...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

גרגירי חומוס בגראם מסאלה עם עגבניות נוסהו--- תמר מהעבודה 13/1/2009 11:46

עוד מתכון של צבי טריגר - הכנתי אותו כבר המון פעמים - טעים לאוהבי האוכל ההודי - מעולה על אורז לבן, בהחלט ממליצה (אצלנו אוכלים את התבשיל ללא יוגורט)

1 כף שמן צמחי רגיל (לא זית)
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית שבבי פלפל אדום חריף מיובשים (או פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי. אפשר לוותר או להוסיף, לפי מידת החריפות הרצוייה)
½1 כפית גאראם מסאלה
1 כפית סוכר
1 שן שום קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות בינוניות
1 קופסת שימורי גרגירי חומוס (350 גר' לאחר סינון)
¼ כוס מים
מלח

לרוטב יוגורט:
1 גביע יוגורט טבעי
1 שן שום קטנה קצוצה
1 כף גדושה עלי שמיר קצוצים
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
1. מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים את כל החומרים, ושומרים במקרר.

2. שמים בסיר את השמן ואת הפפריקה, שבבי הפלפל האדום והגאראם מסאלה, ומחממים על אש בינונית, עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח.

3. מוסיפים את הבצל ואת השום הקצוצים, ומאדים עד שהם מתרככים מעט, 4-5 דקות.

4. בינתיים קולפים את העגבניות: בסכין חורצים צלב בבסיסן, מניחים אותן בקערה, ויוצקים עליהן מים רותחים. כעבור כ-2 דקות מוציאים אותן בזהירות מהמים, ומקלפים על ידי משיכת קצוות הקליפה מהצלב שבבסיסן.

5. קוצצים את העגבניות לקוביות גדולות, ומוסיפים לסיר. מערבבים, ומבשלים 2-3 דקות עד שהן מתחילות להתפרק מעט.

6. מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים ואת הסוכר. ממליחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש, ומבשלים 10 דקות.

7. מגישים עם אורז לבן ועם 2 כפות מרוטב היוגורט מלמעלה, למיתון החריפות. יוצקים עוד מרוטב היוגורט לפי הצורך.

הערות וגיוונים:
1. במקום גרגרי חומוס מקופסת שימורים, אפשר להשתמש בגרגרים שמבשלים בבית: שוטפים ½ כוס גרגרי החומוס במסננת ומניחים בסיר. ממלאים את הסיר במים, ומשרים לשעתיים. מסננים את הגרגרים כעבור שעתיים, מחזירים את הגרגרים לסיר, מכסים שוב במים. אם רוצים, בשלב זה מוסיפים ½ כף סודה לשתייה. משרים ללילה לפחות. למחרת, מניחים את הסיר על הכיריים, ומדליקים את האש. מביאים לרתיחה. אם השתמשתם בסודה לשתייה, כעבור עשר דקות בישול יש לסנן את גרגרי החומוס, לשטוף את הסיר, להחזיר את הגרגרים לסיר, לכסות במים חדשים, ולבשל עד שהגרגרים מתרככים (כשעה-שעה וחצי). אם לא השתמשתם בסודה לשתייה, מדלגים על שלב הסינון, ומבשלים את הגרגרים במי ההשרייה עד שהם מתרככים (שעתיים-שלוש). מדי פעם בודקים את מפלס המים, ואם הם התאדו, מוסיפים לסיר מים רותחים כדי שהגרגרים לא יישרפו. מבשלים עד שהגרגרים רכים אבל לא מתפוררים לדייסה. ממשיכים לפי ההוראות במתכון שלמעלה. טיפים נוספים לבישול חומוס בבית אפשר למצוא בקישור בתחתית העמוד.

2. אפשר להכין גאראם מסאלה בבית בקלות רבה. המצרכים: 2 כפיות תרמילי הל, מקל קינמון קטן, כפית זרעי כמון, כפית מסמרי ציפורן, כפית פלפל שחור לא טחון ומעט אגוז מוסקט. מפצחים את תרמילי ההל, ושולים מתוכם את הזרעים. מעבירים את זרעי ההל למטחנת תבלינים או קפה נקייה, יחד עם התבלינים האחרים, וטוחנים. מאחסנים בצנצנת אטומה.






כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי..................ו--- איה13/1/2009 05:43
עוגת סברינה הפופולארית משנות ה-60 ו--- איה  
13/1/2009 06:41
עוגת תפוזים ואגוזי מלך/YNETו--- סיגל
13/1/2009 09:50
עוף עם שזיפים מיובשים ובצלצלים של שרה פ.ו--- chant
13/1/2009 10:01
סברינה / קרין גורןו--- --מרילין  
13/1/2009 10:22
סלט סלק וטעיםםם מומץ בחוםו--- גילה
13/1/2009 10:39
חזה עוף בסומאק עם טחינה קינמוןו--- תמר מהעבודה
13/1/2009 11:30
[ממליגה משודרגת] תוספת חמה - עצמיו--- פלפלית  
13/1/2009 11:39
ממליגה משודרגת - בכלי העיצוב - בזמן ההתמצקות ו--- פלפלית  
13/1/2009 11:41
גרגירי חומוס בגראם מסאלה עם עגבניות נוסהו--- תמר מהעבודה « הודעה נוכחית
13/1/2009 11:46
שבלולי בצק פילאס, במילוי גבינות ותבלינים ו--- פלפלית  
13/1/2009 13:36
כיסי מלווח ממולאים בגבינה מתובלת ו--- פלפלית  
13/1/2009 13:44
עופיון/חלקי עוף- אפוי/יים עם תפוזינה ושוםו--- פלפלית  
13/1/2009 13:55



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן