עגבניות כבושות - מהמטבח הרומניו--- פלפלית  
18/9/2008 10:54
עגבניות כבושות מהמטבח הרומני - עוד תמונהו--- איה  
18/5/2011 09:44
אבטיח כבוש - מהמטבח הרומני ו--- פלפלית  
18/9/2008 11:04
ירקות כבושים ברוטב סויהו--- שמני « הודעה נוכחית
18/9/2008 11:20
ירקות כבושים אוריינטלייםו--- שמני
18/9/2008 11:23
מוס סלומון - עידו ניידרמן - ארומה ו--- פלפלית  
18/9/2008 12:06
מוס סלומון - עידו ניידרמן - ארומה - מוכןו--- פלפלית  
18/9/2008 12:08



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן