...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

פלפלים ממולאים וכבושים + סדנאו--- פלפלית   21/5/2009 16:16


בתמונה הראשונה - המנה בהגשה

פלפלים ממולאים וכבושים - מקור עממי
עם שידרוגים ותוספות, שלי

****** { התמונות צולמו ב 2 מחזורי הכנה ולכן השוני בצבע הפלפלים}

הכמויות ...... ל כ - 12 פלפלים
[בגודל שיאפשר להכניס לצנצנת הכבישה]

12 פלפלים ירוק בהיר, [לא מסוג הפלפלים עבי הבשר]
1 כרוב בגודל בינוני
3 - 4 גזרים.
ראש שום
צרור קטן של ענפי שמיר - טרי
2 - 3 כפות שמן
כמה כפות - חומץ הדרים 5%
מלח

ההכנה

מגררים על פומפיה גסה את הכרוב
מגררים 2 - 3 גזרים
מעבירים לקערה, זורים כ 2-3 כפות מלח ומעסים את התערובת,
תוך כדי מעיכה [עיסוי חזק]
מעבירים למסננת, להגרת הנוזלים,
מערבבים ומאפשרים לכל הנוזלים להתנקז.

מסירים את "ראש" הפלפל ומסלקים את הגרעינים.

מניחים בתחתית הצנצנת, חצי ראש שום [ראש שום חצוי לרוחבו]
6-7 ענפי שמיר. [למעט חריפות הוספתי 1 פלפל אדום חריף]

מעבירים את הכרוב והגזר המגוררים והמסוננים,
לקערה... מוסיפים מעט שמן [2-3 כפות]
מעט פלפל לבן/שחור
אם רוצים חריפות, מוסיפים פלפל חריף קצוץ דק דק.
מערבבים היטב, לתערובת אחידה.

ממלאים את הפלפלים בדחיסות בתערובת ומכניסים לצנצנת בניצב,
[כדי שהמילוי לא יתפזר בחלל הצנצנת]
מניחים בקצה העליון של הצנצנת מחצית שניה של ראש השום וכמה ענפי שמיר.
את שאריות המילוי - אם נשאר מוסיפים לצנצנת.

בנפרד, מכינים תערובת של מים חמים מאוד, מלח וחומץ.
לכל לכל 4 כוסות מים מוסיפים
1 כף מלח [ לא גדושה גם לא מחוקה משהו באמצע]
ו 3 כפות חומץ הדרים.
מערבבים יפה להמסת המלח ויוצקים על הפלפלים - עד למילוי הצנצנת.

את הצנצנת,סוגרים היטב . כדאי להניח על צלחת ח"פ או אחרת.. לאיסוף נוזלי תסיסה.
מעמידים את הצנצנת במקום מואר - לא בשמש ישירה.
לאחר 4-5 ימים זה מוכן.


לחץ להגדלה




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
פלפלים ממולאים וכבושים + סדנאו--- פלפלית   « הודעה נוכחית21/5/2009 16:16


בתמונה הראשונה - המנה בהגשה

פלפלים ממולאים וכבושים - מקור עממי
עם שידרוגים ותוספות, שלי

****** { התמונות צולמו ב 2 מחזורי הכנה ולכן השוני בצבע הפלפלים}

הכמויות ...... ל כ - 12 פלפלים
[בגודל שיאפשר להכניס לצנצנת הכבישה]

12 פלפלים ירוק בהיר, [לא מסוג הפלפלים עבי הבשר]
1 כרוב בגודל בינוני
3 - 4 גזרים.
ראש שום
צרור קטן של ענפי שמיר - טרי
2 - 3 כפות שמן
כמה כפות - חומץ הדרים 5%
מלח

ההכנה

מגררים על פומפיה גסה את הכרוב
מגררים 2 - 3 גזרים
מעבירים לקערה, זורים כ 2-3 כפות מלח ומעסים את התערובת,
תוך כדי מעיכה [עיסוי חזק]
מעבירים למסננת, להגרת הנוזלים,
מערבבים ומאפשרים לכל הנוזלים להתנקז.

מסירים את "ראש" הפלפל ומסלקים את הגרעינים.

מניחים בתחתית הצנצנת, חצי ראש שום [ראש שום חצוי לרוחבו]
6-7 ענפי שמיר. [למעט חריפות הוספתי 1 פלפל אדום חריף]

מעבירים את הכרוב והגזר המגוררים והמסוננים,
לקערה... מוסיפים מעט שמן [2-3 כפות]
מעט פלפל לבן/שחור
אם רוצים חריפות, מוסיפים פלפל חריף קצוץ דק דק.
מערבבים היטב, לתערובת אחידה.

ממלאים את הפלפלים בדחיסות בתערובת ומכניסים לצנצנת בניצב,
[כדי שהמילוי לא יתפזר בחלל הצנצנת]
מניחים בקצה העליון של הצנצנת מחצית שניה של ראש השום וכמה ענפי שמיר.
את שאריות המילוי - אם נשאר מוסיפים לצנצנת.

בנפרד, מכינים תערובת של מים חמים מאוד, מלח וחומץ.
לכל לכל 4 כוסות מים מוסיפים
1 כף מלח [ לא גדושה גם לא מחוקה משהו באמצע]
ו 3 כפות חומץ הדרים.
מערבבים יפה להמסת המלח ויוצקים על הפלפלים - עד למילוי הצנצנת.

את הצנצנת,סוגרים היטב . כדאי להניח על צלחת ח"פ או אחרת.. לאיסוף נוזלי תסיסה.
מעמידים את הצנצנת במקום מואר - לא בשמש ישירה.
לאחר 4-5 ימים זה מוכן.


לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  | 
שלב ראשון לאחר המלחה ניקוז ותיבול - מילוי הפלפלים ו--- פלפלית  
21/5/2009 16:17
שלב שני - הכנסת הפלפלים ותוספות, לצנצנת ו--- פלפלית  
21/5/2009 16:20
שלב שלישי - הוספת נוזלים עם מלח וחומץ - עד כיסויו--- פלפלית  
21/5/2009 16:22
צנצנת הפלפלים, לאחר 3 ימים .. צבע הנוזלים משתנה ו--- פלפלית  
21/5/2009 16:24
לאחר 4-5 ימים - תלוי בתנאים - הפלפלים מוכניםו--- פלפלית  
21/5/2009 16:27
שלב אחרון - יוצקים את נוזלי הכבישה/ההחמצה ו--- פלפלית  
21/5/2009 16:29
בהגשה ... חוצים עם סכין חדה, את הפלפל, מטפטפיםו--- פלפלית  
21/5/2009 16:31



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן