...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

ניוקי עם פלפלים וחמאת מרווה / עזרא קדםו--- איה 22/5/2009 07:37

ניוקי עם פלפלים וחמאת מרווה / עזרא קדם
מתוך מגזין דרך האוכל

החומרים ל-4 מנות:

לניוקי
1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
1 כוס קמח (תלוי במרקם הניוקי)

לרוטב:
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
1 שן שום, כתושה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
50 גר' גבינת תום או פרמז'ן מגוררת
מלח, פלפל
4 כפות יוגורט

לחמאת המרווה:
200 גר' חמאה
3 גבעולי מרווה, כולל העלים

אופן ההכנה:

הניוקי:
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומפזרים מלח גס על תבנית אפייה.
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ואופים במשך כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מקררים ומקלפים.
מעבירים את תפוחי האדמה דרך מסננת או ממחה לקבלת פירה חלק. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים בהדרגה את הקמח לפירה, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה (השאיפה היא להשתמש בכמה שפחות קמח, תלוי בזן תפוח האדמה שמשתמשים).
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ויוצרים "נקניק" מכל כדור בצק. חותכים כל "נקניק" לכדורים קטנים ומגלגלים ביד.
מבשלים את כדורי הניוקי בסיר גדול עם מים רותחים ומלח עד שהם צפים.
מעבירים לקערה עם מי קרח על מנת למנוע מהם להמשיך להתבשל. מסננים ושומרים.

חמאת המרווה:
מחממים בסיר על להבה נמוכה מאוד את החמאה והמרווה, כולל העלים. מבשלים במשך כחצי שעה, תוך הסרת הקצף מפעם לפעם בעזרת כף. מוציאים את העלים ומסננים את החמאה.

הרוטב:
קולים את הפלפלים על אש גלויה או בתנור. מקלפים ומסירים את הגרעינים וחותכים לקוביות של 1 ס"מ.
מחממים 2 מחבתות גדולות עם מעט חמאת מרווה (או שמן זית) ומוסיפים כמחצית מכמות הפלפלים והניוקי לכל אחת. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים בעדינות, מוסיפים מעט שום ופטרוזיליה, מתקנים טעם ומחלקים ל-4 צלחות הגשה. מפזרים גבינה מגוררת מעל ומטפטפים מעט יוגורט.

טיפים:
כשמכינים את חמאת המרווה, יש לשים לב: אם נשארו מים בתחתית הסיר יש להיזהר שלא לערבבם עם החמאה.
כיוון שמשתמשים רק בכמה כפות לצורך המתכון, אפשר לשמור את יתר החמאה במקרר כמו חמאה רגילה.





כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
 

עץ ההודעה

 
מאכלי פסטה לחג שבועות - ריכוז מתכונים ו--- איה22/5/2009 06:56

בשירשור זה נרכז מתכונים למאכלי פסטה לחג שבועות
(לזניה, רביולי, ניוקי, טורטליני, מקרוני, פטוצ'יני ועוד........)
ואת כל סוגי הרטבים לפסטה המתאימים לחג שבועות
(רטבים "לבנים" על בסיס גבינה)

שירשור זה יתווסף לעמוד מאכלי חגים






סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
פטוצ’יני ברוטב שמנת עם תרד ולימון / דורעם גונטו--- איה
22/5/2009 07:03
לזניה עם כל גבינה שיש במקרר ו--- איה
22/5/2009 07:08
מעדן מהיר: טורטליני בסלמון ושמנת ו--- איה
22/5/2009 07:10
פסטה מלאה בזוקיני ולימוןו--- איה
22/5/2009 07:14
קוגל אטריות רחבות, גבינה וצימוקים ו--- איה
22/5/2009 07:15
רביולי גבינה ברוטב שמן זית ועגבניות מיובשותו--- איה
22/5/2009 07:19
טורטליני פטריות ברוטב אלי אולי ו--- איה
22/5/2009 07:21
טרוטולה בתרד וגבינה "כחולה"ו--- איה
22/5/2009 07:27
קנלוני זוקיני וגבינת עזים ו--- איה
22/5/2009 07:32
ניוקי עם פלפלים וחמאת מרווה / עזרא קדםו--- איה « הודעה נוכחית
22/5/2009 07:37
לביבות פסטה, גבינות וברוקולי ו--- איה
22/5/2009 07:40
רביולי בצל ירוק עם יוגורט ו--- איה
22/5/2009 07:43
ספגטיני עם אגוזי מלך, חמאת רוקפור ועשבי תיבולו--- איה
22/5/2009 07:58
קנלוני במילוי גבינה ופטריות/אתר הלולו--- לאה.ק
22/5/2009 08:58
קנלוני תרד וגבינה לאפיה / השף הלבןו--- לאה.ק
22/5/2009 09:13
קונכיות פסטה במלית גבינותו--- לאה.ק
22/5/2009 09:43
פסטה ברוטב שמנת ופטריות - ו--- adi6381
22/5/2009 10:11
קרפעלעך/קלסונס עם גבינה מבית אמא בוצי ו--- גילה  
22/5/2009 10:12
לזניה עם עגבניות ופטריותו--- adi6381
22/5/2009 10:21
פסטה עם עגבניות שרי, שמנת מתוקה וריחןו--- תמר מהעבודה
22/5/2009 10:31
פסטה ברוטב עגבניות, שמנת וגמבה ו--- adi6381
22/5/2009 13:32
פסטה ברוטב שמנת ובטטה חמהו--- adi6381
22/5/2009 13:39
קנלוני ממולא בתרד, ריקוטה ופרמז'ןו--- adi6381
22/5/2009 13:48
רביולי פרמז’ן עם קישואים ומסקרפונה / פסטה דלה קזהו--- איה
22/5/2009 15:49
רביולי בטטה ו--- איה
15/5/2010 11:28
פסטה שמנת ומנגולדו--- איה
15/5/2010 11:30
קונכיות פסטה במילוי ריקוטה ו--- איה
15/5/2010 11:33
רביולי מטוגניםו--- איה
15/5/2010 11:35
ספגטי לימוןו--- איה
15/5/2010 11:36
מיניקוטי/מאפה קנלוני/בלינצ'עס במלוי גבינותו--- פלפלית  
17/5/2012 12:07



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן