...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

אפרסקית - לבקשתך משרשור הבוקר - רטבי גבינות -->ו--- פלפלית 16/9/2008 12:16



גם במזווה, [במצד ימין של הדף] תמצאי קישור למכונים
מ"על השולחן"


רוטב ארבע גבינות - ג'אקומו

החומרים:

50 גרם גבינת מוצרלה

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

50 גרם גבינת גרוייר

או גבינת טל העמק, מגוררת

50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

25 גרם חמאה

1 מיכל שמנת מתוקה

מעט שמיר קצוץ

מלח ופלפל לבן טחון, טרי



אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים מעט שמנת ואת הגבינות ומבשלים על אש קטנה, תוך בחישה רצופה, עד שהגבינות נמסות.

מוסיפים בהדרגה את שאר השמנת, בוחשים ומביאים עד לכמעט רתיחה.

מתבלים במלח ובפלפל לבן, בוחשים ומורידים מהאש.

בוזקים מעל את השמיר הקצוץ ומגישים מיד.


**************
רוטב גבינה ואגוזים - על השולחן
מקור המתכון: אורלי פלאי-ברונשטיין,
האיטלקים מאוד אוהבים את השילוב של גבינת ריקוטה עם עשבי תיבול ולפעמים עם אגוזים.
תחליף לא רע לריקוטה יכולה להיות גבינת "טוב טעם" ואפילו קוטג'.



חומרים ל-500 גרם פסטה:
1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
300 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינה דומיננטית (פרמזן, כחולה או מעושנת)
מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר
100 גרם אגוזי מלך או פיסטוקים, גרוסים


+ בסיר מחממים חלב (או שמנת) וחמאה. מוסיפים את הגבינות ולפני שהתערובת רותחת מורידים מהכיריים ובוחשים היטב. טועמים ומתבלים, מוסיפים אגוזים ומערבבים עם פסטה מבושלת.

גיוון - מוסיפים לרוטב כ1/2- כוס יין לבן, ברנדי או שמפניה. - מוסיפים צרור עשבי תיבול טריים וקצוצים או 2-1 כפות פסטו.

************************
רוטב גבינה טבעונית פיקנטי
מאת: תולעת ספרימים
19:56 16/07/2007
מתכון



הרוטב מתאים כרוטב לפסטה.

מצרכים:
2 גבעולי בצל ירוק
3 שיני שום כתושות (אם אין אז אפשר שום גבישי)
חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
שליש כוס חלב סויה
3 כפות שמרי בירה
קצת פלפל לבן
קצת פפריקה חריפה (מי שלא אוהב\ת מאוד חריף אפשר לשים פפריקה מתוקה).

אופן הכנה:
לאדות בסיר קטן את הבצלים עם מעט מים שלא ישרפו.
להוסיף ג'ינג'ר, שום ותבלינים.
לאדות קצת עד שהכול נהיה ממש רך להוסיף את החלב סויה ולהביא לרתיחה.
לכבות את האש ולהסוף את שימרי הבירה ולערבב היטב. אפשר להוסיף יותר למי שרוצה יותר סמיך.
לצקת מעל הפסטה ולאכול הכול.







כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
שאלות / תשובות / חיפוש מתכונים..............ו--- איה16/9/2008 12:13
אפרסקית - לבקשתך משרשור הבוקר - רטבי גבינות -->ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
16/9/2008 12:16
פילפליתו--- אפרסקית
16/9/2008 14:31
ו--- פלפלית
16/9/2008 16:39
ריבת סלק - איך ומתי אוכלים אותהו--- קושקוש1
16/9/2008 12:34
ריבת סלק - מתי שרוצים על לחם וחמאה ו--- מרילין
16/9/2008 12:40
תודה יקירתיו--- קושקוש1
16/9/2008 13:08
קושקוש, כשתרצי לאפות חלה תגידי לי, יש לי מכוןו--- מרילין
16/9/2008 13:14
ממליצה בחום על המתכון של מרילין......ו--- הדרר
16/9/2008 14:34
גם אני ממליצה על המתכון של מריליןו--- אספרגוס
16/9/2008 15:01
נו? ואיפה המתכון יקירתי?ו--- הדרר
16/9/2008 14:36
גדולה - בבקשה תעלי את המתכון - עוגת דבש עם תמרים-ו--- פלפלית
16/9/2008 12:56
אוריתה, ראיתי את המתכון שנתת עוגת דבש 6/6ו--- אספרגוס
16/9/2008 15:03
אספרגוס, גם אני לא מחליפה את העוגה הזוו--- אורית(ה)
17/9/2008 07:00
ו--- אספרגוס
17/9/2008 07:36
עזרה ראשונה !!! ו--- גדולה
16/9/2008 16:20
פעם רשמו כאן פטנט למליחות יתר...ו--- omshanti
16/9/2008 16:29
קורנפלור ? חבל !! ו--- פלפלית
16/9/2008 16:37
אומשנטי ופלפלית תודה.בינתיים דליתי את ו--- גדולה
16/9/2008 17:03
גדולה, ו--- פלפלית
16/9/2008 17:27
פלפלית,העתקתי-הדבקתי שוב-תודה על ההערה!ו--- גדולה
16/9/2008 18:07
גם לך.ו--- פלפלית
16/9/2008 18:27



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן