...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אורז אדום עם שרי תמר,עגבניות מיובשות ,..ו--- פלפלית 12/1/2009 08:55



אורז אדום עם שרי תמר, עגבניות מיובשות, זיתי טאסוס וטרגון
מתכון של אוריה גבע

מכינים את האורז האדום, ולפני ההגשה מקפיצים.

המרכיבים (ל-4 מנות):

לאורז:
1 כף שמן זית
1 כוס אורז אדום
3 כוסות מים רותחים
מלח

לרוטב:
2 כפות שמן זית
צ’ילי יבש גרוס (לא חובה)
10 עגבניות שרי תמר (או שרי רגילות) חתוכות לרבעים לאורכן
50 גרם עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
50 גרם זיתי טאסוס (זן שחור ומצומק) מגולענים וחתוכים גס
2 שיני שום קצוצות
עלים מצרור קטן של טרגון
מלח ופלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:

מכינים את האורז: מחממים שמן זית בסיר רחב, ומטגנים אורז כחצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים וממליחים. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות. טועמים ומוודאים שמרקמו של האורז נגיס ונעים. מסננים.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים צ’ילי יבש ומערבבים 2 שניות. מוסיפים עגבניות, עגבניות מיובשות, זיתים ושום ומטגנים 5-4 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים טרגון, מלח ופלפל שחור, מנמיכים להבה ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז לתוך הרוטב, מתקנים תיבול ומגישים.



גיוון: אם אתם לא אוהבים את טעם האניס של הטרגון, אפשר להשתמש בבזיליקום או בפטרוזיליה.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה12/1/2009 03:00
מקלות זיתים וגבינהו--- תמר..
12/1/2009 07:39
חזה עוף שזוף עם ירקות - רות אוליבר ו--- פלפלית
12/1/2009 08:52
אורז אדום עם שרי תמר,עגבניות מיובשות ,..ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
12/1/2009 08:55
מיני קיש קישואים וגבינה - רות אוליבר ו--- פלפלית
12/1/2009 08:57
עוגות שמרים משובחות - דורעם גונט + טיפים וו--- פלפלית
12/1/2009 09:11
עוף ברימונים אגוזים ותמרים / משודרגו--- --מרילין
12/1/2009 12:54
עוף ברימונים ויין / חיים כהן ו--- --מרילין
12/1/2009 12:56
עוגת קוקוס ושוקולד-פסקל פרץ רוביןו--- ענתוש פה
12/1/2009 13:19
עוגת גבינה וקצף - רות יולסו--- ענתוש פה
12/1/2009 13:31
עוגת מרנג קוקוס ומוס שוקולדו--- תמר..
12/1/2009 13:37
עוגת שוקולד גאונית שילדים אוהבים- רות יולסו--- ענתוש פה
12/1/2009 13:46
דלעת אפויה במלית אורז בשר וירקות-עיתון לאשהו--- נגה ב
12/1/2009 16:31
שבלולי בצקיצי, ממרח עגבניות מיובשות.....ו--- יפנית  
12/1/2009 17:14
ריבועי דלעת מזוגגים - עיתון לאשהו--- נגה ב
12/1/2009 18:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן