...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

רולדות בשר הודו טחון - במלוי כל טוּב -ו--- פלפלית   14/9/2008 07:39


מקור - עצמי

{בתמונה רולדות בשר הודו - במלוי פטרוזיליה וחמוציות עם רוטב מנגו פיקנטי. - בהגשה]


המצרכים
ל 2 רולדות באורך 30 ס"מ ורוחב של 12-14 ס"מ [בלי סרגל]

לתערובת הבשר

1.250 ק"ג בשר שווארמה הודו טחון
אפשר להכין גם משילוב של חצי בקר וחצי הודו
3 בצלים גדולים קצוצים דק,מוזהבים/קלות, במעט שמן [לא להשחים]
2 צרורות [לפני מיון] כוזברה, קצוצה דק דק.
3 ביצים גודל L . [אם משתמשים בקטנות יותר, להוסיף ביצה]
1 כוס פירורי פנקו
1/4 כוס מים

תיבול..... לפי טעם אישי.

לערבב היטב את הכל, לכסות היטב, ולהשאיר לילה, במקרר.

למלוי
לרולדה אחת -

1 צרור פטרוזיליה [לפני מיון] קצוצה דק דק.
כ 50 גרם צנוברים - לא קלויים.

לרולדה השניה -
1 צרור פטרוזיליה [לפני מיון] קצוצה דק דק.
כ 50 גרם חמוציות שהושרו במים רותחים לכמה דקות.


ההכנה

על גבי דף נייר אפיה, משומן קלות, משטחים מחצית מתערובת הבשר
ומהדקים. רצוי לשמור על גובה של 2.5 ס"מ. ולשמור על קוים ישרים.

מומלץ, לעבוד עם עיסת הבשר כשהיא קרה מאוד. אפילו להכניס לפריזר, לרבע שעה במידת הצורך.

[טיפ. מסמנים עם עיפרון, מלבן, ישר זויות, הופכים את הדף, ובעזרת הסימון,
משטחים את תערובת הבשר.]

על שכבת הבשר, מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה, הצנוברים ותבלינים
לפי טעם אישי.

מרימים בזהירות את שולי נייר האפיה, "ומגלגלים", בעזרתו, את הבשר,
עד, לסיום הגילגול. מזיזים בזהירות, את הגלילה, למרכז נייר האפיה,
מקפידים שקו סיום הגילגול ישאר בתחתית.

מעבירים את הגלילה, ע"י הרמת שולי הנייר, ומניחים בתבנית.
אוספים את שולי הנייר,מקפלים צד אחד, ומניחים על הבשר, ואת הצד השני
מקפלים ותוחבים בין דופן התבנית והנייר של הצד השני.

עוברים להכנת הרולדה השניה.

ניתן לאפות כל אחת בנפרד, בתבנית כיכר - אינגליש קייק
מומלץ, להתאים את אורך הרולדה, למידות התבנית, שבה היא תאפה.
ההתאמה... ע"י סימון שטח הנחת עיסת הבשר.

אפשר לחלק את הכמות, למס. רולדות, בהתאם לגודל שרוצים.

לאפות בחום של 170 מעלות כ שעה ורבע.
לרולדות קטנות יותר להקטין את משך זמן האפיה.

את הרולדות מומלץ לפרוס כשהן פושרות.
להגיש עם רוטב, מעל או על יד.


אפשרויות :
רוטב פטריות, רוטב פירות יער,ריבת בצל,רוטב בשר ועוד... כיד הדמיון.

עוד מס. רעיונות למלוי

ירקות פרוסים לפרוסות אורך דקות,[או קוביות קטנות] צלויים או מושחמים על מחבת פסים, כמו חצילים, קישואים,פלפלים צרובים קלויים, או שילוב של כמה סוגים.
את פרוסות הירק, יש להניח לאורך משטח הבשר, כדי שיקל בחיתוך, לאחר האפיה.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...................ו--- איה14/9/2008 03:23
פאי עגבניות מיובשות וחרדלו--- הדרר
14/9/2008 06:34
לזניה ברוטב פלפליםו--- הדרר
14/9/2008 06:38
רולדות בשר הודו טחון - במלוי כל טוּב -ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
14/9/2008 07:39
רולדות בשר הודו - במלוי פלפלים קלויים ועגבניות.ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:41
רולדות בשר הודו טחון במלוי, פטרוזיליה וצנובריםו--- פלפלית  
14/9/2008 07:43
רולדות בשר הודו טחון במלוי כל טוב - שלבי הכנה :ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:46
רולדות הודו טחון במלוי כל טוב - במלוי פטר' וחמוציוו--- פלפלית  
14/9/2008 07:48
רולדות בשר הודו טחון - שלב ב',יצירת הרולדה - גלגולו--- פלפלית  
14/9/2008 07:50
רולדות בשר הודו טחון במלוי כל טוב, עוברות לאפיהו--- פלפלית  
14/9/2008 07:51
רולדות בשר הודו במלוי כל טוב - עם סיום האפיה ו--- פלפלית  
14/9/2008 07:53
פלפלים/גמבות קלויים בתחמיץ - מקור עממי ו--- פלפלית
14/9/2008 08:08
כיפת אורז, בשר כבש וחצילים של מסלנסקי ו--- שמנמודה
14/9/2008 10:21
צלי עגל חלב בסיידר ודבש / כצל'ה ו--- מרילין
14/9/2008 10:56



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן