...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קרפעלעך(קלסונס) עם גבינה מבית אמא בוצי ו--- גילה   8/5/2010 18:21

קרפעלעך עם גבינה מבית אמא בוצי [כולל הכנת הגבינה] גילה


גבינה בייתית [לקרפלך ובכלל מאוד טעים]יוצא בערך קילו.[מתאים לבצק של 1/2 ק”ג קמח]
20 גביעים מעורבים [אשל, גיל, שמנת]
מבשלים בסיר את כל הגביעים יחד + כף שטוחה מלח, מערבבים, מבשלים עד להתפרקות , ממש לפני הרתיחה להסיר מהאש, להניח חיתול בתוך מיסננת לשפוך פנימה על החיתול את היצירה, ולסנן מנוזלים, אח”כ לשים בחיתול ברב שימושי של טפראואר, או בתוך חיתול הנתון בקערה מכוסה.

אפשרות נוספת להכנת גבינה: - 16 גביעים של אשל, שמים בסיר איך שהם סגורים מוסיפים מים עד כדי 3/4 המיכלים ומביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ומשהים כך בדיוק עד שהתקררו, פותחים ומכניסים התכולה לחיתול לכחצי שעה עד שעה, ככל שהמים יוצאים הגבינה מתקשה..

*** מלית הגבינה:
הגבינה שהכינונו או 4 טוב טעם [לקנות שלושה ימים קודם ולשים במיסננת במקרר להוצאת הנוזלים] או ברב שימושי טפראואר.
כף קורנפלור או קמח
מעט סוכר, מעט מלח
1-2 בייצים.

***הבצק:
1/2 ק”ג קמח רגיל
2 בייצים גדולות
1/4 חמאה קטנה
1/2 כוס חלב פושר
קצת סוכר [בערך כף וחצי]
1/2 כפית מלח
ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ל-12 שעות לפחות....
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק, חורצים עם גלגלת פיצה ריבועים 55X שמים כפית מלית גבינה, וסוגרים למשולש, מדביקים, אם יבש, להרטיב את הקצה ולהדביק,[יש להניח מגבת לחה למניעה התייבשות הבצק]
אפשר להניח על מגש מקומח מעט ולהקפיא אותם, ואז להכניסם לשקית [לא לשים מיד בשקית, הם נדבקים]
לפני ההגשה, מרתיחים סיר רחב עם מים ומעט מלח גס, מכניסים קבוצת קרפעלעך עד הרתחה נוספת מסננים כ-10-15 דק’, ומכניסים לקערת הגשה עם מעט חמאה, אפשר גם לטגן מעט או לערבב עם איטריות רחבות וגבינת פרמג’ן לקלסונס.



לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - מאפים מלוחים - לחג שבועות ו--- איה18/5/2009 03:17

בשירשור זה נרכז מבחר מתכונים למאפים מלוחים - לחג השבועות

שירשור זה יתווסף לעמוד מאכלי חגים




סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | 
עוגיות גבינה מלוחותו--- איה
18/5/2009 03:23
חטיפים מטוגנים של גבינת עזיםו--- איה
18/5/2009 03:27
בואיקוס - לחמניות גבינה עשירות ו--- איה
18/5/2009 03:33
בורקיטס חציל קלוי וגבינה בולגרית ו--- איה
18/5/2009 03:39
שבלולי גבינה ושום ו--- איה
18/5/2009 03:43
גוז'ר - פחזניות גבינה צרפתיות / רותי קינן ו--- איה
18/5/2009 03:52
’אוזני פיל’ עם גבינה פטה, תרד ועגבניות מיובשותו--- איה
18/5/2009 03:57
בצק פילאס במילוי בטטה וגבינת עיזיםו--- איה
18/5/2009 04:02
מאפה שושנים במילוי גבינותו--- איה  
18/5/2009 04:12
בלינצס מלוח - בלינצס במילוי גבינהו--- אמאשל..
18/5/2009 06:32
צוקור - שבלול פילאס ממולא בתרד וגבינה ו--- אמאשל..
18/5/2009 06:41
חצילים ממולאים בגבינהו--- שונט
18/5/2009 06:48
פשטידת גבינות מיוחדת לשבועותו--- שונט
18/5/2009 06:50
פטריות ממולאותו--- שונט
18/5/2009 06:52
לזניהו--- אמאשל..
18/5/2009 06:54
עוגת בלינצס מלוחהו--- שונט
18/5/2009 07:02
עלי סיגרים ממולאים - מעין פסטליםו--- שונט
18/5/2009 07:05
מיני בורקס עם גבינות....ו--- שונט
18/5/2009 07:07
סמבוסק גבינהו--- תמר
18/5/2009 08:10
מאפה גבינות בלקניו--- תמר
18/5/2009 08:34
לזניה פיטריות ו--- מרילין  
18/5/2009 08:36
פשטידת תרד וגבינה - יפה, מיוחדת וחגיגית ו--- הדר
18/5/2009 08:48
קיש גבינה וארטישוקו--- הדר
18/5/2009 08:49
מאפה דלעת וגבינה ו--- הדר
18/5/2009 08:51
זית בבית / נעמי ליס מייברג ו--- הדר
18/5/2009 08:53
סמבוסק עם גבינה ובצלו--- שמני
18/5/2009 08:54
מאפה ספגטי וגבינותו--- שמני
18/5/2009 08:57
לזניה טעימה בקלי קלותו--- הדר
18/5/2009 08:57
לזניה ירקות וגבינותו--- שמני
18/5/2009 08:58
פאי גבינה וירקותו--- שמני
18/5/2009 09:00
קרואסון מלאווח במילוי גבינותו--- שמני
18/5/2009 09:03
סמבוסק עם תרד וגבינותו--- שמני
18/5/2009 09:04
פשטידת מלאווח וגבינותו--- שמני
18/5/2009 09:08
קיש תרד ומוצרלהו--- שמני
18/5/2009 09:10
עוגיות גבינהו--- שמני
18/5/2009 09:12
בולמס במילוי מנגולד וגבינותו--- שמני
18/5/2009 09:14
פשטידת תרד וגבינותו--- שרוניק  
18/5/2009 11:49
בורקיטס מתכון בסיסי + 2 מליות / Ynet אוכלו--- תמר
18/5/2009 11:55
בורקס ירושלמי / האתר של אוסםו--- תמר
18/5/2009 12:00
ביסקויטיי גבינה חריפה - "זמנים מודרניים"ו--- תמר
18/5/2009 12:02
גבינת קממבר עטופה במעטפת בצק / מיכל לוי-אלחלו--- תמר
18/5/2009 12:04
חטיפי קשקבל / מתכון גולשים האתר של אסםו--- תמר
18/5/2009 12:07
חטיפי שמנת חמוצה / מתכון גולשים - האתר של אסםו--- תמר
18/5/2009 12:09
עוגיות צ’דאר קשקבל / של מיקי שמוו--- תמר
18/5/2009 12:13
בויוס / של מיקי שמוו--- תמר
18/5/2009 12:15
מאפינס במילוי גבינת צאן / שטיבלו--- תמר
18/5/2009 12:18
סקונס בניחוח קשקבל כבשים / שטיבלו--- תמר
18/5/2009 12:20
פשטידת זיתים - הגיע במיילו--- שומית
18/5/2009 14:36
סקונס / מתוך אתר בצק אליםו--- שרוניק
18/5/2009 15:16
סקונס מלוחים / אנה וגנרו--- שרוניק
18/5/2009 15:21
סקונס מתוקים / אנה וגנרו--- שרוניק
18/5/2009 15:27
סקונסו--- שרוניק
18/5/2009 15:34
סקונס / גיל חובב ו--- שרוניק
18/5/2009 15:41
לחמניות סקוטיות (סקונס) / ויסוצקיו--- שרוניק
18/5/2009 15:42
שבלולי בצקיצי במילוי ממרח עגבניות מיובשות..ו--- יפנית  
18/5/2009 17:30
מאפה תרד / רותי לחמן פולו--- שרוניק
18/5/2009 17:30
בצק נהדר לפיצה ו--- יפנית  
18/5/2009 17:33
פאניני ארוטולטי - לחמניות מגולגלות panini ו--- יפנית  
18/5/2009 17:39
ספונגטיקו / איל פלדו--- שרוניק
18/5/2009 17:39
פליקאס - שבלולי בצק ממולאים ו--- יפנית  
18/5/2009 17:42
צמת חצילים,זוקיני, עגבניות מיובשות ופטה ו--- יפנית  
18/5/2009 17:48
קלצונה ו--- יפנית  
18/5/2009 17:51
גלילי חצילים במילוי גבינה / נדיה לנדאוו--- שרוניק
18/5/2009 17:52
רוגלך פסטו וגבינה ו--- יפנית  
18/5/2009 18:00
טוויל פרמז’ן / שלום שטריתו--- שרוניק
18/5/2009 18:01
בורקיטס ו--- יפנית  
18/5/2009 18:03
עוגיות קשקבל פריכות טורקיות / ענת בר לב ו--- שרוניק
18/5/2009 18:05
בורקס תורכי/טורקי ו--- יפנית  
18/5/2009 18:14
זיוה-עלי מלוואח במילוי קוטג’ וגבינה מלוחה ו--- יפנית  
18/5/2009 18:19
מאפה שמרים עם תרד וגבינות לשבועות / בני סיידאו--- איה  
20/5/2009 05:32
'פינידו' - לחם גבינה בולגריו--- איה
21/5/2009 13:23
קרפעלעך(קלסונס) עם גבינה מבית אמא בוצי ו--- גילה   « הודעה נוכחית
8/5/2010 18:21



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן