...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מיני קישים מבצק פילו / איילת בן-יוסף ו--- פלפלית 19/5/2009 11:12


מיני קישים מבצק פילו / איילת בן-יוסף

קטנים, עדינים ונגמרים בשלושה ביסים. וזו הזדמנות מצויינת להתנסות ראשונה בבצק פילו, למי שלא העז עד היום.

1 חבילת עלי פילו

1 מכל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר
חופן גבינה צהובה מגוררת
מעט חמאה מומסת להברשה
למלית א':
1 בטטה אפויה
1/2 בצל אדום קצוץ דק
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר (או ג'ינג'ר טרי,מגורר)
2 כפיות רוטב סויה
2 טיפות טבסקו (אפשר יותר לאוהבי החריף)
למלית ב':
1/2 חבילת תרד טחון קפוא
1/2 בצל אדום קצוץ דק
1 שן שום
50 גרם חמאה
מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט


אופן ההכנה



1. מכינים את המליות: את הבטטה האפוייה קוצצים דק ומערבבים עם יתר החומרים. טועמים ומוסיפים תיבול (אם צריך).

למלית התרד: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ואת התרד ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים, מתבלים ומניחים בצד.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

3. בכלי נפרד טורפים את הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.

4. מכינים את תחתיות הפילו: חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל 10X10 ס"מ - חותכים את כל החבילה בבת אחת ומשתמשים רק בשלוש "חבילות" כאלה. את שאר הפילו מכסים ומחזירים למקרר.

5. עכשיו עובדים בזריזות עם העלים והחמאה: מברישים בחמאה את שקעי התבנית ומתחילים לרפד את השקעים בעלי פילו, מורחים כל עלה בחמאה ומניחים אותו בתוך השקע, בכל שקע מניחים 3-4 שכבות של עלי פילו, הקצוות צריכים לבלוט החוצה בחינניות. מניחים בתחתית כל שקע כף מהמלית ויוצקים מעל מעט מבלילת השמנת-ביצים מפזרים למעלה מעט גבינה צהובה. ממלאים את כל השקעים ושולחים לתנור לכ-20 דקות, עד שעלי הפילו והמאפה מזהיבים. מגישים בזריזות!




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - פשטידות - קיש - פאי ו--- איה19/5/2009 05:50

בשירשור זה נרכז מבחר מתכונים לפשטידות - לחג השבועות

שירשור זה יתווסף לעמוד מאכלי חגים




סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
פשטידת עגבניות ומוצרלה ו--- איה
19/5/2009 06:22
פשטידת פטריות ושלוש גבינות ו--- איה
19/5/2009 06:27
קיש ברוקולי וגבינת עיזיםו--- איה
19/5/2009 06:45
פשטידת גבינות (אמא)ו--- אופה קטנה
19/5/2009 08:42
קיש חלבי מומלץו--- גדולה  
19/5/2009 08:45
פשטידת גבינות ופסטה- גבינות מהלבו--- לאה.ק
19/5/2009 08:46
קיש בטטה גבינות ורוזמריןו--- לאה.ק
19/5/2009 08:52
טארט[אישי] פטריות וגבינת עזים של "אודיאון"ו--- פלפלית
19/5/2009 08:54
פשטידת אגסים ביין, גבינת רוקפור ואגוזיםו--- פלפלית
19/5/2009 08:56
קיש עשבי תיבול וגבינות/בני סיידאו--- לאה.ק
19/5/2009 08:57
קיש עגבניות שרי עם פסטו וגבינת עזיםו--- פלפלית
19/5/2009 08:59
קיש תרד עם גבינה בולגרית ואגוזי מלךו--- פלפלית
19/5/2009 09:01
טארט ריבת בצל וגבינת עזים - ו--- פלפלית
19/5/2009 09:03
פאי פתוח של גבינה בולגרית ופסטוו--- פלפלית
19/5/2009 09:05
פשטידת בצלים - ו--- פלפלית
19/5/2009 09:07
פשטידת קישואים וזיתים ו--- פלפלית
19/5/2009 09:11
קיש ארבע גבינות ו--- פלפלית
19/5/2009 09:13
כופתאות גבינה הונגריות (Turogomboc) / אם הו--- שרוניק  
19/5/2009 09:55
פשטידת תירס / חנה.שו--- שרוניק
19/5/2009 10:05
פשטידת כרובית מעולה / מתכון של שרוניק.ו--- שרוניק
19/5/2009 10:09
פשטידת כרובית / של זנט חמותי ו--- שרוניק
19/5/2009 10:11
פשטידת ברוקולי / מירי בלקיןו--- שרוניק
19/5/2009 10:19
פשטידת חצילים / מירי בלקיןו--- שרוניק
19/5/2009 10:36
קיש גבינת צאן וירקות מפרובנסו--- פלפלית
19/5/2009 10:40
קיש גבינות צרפתיות ושמנתו--- פלפלית
19/5/2009 10:42
פשטידת ירקותו--- שרוניק
19/5/2009 10:42
מאפה של ארטישוק ירושלמי וגבינות ו--- פלפלית
19/5/2009 10:43
פשטידת גבינה עם פטריותו--- שרוניק
19/5/2009 10:44
קיש לורן וברוקולי - כשר.ו--- פלפלית
19/5/2009 10:49
פשטידת בצל ופצפוצי אורז / לאה בצלאלו--- שרוניק
19/5/2009 10:49
טארט ששת הבצלים / בני סיידא חמה !!ו--- פלפלית
19/5/2009 10:51
פשטידת כרובית ותפוחי אדמה בנוסח פרובנסו--- תמר מהעבודה
19/5/2009 10:54
פשטידת חצילים / לאה בצלאלו--- שרוניק
19/5/2009 10:55
מלאי - מאפה מהמטבח הרומני - פני זיידמןו--- פלפלית
19/5/2009 10:55
פשטידת פסטה וגבינה / לאה בצלאלו--- שרוניק
19/5/2009 10:56
מאפה פסטה ופטריות / חנוך בר שלום ו--- פלפלית
19/5/2009 10:58
פשטידת קישואים קלה / קובי בר ו--- שרוניק
19/5/2009 11:00
קיש תרד וגבינה כחולה / איילת בן-יוסףו--- פלפלית
19/5/2009 11:02
קיש בצל ירוק וגבינה / רותי קינן - ו--- פלפלית
19/5/2009 11:07
מיני קישים מבצק פילו / איילת בן-יוסף ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
19/5/2009 11:12
פאי גבינה עם פטנט / נירה רוסוו--- איה
19/5/2009 12:38
קיש ארטישוק וגבינת פרמזן לשבועותו--- איה
19/5/2009 13:44
קייק גבינת עזים וקישואים / של איה ו--- יפנית  
19/5/2009 18:36
קיש ברוקולי ו--- יפנית  
19/5/2009 19:10
קיש פטריות ו--- יפנית  
4/6/2011 11:18
קיש תרד ו--- יפנית  
4/6/2011 11:22
קיש פטריות וזוקיני ו--- יפנית  
4/6/2011 11:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן