...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ואפל שוקולד-טחינה - דורעם גונט ו--- פלפלית 6/9/2008 20:02


דפי ואפל דקיקים קונים מוכנים באגף האפייה במרכול. מכאן הדרך לוואפלים ביתיים אינה ארוכה. כדאי להכין את הוואפל סמוך למועד האכילה, כדי שהדפים לא יספגו לחות ויתרככו. - דורעם גונט.





מצרכים

לוואפל בגודל 22x14 ס"מ:

4 דפי ואפל מוכנים בגודל 28x22 ס"מ
300 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמנת מתוקה לקצפת
1/2 כוס טחינה גולמית

לציפוי:
3/4 כוס אבקת סוכר
2 כפות חלב

אופן ההכנה
1. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה. כשהשוקולד נמס לגמרי, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

2. מניחים עלה ואפל מוכן על קרש חיתוך גדול ומורחים עליו כרבע מהשוקולד. מניחים על השוקולד עלה נוסף, מהדקים ושוב מורחים ברבע מהשוקולד. חוזרים על הפעולה גם עם העלה השלישי, ומהדקים מעליו את העלה הרביעי, בלי למרוח אותו בשוקולד (רבע מתערובת השוקולד נותרה בצד).

3. בעזרת סכין לחם ארוכה ומשוננת חוצים את עוגת הוואפל לרוחבה, כך שיתקבלו שני חלקים שווים בגודל 22x14 ס"מ כל אחד.

4. מפרישים הצדה כף גדושה מתערובת השוקולד, ואת היתרה מורחים על החלק העליון של אחד החצאים בלבד. מניחים את החצי ללא ציפוי השוקולד על החצי המצופה. כעת התקבלה עוגת ואפל בגודל 22x14 ס"מ, העשויה שמונה שכבות ואפל, שביניהן שבע שכבות שוקולד.

5. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם החלב, ומורחים בשכבה אחידה על שכבת הוואפל העליונה. מכינים חרוט מנייר פרגמנט וממלאים אותו בכף השוקולד שנשמרה בצד. מזלפים על הציפוי, לרוחבו, פסים דקיקים של שוקולד, במרחק כ-2 ס"מ זה מזה. מעבירים גב של סכין לאורך מרכז העוגה, ועוד שני פסים בכיוון הנגדי, כדי ליצור על העוגה דוגמת נוצה (כמו בתצלום). להכנה קלה ופשוטה יותר אפשר להכין את הוואפל ללא ציפוי, להסתפק בציפוי הלבן ללא פסי השוקולד או לפדר באבקת סוכר פשוטה.

6. שומרים במקרר עד להגשה. חותכים לוואפלים קטנים בעזרת סכין לחם ואוכלים סמוך ככל האפשר להכנה.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים ליום שבת ......................ו--- פלפלית6/9/2008 07:31

(ללא תוכן)


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
נים לראש השנהו--- שונט
6/9/2008 09:11
אורז שסבתא רבקה קראה לו פפריקאשו--- ריקי  
6/9/2008 11:00
ואפל שוקולד-טחינה - דורעם גונט ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
6/9/2008 20:02
עוף אפוי עם תפו"א אננס וצ'ילי מתוק ו--- אוריתוש
6/9/2008 21:03



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן