...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מסאלה דוסה - קרפ ממולא בתבשיל ירקות [הודי]ו--- פלפלית 13/10/2009 11:37

מסאלה דוסה - קרפ ממולא בתבשיל ירקות
אורלי פלאי-ברונשטיין - על השולחן

הקרפים האלה עשויים מתערובת של קמח אורז וקמח עדשים, אותם אפשר למצוא ב”מהרג’ה” וברשת ”מזרח ומערב”. גודלן של הדוסות משתנה לפי גודל המחבת. בזמן הקלייה חשוב לשטח אותן בזריזות על המחבת, כמו קרפ, כדי שלא יהיו עבות מדי.

חומרים ל-8-4 דוסות (תלוי בגודל):

למלית:

1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
1-1/2 פלפל צ’ילי ירוק קצוץ
3 כפות גהי או חמאה מומסת
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי חרדל שחורים
1 כפית זרעי כוסברה
מלח

לדוסה:

140 גרם (1 כוס) קמח אורז
140 גרם (1 כוס) קמח חומוס או קמח עדשים
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית קארי
1 כפית מלח
2/3 1כוסות מים

+ מכינים את המלית: מטגנים בצל, פלפל אדום וצ’ילי בגהי 3-2 דקות עד לריכוך. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים 3 דקות. יוצקים כוס מים רותחים, ומבשלים מכוסה 15-10 דקות עד לריכוך.
+ מכינים את הדוסה: מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים מים בהדרגה לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
+ יוצקים שכבה דקיקה למחבת טפלון גדולה וחמה וקולים על להבה בינונית, עד שהתחתית מוכנה והצד העליון מתייבש. הופכים וקולים בזריזות גם מהצד השני.
+ מרכיבים את המנה: מניחים כף-שתיים מהמלית במרכזה של כל דוסה, מקפלים לשניים ומגישים.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מבחר מתכונים - ליום שלישי...................ו--- איה13/10/2009 05:52
נתחי בשר ברוטב קאריו--- מרילין שוב  
13/10/2009 08:54
ניסיתי את המתכוןו--- אביהוא
12/6/2015 00:48
רולדת גבינות במילוי ממרח עגבניות מיובשות ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:04
שלב ראשון - תערובת הגבינות בתבנית - עוברת להתמצקותו--- פלפלית  
13/10/2009 09:06
לצפות את התבנית בניילון נצמד לצקת את הבלילה, לכסותו--- פלפלית  
13/10/2009 09:11
לאחר התמצקות העלה,מסירים את הכסוי, ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:14
שלב היפוך התבנית על נייר האפיה ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:15
עלה הגבינה - לפני מריחת המילוי ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:17
עלה הגבינה - לאחר מריחה ולפני הגילגול.ו--- פלפלית  
13/10/2009 09:18
עלה הגבינות מגולגל, ומחכה להכנס לתבניתו--- פלפלית  
13/10/2009 09:29
חזה עוף בקארי וקוקוסו--- מרילין שוב  
13/10/2009 10:27
מסאלה דוסה - קרפ ממולא בתבשיל ירקות [הודי]ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
13/10/2009 11:37
פלפל ממולאו--- זהבה   
13/10/2009 20:36



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן