...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

טיגוניות אננס ובננה ו--- איה 11/12/2008 05:26

טיגוניות אננס ובננה עם בזיליקום וטרגון, ברוטב חמאת וניל
מתכון של השפית אביגיל ביסר


4 בננות
1 אננס טרי או קופסת שימורי אננס באיכות טובה (כולל הנוזל)
שמן לטיגון עמוק

לרוטב חמאת וניל:
1 מקל וניל
50 גרם חמאה
4 כפות מנוזל השימורים של האננס

לבלילה:
3 ביצים
200 מ"ל בירה רגילה
75 גרם קמח לבן מנופה
1 כף סוכר
קמצוץ מלח
2 כפות בזיליקום קצוץ
2 כפות טרגון קצוץ
1/2 כפית מיץ לימון

להגשה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה או 1/2 חבילה מסקרפונה
2 כפות סוכר

+ מכינים את הרוטב: חוצים את מקל הווניל לאורכו. בעזרת סכין קטנה מוציאים את הגרגירים השחורים ומפזרים אותם על החמאה. מביאים לרתיחה 4 כפות מהנוזל של האננס, מנמיכים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה עם הווניל. שומרים בצד.
+ מכינים את הבלילה: מפרידים את החלמונים מהחלבונים בשתי קערות נפרדות. מוסיפים שליש מהבירה לחלמונים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, הסוכר והמלח, ומערבבים לתערובת אחידה, תוך כדי הוספה של שאר הבירה בזרם דק.
+ מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מוסיפים תוך כדי ההקצפה את מיץ הלימון. מוסיפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, מערבבים במהירות ומקפלים פנימה את שאר הקצף.
+ מחלקים את הבלילה לשתי קערות. מוסיפים לאחת הקערות את הבזיליקום ולאחרת את הטרגון. מערבבים כל קערה בנפרד.
+ קולפים את הבננות וחותכים ל-4 חתיכות לאורכן. חותכים את האננס לקוביות בגודל 2 ס"מ.
+ מחממים את השמן לטיגון. כדי לבדוק אם השמן חם מספיק מטפטפים לתוכו טיפה מהבלילה (השמן חם כשהבלילה מבעבעת בתוכו). מנמיכים מעט את האש.
+ טובלים שתי חתיכות בננה בבלילת הבזיליקום ומכניסים לשמן. מטגנים כשלושים שניות מכל צד. טובלים את האננס בבלילת הטרגון ומטגנים. מטגנים את כל הבננות עם הבזיליקום ואת כל האננס עם הטרגון. מניחים את הפירות המטוגנים על נייר סופג.
+ הגשה: מקציפים את השמנת עם 2 כפות הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה (או מערבבים את המסקרפונה עם הסוכר). מחלקים את הטיגוניות לצלחות הגשה. יוצקים מסביב את הרוטב ומניחים שלושה עיגולי קצפת או מסקרפונה על כל צלחת. מגישים מייד.

טיגוניות אננס ובננה עם בזיליקום וטרגון, ברוטב חמאת וניל




כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום חמישי...........ו--- איה11/12/2008 04:09
שוקי עוף בנוסח הונגרי / פפריקהו--- איה
11/12/2008 04:23
טיגוניות אננס ובננה ו--- איה « הודעה נוכחית
11/12/2008 05:26
דג סלמון בעטיפה ו--- איה
11/12/2008 05:38
דג ביין לבן ו--- איה
11/12/2008 05:42
מאפינס שיבולת שועל וחמוציות ו--- איה
11/12/2008 05:50
עוד על פוקצ'ותו--- --מרילין
11/12/2008 13:18
תמונה: פוקצ’ה עם תוספת קלויה / מריליןו--- איה  
11/12/2008 14:41
תמונה: פוקצ’ה עם תוספת טבעית / מריליןו--- איה  
11/12/2008 14:42
תמונה: פוקצ’ה עם תוספת טחונה / מריליןו--- איה  
11/12/2008 14:43
עוגת גזר, קוקוס, אננס של קרין קורןו--- etty  
11/12/2008 14:36
מאפה איטריות וגבינות ריחניותו--- --מרילין  
11/12/2008 14:47
עוגת קצף, ריבה וקצפת [מתקופת בית ראשון] ו--- פלפלית  
11/12/2008 14:53
שלבי הכנת עוגת קצף,ריבה וקצפת - שלב ראשון - הבצקו--- פלפלית  
11/12/2008 14:55
שלב שני - מריחת מיקצפת הביצים ו--- פלפלית  
11/12/2008 14:57
שלב שלישי - הבצק ומיקצפת הביצים - לאחר אפיה ו--- פלפלית  
11/12/2008 14:58
שלב רביעי - מחצית העוגה - עם ריבה [מישמש]מדוללתו--- פלפלית  
11/12/2008 15:00
שלב חמישי - מחצית העוגה עם ריבה ושמנת מוקצפת ו--- פלפלית  
11/12/2008 15:01
שלב שישי - בתמונה ראשונה, מניחים את המחצית השניה ו--- פלפלית
11/12/2008 15:05



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן