...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק פלפלים בשני צבעיםו--- הדר   28/12/2008 06:59

המרק הזה הוא שילוב שעשיתי בין כמה דברים: מתכון למרק פלפלים וצנוברים, רעיון שלפני שנות דור היה במתכונים.נט ורשמתי לפני וסתם
נסיון בבישול מרקים.....

זה נראה מסובך אבל ממש לא - פשוט ניסיתי לפרט מאוד מה עשיתי.

8 פלפלים צהובים
8 פלפלים אדומים
2 כפות גדושות קורנפלור
מרק ירקות/מרק עוף מסונן
1 חבילה צנוברים
מלחפלפל

1) קולים את הפלפלים בגריל, סוגרים בכלי שיזיעו וקולפים (**).
2) מניחים את הפלפלים ונוזליהם בשני סירים - בכל סיר צבע אחר של פלפלים.
3) מוסיפים את המרק ומרתיחים.
4) מבשלים כחצי שעה תוך רתיחה קלה.מורידים מהאש.
5) לסיר עם המרק הצהוב מוסיפים חבילה של צנוברים.
6) טוחנים את תוכן כל סיר באמצעות בלנדר מוט
7) מעבירים את תוכן כל סיר דרך מסנן (****).
8) מחזירים לסירים ומתחילים לחמם שוב.
9) בקערית קטנה ממסים את הקורנפלור במים קרים.
10) מוסיפים את הקורנפלור למרקים - חצי לכל סיר.
11) מרתיחים את המרקים שוב, תוך בחישה. הקורנפלור ייתן הסמכה קטיפתית קלה.

להגשה: מוזגים לקערית את אחד המרקים. במרכז מנחים בזהירות כמות קטנה של המרק השני. בעזרת שיפוד או קיסם, מושכים את המרק שבאמצע לצדדים ויוצרים לו דוגמא של 'קרניים'.

**אני צליתי את הפלפלים יומיים לפני ושמרתי במקרר. את הנוזלים שניגרו
הוספתי למרק.
****לאחר הסינון נותר הרבה חומר במסננת. אספתי אותו לצנצנות קטנות ויפות (אחת לכל צבע) והשבוע הוא ישביח את כריכי הלחם-קל שלי, יעורבב
בתוך חביתות, ישדרג טחינה ועוד.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום ראשון - נר שמיני של חנוכה ו--- איה28/12/2008 04:48
עוגיות שקדים ותפוזים - ללא סוכר / מיקי שמוו--- איה
28/12/2008 05:25
בראוניז אגוזים ללא סוכר / מיקי שמוו--- איה
28/12/2008 05:26
עוגיות מכונה של מיקי שמו ו--- איה
28/12/2008 05:33
עוגיות לימון פריכות של מיקי שמו ו--- איה
28/12/2008 05:37
מרק פלפלים בשני צבעיםו--- הדר   « הודעה נוכחית
28/12/2008 06:59
עוגת גבינה חמה של בית מלון - השף אבי ו--- פלפלית
28/12/2008 08:07
טארט קיוויו--- --מרילין  
28/12/2008 08:26
מרק שומר טעיםו--- --מרילין
28/12/2008 09:12
פלפלים צרובים,במלוי גבינות -מהמטבח הבולגריו--- פלפלית  
28/12/2008 13:15
לחם שאור מקמח מלא וקמח כפרי ו--- יפנית  
28/12/2008 19:39



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן