...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מקלות זיתים וגבינהו--- תמר.. 12/1/2009 07:39

מתכון של אורי שפט ממאפיית לחמים (מתוך WALLA אוכל)

הערה שלי (תמר)
המאפייה/קונדיטוריה לחמים נמצאת הת"א (אאל"ט ברחוב חשמונאים) והיא פשוט מופלאה.
אם אתן מזדמנות לאיזור אני יותר ממליצה להיכנס לשם - יש להם לחם זיתים מדהים, בריוש ולחמניות סוכר יותר טובות משל הצרפתים!!! ועוד

ל-20 מקלות:
540 גרם (¼2 כוסות) מים קרים
50 גרם שמרית (שקית או קובייה)
650 גרם (2/3 4 כוסות) קמח חיטה לבן מנופה
150 גרם (1 כוס + כף) קמח שיפון מלא מנופה
25 גרם מלח
30 גרם שמן זית

לתוספות:
400 גרם זיתים מגולענים איכותיים (אפשר ורצוי מסוגים שונים - ירוקים ושחורים סגולים)
250 גרם קשקבל או גבינה קשה אחרת
1 שן שום כתושה
50 גרם קמח דורום או סולת או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים של הזיתים)

אופן ההכנה
1. יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה את השמרים ומערבלים. מוסיפים קמחים, מערבלים ומוסיפים מלח ושמן. מערבלים לאיחוד החומרים לבצק.

2. לשים את הבצק כ-10 דקות.

3. מערבבים זיתים, גבינה, שום וקמח דורום.

4. מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה לבצק. הכי נוח לשלב אותם על ידי חיתוך הבצק תוך כדי החדרתם לבצק.

5. יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה ראשונה של כ-20 דקות.

6. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ועובי 4-3 ס”מ. חותכים לרצועות ומניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.

7. מתפיחים עוד כ-30 דקות.

8. מחממים תנור ל-200 מעלות.

9. אופים 15 דקות, או עד שהמקלות זהובים.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שני.....................ו--- איה12/1/2009 03:00
מקלות זיתים וגבינהו--- תמר.. « הודעה נוכחית
12/1/2009 07:39
חזה עוף שזוף עם ירקות - רות אוליבר ו--- פלפלית
12/1/2009 08:52
אורז אדום עם שרי תמר,עגבניות מיובשות ,..ו--- פלפלית
12/1/2009 08:55
מיני קיש קישואים וגבינה - רות אוליבר ו--- פלפלית
12/1/2009 08:57
עוגות שמרים משובחות - דורעם גונט + טיפים וו--- פלפלית
12/1/2009 09:11
עוף ברימונים אגוזים ותמרים / משודרגו--- --מרילין
12/1/2009 12:54
עוף ברימונים ויין / חיים כהן ו--- --מרילין
12/1/2009 12:56
עוגת קוקוס ושוקולד-פסקל פרץ רוביןו--- ענתוש פה
12/1/2009 13:19
עוגת גבינה וקצף - רות יולסו--- ענתוש פה
12/1/2009 13:31
עוגת מרנג קוקוס ומוס שוקולדו--- תמר..
12/1/2009 13:37
עוגת שוקולד גאונית שילדים אוהבים- רות יולסו--- ענתוש פה
12/1/2009 13:46
דלעת אפויה במלית אורז בשר וירקות-עיתון לאשהו--- נגה ב
12/1/2009 16:31
שבלולי בצקיצי, ממרח עגבניות מיובשות.....ו--- יפנית  
12/1/2009 17:14
ריבועי דלעת מזוגגים - עיתון לאשהו--- נגה ב
12/1/2009 18:15



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן