...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרק קובה אדום / אורן רוזנשטיין - מויינט ו--- פלפלית 18/11/2008 20:04



מרק קובה אדום / אורן רוזנשטיין

מרק ירקות עם עגבניות ופפריקה שלתוכו מוסיפים את קציצות הקובה. מעטפת הקציצות עשויה מבורגול וסולת, והמילוי (הנקרא ‘גומו‘) מפירורי בשר מטוגנים ומבושלים, יחד עם בצל מטוגן, צנוברים, שום וסלרי.

חומרים למרק:

2 בצלים חתוכים גס
4 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים גס
3 קישואים חתוכים לשמיניות
כמה קוביות דלעת
4 גזרים קלופים וחתוכים לשמיניות
שמן לטיגון
מים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפות פפריקה חריפה
1 כף סוכר
רסק עגבניות קופסא קטנה

לקובה:

1/2 1 כוסות בורגול טחון עבה
1/2 1 כוסות סולת
2-4 כפות קמח
מלח
מים
לגומו:
4 בצלים גדולים
1/2 1 קילו בשר טחון (בקר)
שמן לטיגון
2/3 כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק עוף
1 ביצה טרופה
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי קצוצים


אופן ההכנה



1. מכינים את בצק הקובה: שמים את הבורגול והסולת בקערה, מוסיפים מים שיכסו את התערובת כדי סנטימטר, ומניחים בצד למשך חצי שעה כדי לתת לבורגול ולסולת לספוג את המים.

2. מקץ חצי שעה הנוזלים אמורים להיספג לגמרי. אם נשארו עודפים, נפטרים מהם. מוסיפים מלח וקמח ולשים לבצק גמיש, שאפשר יהיה להכין ממנו קציצות ולמלאן בלי שייקרעו. אם הבצק יבש מדיי, מוסיפים עוד מעט מים.

3. מכינים את הגומו: קוצצים את הבצלים לקוביות זעירות ומזהיבים אותן במחבת גדולה עם קצת שמן. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג. ממליחים, מפלפלים, ומטגנים כעשר דקות. בוחשים מפעם לפעם.

4. מוסיפים את המים ואבקת המרק ובוחשים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהבשר רך.

5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל, עד שהמים שבמחבת מתאדים ונשארים פירורי בשר שחומים. סבלנות, זה לוקח זמן. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את הביצה והצנוברים ומערבבים היטב.

6. מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים יחד כדקה.

7. מכינים את המרק: מזהיבים בסיר גדול את הבצל בשמן. מוסיפים את הסלרי, הקישואים, הדלעת והגזר ומטגנים עוד כ 2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים חלקית ומבשלים בבעבוע עדין כ 20 דקות.

8. בינתיים מכינים את קציצות הקובה. יוצרים קציצות שטוחות מהבצק בידיים לחות וממלאים אותן בכף מן התערובת.

9. מביאים את המרק לרתיחה ומכניסים לתוכו את הקציצות, שלוש בכל פעם. מוסיפים עוד קציצות רק כשהמרק רותח שוב.

10. כשכל הקציצות בפנים, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. מכבים, מחכים כמה שעות (עדיף לילה שלם), ואז מחממים ומגישים.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה18/11/2008 03:14
דג עם "אטריות" שורש במעטפהו--- לאה.ק
18/11/2008 09:48
גראטן ירקות שורשו--- לאה.ק
18/11/2008 09:50
קריספ ירקות שורשו--- לאה.ק
18/11/2008 09:52
מרק סלרי וקציפת חזרתו--- לאה.ק
18/11/2008 09:55
סלט שורשים טריו--- לאה.ק
18/11/2008 09:56
קציצות בתבשיל סלק ולימון פרסיו--- לאה.ק
18/11/2008 09:59
קעריות לחם / ifeel - שהביאה איה ו--- פלפלית  
18/11/2008 14:15
קעריות לחם - דגם 2 ו--- פלפלית  
18/11/2008 14:16
קעריות לחם - שלב ראשון -סידור התבנית לפני הנחת בצקו--- פלפלית  
18/11/2008 14:18
שלב שני - הנחת הבצק לפני אפיה ו--- פלפלית  
18/11/2008 14:23
מרק בצל בקערית לחם ............... בהגשה ו--- פלפלית  
18/11/2008 17:22
מרק קובה אדום / אורן רוזנשטיין - מויינט ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
18/11/2008 20:04



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן