...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

הר מקרוניו--- שונט 7/9/2008 08:47

הר מקרוני / ד"ר פני סטאנווי, מתוך הספר "אוכל טוב לילדים"
הכנת "הר מקרוני" על ידי הקפת תלולית של בשר טחון במקרוני חלול חתוך, או בטאלייטלה (אטריות רחבות ושטוחות), היא דרך הגשת מאכלים מוכרים ומזינים בצורה חדשה שתפתה את הילדים. מקרוני אהובים מאוד על ילדים צעירים והם סופגים היטב את טעמי הבשר והפטריות שמתחתם.
נקודות בונוס:
- מנה זו מספקת כמות מאוזנת של חומרים מזינים בצורה מושכת ויוצאת דופן.
- פסטה היא טובה לילדים פעילים, כי הודות לפחמימות המורכבות יש לגוף מקור אנרגיה לזמן ממושך, ורמת הסוכר בדם מיוצבת.
מתאים לפני גיל שנה?
4-6 חודשים: לא מתאים. כחלופה נותנים קצת גזר מבושל, מעוך ומעורבב עם מעט חלב.
תינוקות בוגרים יותר: מרסקים עם מעט מים. חותכים לחתיכות קטנות כשהתינוק כבר מסוגל ללעוס. אין להגיש בתוספת קטשופ אלא אם כן הקטשופ הוא תוצרת בית.




ציון גולשים: (58 מדרגים)

חומרים

1 כף שמן חמניות או שמן קנולה,שמן זית (ועוד קצת עבור הפסטה)
1 בצל קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ דק
375 גרם בשר בקר רזה טחון
2 כפיות רסק עגבניות
1 כף עשבי תיבול טריים קצוצים, או כפית אחת של עשבי תיבול מיובשים
קורט אגוז מוסקט טחון
150 מ"ל (בקירוב) ציר ירקות ביתי, או מים
375 גרם פטריות קצוצות
250 גרם בוקאטיני (גרסה מוארכת של מקרוני) או טאלייטלה - אטריות רחבות ארוכות ושטוחות
פלפל שחור


אופן ההכנה


1. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ואת הסלרי ומבשלים בחום נמוך במשך 10 דקות בערך, עד שהם מתרככים, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך בחישה עד שהבשר משנה מעט את צבעו. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, את עשבי התיבול, את אגוז המוסקט, את מרק הירקות ומעט פלפל שחור. מכסים ומבשלים בחום נמוך במשך 20-25 דקות; בוחשים מדי פעם, תוך הוספת ציר ירקות או מים במשך הבישול, אם התערובת יבשה מדי. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהן מתרככות.

2. בינתיים מבשלים את הפסטה בסיר גדול של מים רותחים עם מעט שמן כדי למנוע הידבקות. מבשלים את הטאלייטלה עד שהם אל-דנטה, נגיסים, לא רכים מדי. את המקרוני יש לבשל עד שהם רכים (כדי שיהיו גמישים יותר וקלים לעיצוב). מסננים היטב את הפסטה המבושלת.

3. אם אתם משתמשים במקרוני, מניחים ערימת בשר על כל צלחת, ומעצבים אותה בצורת תלולית חלקה ככל האפשר. עכשיו כורכים אטריית מקרוני סביב לבסיסה של התלולית. כדי לקבע אותה במקום, עושים חתכים במרווחים של 1 ס"מ בצדה החיצוני של האטרייה, כמעט לרוחב כל הקנה, אבל אין להפריד את הקטעים. ממשיכים לכרוך את המקרוני סביב לתלולית הבשר בצורה סלילית, עד שמגיעים לקצה הערימה.

אם משתמשים בטאלייטלה, פשוט מעצבים מהפסטה קן בכל צלחת, וממלאים אותו בתערובת הבשר, מגישים מיד.

כפיסי גזר מאודים, כרוב קצוץ מבושל קלות, וקטשופ תוצרת בית הם תוספות מתאימות.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון ...................ו--- פלפלית7/9/2008 07:33

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
איטריות אורז עם אפונה ברוטב ציליו--- שונט
7/9/2008 08:41
איטריות עם עגבניות שרי,זיתים,צלפים ופלפלים,ו--- שונט
7/9/2008 08:44
הר מקרוניו--- שונט « הודעה נוכחית
7/9/2008 08:47
עוף בתיבול טעיםו--- etty
7/9/2008 08:50
טורטליני ריקוטה,לימון פרמזן וחמאת מרווהו--- שונט
7/9/2008 08:50
טליאטלה עם קישואים,לימון וריחןו--- שונט
7/9/2008 08:52
לזניה עם זוקיניו--- שונט
7/9/2008 08:54
מרק עגבניות קר ו--- מרילין  
7/9/2008 09:05
אורז חגיגיו--- זברה
7/9/2008 10:03
עוגיות [ או גלילי תחרה ממולאים] - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:53
עוגיות - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני - שלבי ההכנהו--- פלפלית  
7/9/2008 10:54
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוני ו--- פלפלית  
7/9/2008 10:57
עוגיות תחרה - גלילי תחרה ממולאים - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 10:59
עוגיות תחרה - גלילי תחרה למלוי - אהרוניו--- פלפלית  
7/9/2008 11:02
פלפלונים ממולאים בגבינת עזיםו--- זברה
7/9/2008 11:41
סדנת אפיהו--- nimrodseo
12/9/2011 16:06
ממרח גבינת עזים ואגוזיםו--- זברה
7/9/2008 11:44
בוראק במלוי גבינת עיזים "ג'יבנה" -השף חוסאםו--- פלפלית
7/9/2008 11:45
עלי גפן במילוי גבינת עזים ברוטב דבשו--- זברה
7/9/2008 11:47
פיתות/לינדושו--- לינדוש
7/9/2008 17:13
פיטריות ממולאות בשר - באדיבות פלפליתו--- חני
8/9/2008 03:14



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן