...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

לזניה עם זוקיניו--- שונט 7/9/2008 08:54

לזניה עם זוקיני / איילת בן-יוסף
זוקיני הם קישואים ירוקים, קשים, מוצקים וחתיכים ביותר.


ציון גולשים: (25 מדרגים)

חומרים

250 גרם עלי לזניה ללא בישול
2 גביעי גבינה אפשר להשתמש בכל גבינה שיש לכם במקרר-קוטג'5% ,9% גבינת שמנת בטעמים וסוגים שונים
2 ביצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 זוקיני גדולים, או 4 קטנים
1 כף שמן זית
2 קופסאות קטנות של (של 100 גרם) רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס


אופן ההכנה


1. מכינים את הזוקיני: פורסים את הזוקינים לפרוסות אלכסוניות דקות, שמים בקערה ויוצקים כף שמן זית ומעט מלח. מערבבים היטב. מחממים מחבת פסים (גריל) עד שהיא חמה מאוד ומניחים את פרוסות הזוקיני על המחבת. קולים את הפרוסות עד להשחמה משני הצדדים. מעבירים לכלי שיתקררו.

2. מכינים את תערובת הגבינה: בקערה מערבבים את גבינה עם ביצים ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ואפשר להוסיף עוד גבינה אם יש במקרר כמו פטה, בולגרית, צפתית ודומיהן.

3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים ביחד רסק עגבניות, שום, אורגנו וחצי כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל ואם צריך גם מעט סוכר.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרכיבים את הלזניה: בתחתית התבנית מורחים כף מרוטב העגבניות (כדי שהעלים לא ידבקו) ומסדרים שכבה של עלי לזניה. מעליהם יוצקים מחצית מתערובת הגבינה. מעל הגבינה מסדרים שכבה של פרוסות זוקיני קלוי וסוגרים עם עוד שכבת עלי לזניה. על העלים מורחים רוטב עגבניות, יוצקים את שאר תערובת הגבינה ומסדרים שכבה של זוקיני. סוגרים בעלי לזניה, עליהם יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים את הגבינה הצהובה.

5. שולחים את הלזניה לתנור לחצי שעה - עד שהכל מבעבע והגבינה מזהיבה. חשוב לתת ללזניה לנוח קצת לפני שפורסים ומגישים - כדי שהיא תתגבש ותתיצב.

את הלזניה הזאת אפשר לעשות גם עם חצילים קלויים - בדיוק באותה שיטה.







כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ...................ו--- פלפלית7/9/2008 07:33

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
איטריות אורז עם אפונה ברוטב ציליו--- שונט
7/9/2008 08:41
איטריות עם עגבניות שרי,זיתים,צלפים ופלפלים,ו--- שונט
7/9/2008 08:44
הר מקרוניו--- שונט
7/9/2008 08:47
עוף בתיבול טעיםו--- etty
7/9/2008 08:50
טורטליני ריקוטה,לימון פרמזן וחמאת מרווהו--- שונט
7/9/2008 08:50
טליאטלה עם קישואים,לימון וריחןו--- שונט
7/9/2008 08:52
לזניה עם זוקיניו--- שונט « הודעה נוכחית
7/9/2008 08:54
מרק עגבניות קר ו--- מרילין  
7/9/2008 09:05
אורז חגיגיו--- זברה
7/9/2008 10:03
עוגיות [ או גלילי תחרה ממולאים] - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:53
עוגיות - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני - שלבי ההכנהו--- פלפלית  
7/9/2008 10:54
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני ו--- פלפלית  
7/9/2008 10:57
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:59
עוגיות תחרה - גלילי תחרה למלוי - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 11:02
פלפלונים ממולאים בגבינת עזיםו--- זברה
7/9/2008 11:41
סדנת אפיהו--- nimrodseo
12/9/2011 16:06
ממרח גבינת עזים ואגוזיםו--- זברה
7/9/2008 11:44
בוראק במלוי גבינת עיזים "ג'יבנה" -השף חוסאםו--- פלפלית
7/9/2008 11:45
עלי גפן במילוי גבינת עזים ברוטב דבשו--- זברה
7/9/2008 11:47
פיתות/לינדושו--- לינדוש
7/9/2008 17:13
פיטריות ממולאות בשר - באדיבות פלפליתו--- חני
8/9/2008 03:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן