...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מוסקה מחצילים,פלפלים קלויים עגבניות ובשר ו--- פלפלית   23/11/2008 10:38


בתמונה - המנה בהגשה

מוסקה מהמתכון של רות סירקיס שהביאה זברה
עם שנויים קלים שלי.

* תוספות
לתערובת הבשר - הוספתי פלפלים קלויים קצוצים
ועגבניות חלוטות קלופות וסחוטות מגרעינים ונזלים.

* לרוטב הבשמל, גרעתי חצי כוס מים ובמקומה,
הוספתי 1/2 כוס מיץ עגבניות.


2 חצילים גדולים
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 ק'ג בשר טחון 100 ג'ר רסק עגבניות(קופסה קטנה)
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל
1/2 כפית אורגנו
קורט צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה
6 כפות שמן

לבשמל:
50 ג'ר מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 1כוסות מים, או ציר ירקות,או מרק עשוי ממים+כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לבן קורט אגוז מוסקט
1 ביצה
1 חלמון טרוף

ההכנה:
פורסים חצילים,זורים מעט מלח ומשהים ל-20 דקות.שוטפיםומיבשים.
מברישים ב-2 כפות שמן משני הצדדים.אופים בתנור חם עד שישחימו משני הצדדים.

אפשר,כמובן לטגן.אפיה בתנור לא מורידה מהטעם,רק מהקלוריות.
מחממים 4 כפות שמן,מטגנים את הבצל.מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך עירבוב.מפוררים תוך הטיגון את הבשר בכף עץ.מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.מוסיפים את השום ,מטגנים דקה.

מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים,בוחשים, מנמיכים אש.מבשלים מספר דקות,אם יש צורך מוסיפים מעט מים חמים.

מעבירים לקערה ומצננים מעט.מוסיפים את הביצים הטרופות.
מכינים בשמל:ממיסים מרגרינה בסיר קטן.מוסיפים קמח ובוחשים עד שהקמח נספג במרגרינה והתערובת מבעבעת,כ-2 דקות. מוסיפים את הנוזליםתוך בחישה מתמדת.מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט.

טורפים את הביצה והחלמון,מוסיפים מעט מהרוטב החם(השוואת טמפרטורות),ומוסיפים את הכל לרוטב בבחישה.מתבלים.

משמנים בכף שמן תבנית 30 אורך,25 רוחב,עומק 5 ס"מ.מדליקים תנור לחום 180 מעלות,רצוי פיירקס.

מסדרים שליש מהחצילים על התבנית.מכסים במחצית מרוטב הבשר.מסדרים שליש מהחצילים על הרוטב,עליהם מורחים את המחצית השניה של הרוטב,עליה מסדרים את שארית החצילים.
מורחים את רוטב הבשמל על החצילים.

אופים במשך 50 דקות בערך,או עד שהבשמל מזהיב היטיב.(כדאי לבדוק אחרי 45 דקות.)

נותנים למוסקה לנוח 20 דקות לפני שפורסים למנות.




לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום ראשון...........ו--- איה23/11/2008 03:45
תפוחי אדמה אפויים בחרדלו--- שמני
23/11/2008 09:57
צלי בשר בקדירה עם ניוקיו--- שמני
23/11/2008 09:59
בורשטו--- שמני
23/11/2008 10:01
פירושקיו--- שמני
23/11/2008 10:02
מוסקה מחצילים,פלפלים קלויים עגבניות ובשר ו--- פלפלית   « הודעה נוכחית
23/11/2008 10:38
מוסקה- מחצילים,פלפלים קלויים ,עגבניות ובשר- התבניתו--- פלפלית  
23/11/2008 10:40
עוגת שייש קלהו--- chant
23/11/2008 10:53
פשטידת טונה וביצים קשותו--- לאה.ק  
23/11/2008 11:40
קדירת קצבים של בשר בקרו--- שמני
23/11/2008 13:01
מרק אפונה יבשהו--- etty  
23/11/2008 14:31
עוגת מייפל של קרין גורןו--- etty  
23/11/2008 14:36
פשטידת איטריות דקותו--- לאה.ק  
23/11/2008 19:18
עוגה בחושה עם פירות ושטרויזל ו--- יעלי  
24/11/2008 00:18
עוף בריבת מישמש ו--- פלפלית  
24/11/2008 09:07
עוגת מייפל ואגסים ו--- פלפלית  
24/11/2008 09:16



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן