...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

חלות לשבת שאני הכי אוהבת + טיפיםו--- מרילין   17/9/2008 12:00

זה המתכון שאני גם מדגימה בסדנאות שלי.
אני אוהבת את הבצק עצמו, את הטעם, הריח..בשבילי היא מספר 1

מהכמות הנ"ל אני מכינה שתי חלות בינוניות או אחת גדולה ממש.
לפי הצורך אני מכפילה את הכמויות, אבל זו המידה הבסיסית שלי, כי זה גם הקיבולת של הקנווד שלי.

ביומולדת של יעל אפיתי מהם לחמניות ביס קטנטנות. לשם כך הגדלתי את חום התנור ל- 190 / 200, וזמן האפיה התקצר מאוד. הן יצאו פשוט טעם גן עדן!

מצרכים:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
שתי כפות סוכר
ביצה
כוס מים בנפח 250 מ"ל
רבע כוס שמן
~
מעט שמן זית
~
ציפוי: ביצה מהולה במעט מים, זרעונים.

הכנת בצק:
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים 10 דקות
משמנים מעט את הבצק בשמן זית ומכסים
נותנים לתפוח כשעה או עד שמכפיל את נפחו
לשים שוב, מחלקים לכדורים על פי הקליעה הרצויוה (בתמונה, קליעת 6)
ומתפיחים שוב, מכוסה - כחצי שעה
יוצרים מכל כדור רצועה, קולעים, מברישים, מצפים ומתפיחים כ- 40 דקות
אופים על 180 עד שזהוב גם מלמטה.

טיפים

הכי הכי זה להכין את הבצק יום לפני האפיה, ולשמור אותו במקרר, מיד אחרי הלישה הראשונה..
התפיחה האיטית במקרר משבחת את הטעם של הבצק.

כשהחלות יוצאות מהתנור, מוציאים אותם מהתבנית ומכסים אותן ב2-3 מגבות. זה שומר על הלחות הפנימית שלהם (יענו עסיסיות ואווריריות)

אפשר להקפיא בלי בעיה: כשהחלה התקררת, סוגרים היטב בנייר כסף ואז בשקית ומקפיאים. כדי לחמם, מפשירים על השיש, ואז מחממים או על הפלאטה או בתנור על 180. עם הנייר כסף!

לא כדאי לקצר את זמן הלישה. 10 דקות הכרחיות ליצירה של חלה אווירירית.





לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - ליום רביעי.................ו--- איה17/9/2008 03:11
חלות לשבת שאני הכי אוהבת + טיפיםו--- מרילין   « הודעה נוכחית
17/9/2008 12:00
כבדי עוף מושחמים ברוטב ריבת בצלו--- am001
17/9/2008 12:10



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן