...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טאגין כבש מלכותי עם פירות יבשים ממולאים ו--- מרילין 18/9/2008 07:54

כמה שאני אוהבת את הטאג'ין הזה! כבש..פירות היבשים..ראס אל חנות - סוף!!
העקרון של כלי הטאג'ין, זה שהדים עולים למעלה לקודקוד, ואז יורדים ונוזלים מסביב כדי להוסיף לחות לתבשיל.
נשיג את אותו עקרון פשוט אם נקפיד לא לפתוח את הסיר שלנו.

לגבי כלי הגשה - לא הייתי מתפשרת, וכן מקפידה להגיש בכלי צבעוני ויפה עם אופי מרוקאי.

הרעיון לשילוב פירות יבשים ממולאים בשר לטאגין נתנה לי קודם שאנטל - כשהופיעו התמונות הנהדרות של פלפלית.

מעניין, פירות ממולאים בשר זה קלאסיקה במטבח המרוקאי, וגם טאג'ין..אבל אני לא זוכרת שאי פעם ראיתי שילוב של שניהם! איך ששאנטל העלתה את הרעיון..אני קניתי!

בדרך כלל אני מחביאה בפנים שקדים שלמים- אז הנה גיוון מלכותי!

להגיש עם קוסקוס.


מצרכים:
קילו כתף כבש חתוך לקוביות
2 בצלים פרוסים
6 שיני שום קצוצים
כף תבלין ראס אל חנות
מלח - פלפל
~~
הקציצות
150 גרם בשר טחון
בצל מגורד דק
מלח - פלפל
חצי כפית ראס אל חנות
50 גרם אגוזים קצוצים
~
6 שזיפים מיובשים בלי גרעין
6 תאנים מיובשים פה פתוח
6 משמשים פה פתוח
6 שערות זעפרן
שני מקלות קינמון
~
חצי כוס שקדים קלופים
שתי כפות שמן
כף דבש
כפית שומשום
~

הכנה:
1) מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל המגוקד המלח - הפלפל והרס אל חנות. יוצרים 18 קציצות קטנות.
2) מסדרים את הפירות בקערה בשיכבה אחת, מפזרים את הזעפרן, ומקלות הקינמון וחצי מים חמים. סוגרים אוטם את הכלי.
3) משרים חצי שעה
4) ממלאים את הפירות היבשים בקציצה וסוגרים. שומרים בצד את הקציצות וגם את הנוזלים.
~~
1) בכלי רחב שמים שמן, מסדרים שיכבה של בצל פרוס, שום, את הבשר ואת הראס אל חנות ומבשלים תוך ערבוב כ-10 דקות אל אש קטנה מאוד.
2) שופכים כוס מים על הבשר, סוגרים ומבשלים חצי שעה בלי לפתוח. על אש קטנה.
3) מוסיפים את הפירות היבשים הממולאים וגם את הנוזלים שלהם ומבשלים עוד 40 דקות בלי פתוח את המכסה - על אש קטנה
~
1) במחבט שמים את השמן, הדבש, השומשום והשקדים ומטגנים מספר דקות על אש קטנה רק עד שהשקדים נעטפים יפה. זהירות לא לשרוף.
2) מעבירים את הבשר עם הפירות היבשים לכלי יפה וצבעוני.
את הפירות היבשים מסדרים לפי צבעים
3) מפזרים מעל את השקדים עם השמן / דבש/ שומשום



ראס אל חנות - תערובת תבלינים
כף כורכום
כף פפירקה אדומה
כפית זרעי שומר שלמים
כף זרעי כוסברה טחונים
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית הל טחון
כף ז'ינג'ביל טחון




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
אוסף מתכונים לראש השנה - עיקריות בדבש ופירות ו--- איה  10/9/2008 14:29

- שתבוא עלינו שנה מתוקה כדבש

בראש השנה נהוג להכין תבשילים בדבש

בשירשור זה נרכז - מנות עיקריות לארוחת החג - עם דבש

שירשור זה יצורף לעמוד מאכלי חגים - בו תוכלו למצוא מבחר מתכונים לראש השנה

בברכת שנה טובה ומתוקה

צילום: פלפלית


לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
עוף בדבש / איילת לטוביץו--- איה
10/9/2008 14:33
עוף בדבש, תפוחים וצימוקיםו--- איה
10/9/2008 14:36
עוף בדבש, שזיפים ויין אדום ו--- איה
10/9/2008 14:40
פילה דניס על סלסה של פלפלים קלויים ודבש ו--- איה
10/9/2008 14:42
דניס בציפוי פילו צי’לי, אגוזי לוז ודבש ו--- איה
10/9/2008 14:47
עוף בדבש וזיתים / חנוך בר שלוםו--- איה
10/9/2008 14:49
אוסובוקו עגל בדבש לימוני, עלי רוזמרין ותפוח עץו--- איה
10/9/2008 15:12
חזה עוף ממולא פיסטוק ולימון - דורעם גונטו--- פלפלית
10/9/2008 17:39
רולדות בשר הודו טחון - במלוי כל טוּב - עצמיו--- פלפלית
10/9/2008 18:00
רולדות בשר הודו טחון - במלוי כל טוּב בהגשה ו--- פלפלית  
13/9/2011 15:35
רולדות בשר הודו טחון במילוי ירקות קלויים - חתך ו--- פלפלית  
24/9/2011 06:43
עוף ברימונים תמרים ואגוזים / אן קליינברגו--- מרילין  
10/9/2008 18:04
עוף ממולא על מצע בצלצלי שאלוט - עצמיו--- פלפלית  
13/9/2011 15:41
שוקי עוף ממולאים ו--- פלפלית  
13/9/2011 15:25
קבבים [קציצות] במילוי וברוטב פירות יבשים ו--- פלפלית  
13/9/2011 15:31
צלי עוף ברוטב רימונים ופירות יבשים ו--- אורית(ה)  
13/9/2011 14:34
תמונה של מתכוןו--- Dalialibi
30/8/2013 20:54
רולדת חזה בקר - ממולאת בבשר טחון ועודו--- פלפלית  
13/9/2011 15:18
טלה עם שזיפים מיובשים - צחי בוקששתר -טעמיםו--- פלפלית
10/9/2008 18:33
עוף בפירות יבשים וייןו--- גדולה
10/9/2008 18:45
עוף ברימונים/אלינוער רביןו--- תמר
10/9/2008 19:09
חזה עוף ממולא בפירות יבשים ו--- מרילין  
10/9/2008 19:15
עוף בפירות יבשים, רכז רימונים ודבש מומלץ ו--- תמר
10/9/2008 19:18
תבשיל שוארמה פרגיות ברוטב שום דבשו--- שומית
11/9/2008 05:59
תבשיל שוארמה פרגיות.......ו--- שומית
11/9/2008 06:05
גולש הודו בשזיפים ורכז רימונים / אוריתהו--- מרילין  
11/9/2008 07:30
טנזיה מרוקאיתו--- זברה
11/9/2008 09:26
רוסטביףו--- זברה
11/9/2008 09:30
צלעות טלה בדבשו--- זברה
11/9/2008 09:35
עוף עם בטטות ושזיפים על מצע קוסקוסו--- זברה
11/9/2008 09:39
עוף ממולא בתפוחיםו--- זברה
11/9/2008 09:41
אוסף מתכונים לצלי לשון בקר ברוטבו--- שמני
15/9/2008 17:22
טאגין כבש מלכותי עם פירות יבשים ממולאים ו--- מרילין « הודעה נוכחית
18/9/2008 07:54
צלי בשר בקר בניחוח המזרח הרחוקו--- שמני
18/9/2008 10:28
עוף צלוי בדבש ורוזמרין-חיים כהן ואלי לנדאוו--- פלפלית
20/9/2008 14:31
עוף ברימון - חיים כהן ואלי לנדאוו--- פלפלית
20/9/2008 14:34
גלילות חזה עוף במלית אגוזים ורוטב רימוניםו--- פלפלית
20/9/2008 14:41
עוף ממולא אורז ברוטב צ'ילי מתוקו--- שומית
13/9/2012 07:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן