...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טורטליני ריקוטה,לימון פרמזן וחמאת מרווהו--- שונט 7/9/2008 08:50

טורטליני ריקוטה, לימון, פרמזן וחמאת מרווה / ג'יימי אוליבר, מתוך הספר "שובו של השף העירום"
אפשר להכין טורטליני לבד, כמו שמוסבר בהמשך - ואפשר גם לקנות טורטליני מוכן.




ציון גולשים: (14 מדרגים)

חומרים (6 מנות)

לבצק:
250 גרם קמח לחם של "שטיבל" או "עומר"
250 גרם קמח דורום
3 ביצים אורגניות או ביצי חופש
8 חלמונים
למילוי:
400 גרם גבינת ריקוטה - עדיף מחלב בופלו (תאו, ג'מוס)
מיץ וקליפה מגוררת משני לימונים
חופן נדיב גבינת פקורינו מגוררת
חופן נדיב גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
2 כפות גדושות של חמאה
חופן נדיב של עלי מרווה


אופן ההכנה


*** מכינים את הפסטה ***

1. עורמים את שני סוגי הקמח על משטח עבודה נקי. עושים גומה גדולה בקמח ומכניסים לתוכה את הביצים והחלמונים. בעזרת מזלג טורפים את הביצים ובו בזמן מערבבים פנימה קמח מהצדדים.

2. מערבבים במזלג עד שנוצר בצק שאותו ניתן לעבד בידיים. לשים היטב עד שמתקבל בצק חלק, משיי ואלסטי ומשטח עבודה נותר נקי.

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר לזמן מה.

4. אני משתמש במכונת פסטה כדי לרדד את הפסטה שלי ליריעות דעות ברוחב 10 ס"מ. נסו להשיג מכונה כזאת, היא נהדרת. המכונות האלה כמעט שלא מתקלקלות והן גם לא יקרות. בכל מקרה, תוכלו להשתמש במערוך - זה רק ייקח לכם קצת יותר זמן לרדד את הפסטה. מחלקים את כדור הפסטה ל-4 חלקים ומשאירים אותם מכוסים.
עובדים כל פעם עם כדור אחד, משטחים אותו בעזרת הידיים ומעבירים דרך החריץ הרחב ביותר במכונת הפסטה שלכם.

5. מקפלים לשניים וחוזרים על הפעולה מספר פעמים כדי לקבל פסטה עם מירקם מושלם. מקמחים את יריעת הפסטה משני הצדדים לפני שמעבירים אותה דרך החריצים שבמכונה - בדרך כלל אני עושה את זה 4 או 5 פעמים, מקמח ומקטין בכל פעם את גודל החריץ במכונה עד שהפסטה מגיעה לעובי הרצוי 1 מ"מ. זה דורש אימון, אך ברגע שפיצחתם את זה תוכלו להכין פסטה בקלות. צריך רק ללמוד איך פסטה עובדת. אפשר לשמור במקרר במשך חצי יום או לייבש ולשמור בקופסאות אטומות היטב.

*** מכינים את הטורטליני ***

מערבבים את כל חומרי המילוי, ומשאירים מעט פרמז'ן בצד. עובדים עם יריעת פסטה אחת בכל פעם ומכסים את השאר במגבת מטבח לחה. לחצו על התמונה מימין כדי לראות את כל שלבי ההכנה.

שלב 1: מניחים יריעה של פסטה על משטח מקומח. חותכים לריבועים בגודל 10X10 ס"מ. מניחים כפית של מילוי במרכז כל ריבוע. במברשת נקייה מורחים בצורה שווה מעט מים מסביב לכל ערימת מילוי. עשו זאת ביסודיות, כדי להבטיח אטימה טובה.

שלב 2: מקפלים כל ריבוע לשניים לצורה של משולש שתכסה את המילוי. לא לדאוג אם הם לא נראים מושלמים מפני שאנחנו רוצים שהם ייראו ביתיים. מעגלים את היד סביב המילוי ולוחצים את היד בעדינות כלפי מטה. מוודאים שהוצאתם את כל האוויר מבפנים.

שלב 3: כשהבסיס השטוח של כל משולש פונה אליכם, מקפלים אותם קיפול אחד לכיוון הקודקוד.

שלב 4: מביאים את שתי האוזניים למרכז ומהדקים אותן זו אל זו. מבשלים 3-4 דקות במים רותחים מומלחים ומסננים (אפשר גם לשמור במקרר על מגש מקומח במשך 3-4 שעות ולאכול אותם מאוחר יותר).


*** מכינים את הרוטב ומגישים ***

מחממים חמאה המחבת גדולה, מוסיפים את המרווה ומטגנים עד שהיא נעשית פריכה והחמאה מבעבעת אבל לא משחימה. זורקים פנימה את הטורטליני המסוננים וסוחטים פנימה מיץ לימון לפי הטעם. מגישים מיד ומפזרים מלמעלה כמות נדיבה מהפרמזן שנשאר




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ...................ו--- פלפלית7/9/2008 07:33

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
איטריות אורז עם אפונה ברוטב ציליו--- שונט
7/9/2008 08:41
איטריות עם עגבניות שרי,זיתים,צלפים ופלפלים,ו--- שונט
7/9/2008 08:44
הר מקרוניו--- שונט
7/9/2008 08:47
עוף בתיבול טעיםו--- etty
7/9/2008 08:50
טורטליני ריקוטה,לימון פרמזן וחמאת מרווהו--- שונט « הודעה נוכחית
7/9/2008 08:50
טליאטלה עם קישואים,לימון וריחןו--- שונט
7/9/2008 08:52
לזניה עם זוקיניו--- שונט
7/9/2008 08:54
מרק עגבניות קר ו--- מרילין  
7/9/2008 09:05
אורז חגיגיו--- זברה
7/9/2008 10:03
עוגיות [ או גלילי תחרה ממולאים] - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:53
עוגיות - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני - שלבי ההכנהו--- פלפלית  
7/9/2008 10:54
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני ו--- פלפלית  
7/9/2008 10:57
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:59
עוגיות תחרה - גלילי תחרה למלוי - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 11:02
פלפלונים ממולאים בגבינת עזיםו--- זברה
7/9/2008 11:41
סדנת אפיהו--- nimrodseo
12/9/2011 16:06
ממרח גבינת עזים ואגוזיםו--- זברה
7/9/2008 11:44
בוראק במלוי גבינת עיזים "ג'יבנה" -השף חוסאםו--- פלפלית
7/9/2008 11:45
עלי גפן במילוי גבינת עזים ברוטב דבשו--- זברה
7/9/2008 11:47
פיתות/לינדושו--- לינדוש
7/9/2008 17:13
פיטריות ממולאות בשר - באדיבות פלפליתו--- חני
8/9/2008 03:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן