...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פטה כבד עוף ביין ומרווהו--- מרילין   17/9/2008 11:33

על קרקר, בגט, חלה או אפילו מצה - זה שנים שהפטה הזה
מככב בכל סעודה חגיגית. אפשר במקום עלי מרווה לשים
גבעולי טימין או אפילו רוזמרין, ואפשר גם להמיר את היין בברנדי


מצרכים
חצי קילו כבדים צלויים
שלושה בצלים פרוסים
מלח - פלפל
כוס יין אדום יבש
ארבע עלי מרווה שלמים
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
חצי כפית בזיליק יבש
שקית ג'לטין מהול בחצי כוס מים קרים מעורבב עד לצבע צלול
.



הכנה
מטגנים את הבצל עד לצבע עמוק
מוציאים מהמחבט ושומרים בקערה
מטגנים באותו מחבט את הכבדים מתבלים במלח-פלפל
מצרפים לקערת הבצל ומרסקים בעזרת מוט בלנדר
~
באותו מחבת שמים את היין המרווה ואת התבלינים
מבשלים על אש בינונית עד שנשאר רק מחצית מכמות הנוזלים
מוסיפים את הג'לטין המהול במים למחבט ומערבבים היטב כדקה
שופכים את היין לתוך קערת הכבד ומערבבים בעזרת המוט
משמנים תבנית יוצקרים את הפטה פנימה מכסים
ומקררים מספר שעות
כדי להוציא את הפטה מהתבנית, טובלים את תחתית
התבנית במים חמים לחצי דקה








לחץ להגדלה




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
אוסף מתכונים - מנות ראשונות חגיגיות לערב החג ו--- איה17/9/2008 03:04

בשירשור זה נרכז מתכונים - למנות ראשונות חגיגיות לארוחת החג

שירשור זה יצורף לעמוד מאכלי חגים - בו תוכלו למצוא מבחר מתכונים לראש השנה

בברכת שנה טובה ומתוקה



סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
דלעת ערמונים במלוי כבדי עוף ובצל - עצמיו--- פלפלית  
17/9/2008 08:32
שזיפים ותמרים במילוי בשר ו--- פלפלית  
17/9/2008 08:43
שזיפים ותמרים יבשים - במלוי בשר - לפני הבישולו--- פלפלית  
17/9/2008 08:44
פטריות וארטישוקים ממולאים למנת פתיחהו--- הדדר
17/9/2008 10:07
פטה כבד צמחוני - "הבישולים של אודטה"ו--- פלפלית
17/9/2008 10:23
גפילטע פיש -השפים בתיה יום-טוב וקובי יזרעאלו--- פלפלית
17/9/2008 10:36
גפילטע פיש אסיאתי - שף שאול בן אדרתו--- פלפלית
17/9/2008 10:39
גפילטע פיש מזרח אירופאי - שף שאול בן אדרתו--- פלפלית
17/9/2008 10:40
פטה כבד עוף ביין ומרווהו--- מרילין   « הודעה נוכחית
17/9/2008 11:33
געפילטע פיש לעצלניםו--- שמני
17/9/2008 13:40
גפילטע פיש לעצלנים 2ו--- נירה
17/9/2008 19:27
כיכר גפילטע פיש בתנורו--- אייקו
13/9/2011 18:19
דבלים ממולאות בבשר, קמח שקדים ועוד .. עצמיו--- פלפלית  
24/9/2011 07:36
דבלים ממולאות בבשר, קמח שקדים - מנה בהגשה ו--- פלפלית  
24/9/2011 07:39
כבד קצוץ - ו--- שומית
15/9/2012 13:57



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן