...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

עוגיות מקושטות / דלית מיצנמכר ו--- אופה קטנה   16/1/2009 09:40

עוגיות חמאה צבעוניות ומשמחות

החומרים לבצק פריך, מתוק ופשוט:
משתמשים רק בחצי מכמות הבצק. את החצי השני שומרים לעוגיות זברה, או לסבב נוסף של עוגיות החמאה, תמיד אפשר להקפיא.

1/2 כוס סוכר.
200 גרם חמאה
2 כוסות קמח ועוד 2 כפות (300 גר)
1 ביצה
גרידת לימון
מעט תמצית וניל.

לציפוי: כוס אבקת סוכר (שקית שלמה), 2 כפיות מיץ לימון, סוכריות צבעוניות לקישוט. (הערותי לפני שאמשיך: הכנתי מראש כמות כפולה כדי שאוכל ליצור/לאפות מכל סוג הרבה עוגיות. בנוסף השתמשתי במרגרינה, כי רציתי פרווה, בפעם הבאה אנסה עם מחצית הכמות בשמן, וגם נזקקתי ליותר קמח, צריך לחוש את הבצק).

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר עד למרקם אחיד, כשהסוכר נמס. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל, אח"כ את הקמח, לערבב זמן קצר עד שהקמח נספג. לאחד את הבצק, לעטוף בניילון, להניח במקרר לפחות חצי שעה (אצלי היה יותר משעתיים). לחלק את הבצק לשניים. חצי אחד לשמור לעוגיות הזברה, ומהשני קורצים צורות, אחרי שרידדנו לעובי חצי ס"מ.
אופים בתנור בחום בינוני, כעשר דקות (אצלי יותר) עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים היטב ובינתיים מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד לקבלת קרם לבן, סמיך ואטום. לאחר שעוגיות התקררו, מורחים בעדינות את הקרם הלבן על העוגיה, מפזרים את הסוכריות ומניחים ליבוש. (אני מרחתי עם גב של כפית כך היה לי הכי נוח).



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שישי................ו--- איה16/1/2009 07:13
טארט טטן בננה בקרמל טופי -שי לי ליפא אנג'לו--- פלפלית
16/1/2009 08:25
עוגיות מקושטות / דלית מיצנמכר ו--- אופה קטנה   « הודעה נוכחית
16/1/2009 09:40
עוגיות זברה / של דלית מיצנמכרו--- אופה קטנה  
16/1/2009 09:42
עוגת ”אורגזמה” ~ בטוח ירומם ויעודדו--- גילה  
16/1/2009 09:50
בורשט - אילנית מ "מבשלים"ו--- פלפלית
16/1/2009 14:11
מרק בורשט בשרי מתכון מאת: איריס מאיר ו--- פלפלית
16/1/2009 14:14
מרק בורשט - שף רומן רבייב, מקפה דיניץ ו--- פלפלית
16/1/2009 14:17



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן