...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

קיש תרד עם גבינה בולגרית ואגוזי מלךו--- פלפלית 19/5/2009 09:01


קיש תרד עם גבינה בולגרית ואגוזי מלך

מאת: דורעם גונט, הארץ

מצרכים

חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):
לקלתית:
כוס קמח
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה, קרה
1 ביצה

למלית:

500-600 גרם עלי תרד טריים קטנים
3 ביצים
כוס שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)
200 גרם גבינה קשה (צהובה) מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת ביד
1/3 כוס אגוזי מלך, קלופים ושבורים ביד
קורט אגוז מוסקט מגורר
פלפל (רצוי לבן)
כפית קצח

אופן ההכנה

1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את שני סוגי הקמח עם המלח, החמאה והביצה, עד לקבלת פירורים. מעבירים לקערה או למשטח עבודה ולשים בידיים, רק עד לקבלת בצק (עיבוד יתר מקשה את הבצק). אם הבצק יבש, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אם הבצק רטוב - מוסיפים מעט קמח. מגלגלים לכדור, מכסים בניילון ומקררים חצי שעה. מרדדים ואופים ללא המלית, כמו במתכון לקיש בטטה.


2. מכינים את המלית: שוטפים היטב את התרד. מנערים מהמים ומעבירים לסיר. מחממים על אש גבוהה עד שהתרד משנה את צבעו ומאבד מנפחו. מצננים מעט וסוחטים היטב מעודפי הנוזלים.

3. בקערה מערבבים את הביצים, השמנת המתוקה, הגבינות (משאירים חלק מהגבינה הצהובה המגוררת לפיזור מלמעלה) והאגוזים, ומתבלים בקצח, באגוז מוסקט ובפלפל לבן (אם הגבינה הבולגרית מלוחה, סביר שלא יהיה צורך בתוספת מלח). מוסיפים את התרד ומערבבים. יוצקים את המלית על קלתית הבצק וזורים מעל את שארית הגבינה המגוררת. אופים בחום של 180 מעלות עד שהקיש מזהיב יפה (כשעה). מחכים לפחות רבע שעה לפני שפורסים.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - פשטידות - קיש - פאי ו--- איה19/5/2009 05:50

בשירשור זה נרכז מבחר מתכונים לפשטידות - לחג השבועות

שירשור זה יתווסף לעמוד מאכלי חגים




סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
פשטידת עגבניות ומוצרלה ו--- איה
19/5/2009 06:22
פשטידת פטריות ושלוש גבינות ו--- איה
19/5/2009 06:27
קיש ברוקולי וגבינת עיזיםו--- איה
19/5/2009 06:45
פשטידת גבינות (אמא)ו--- אופה קטנה
19/5/2009 08:42
קיש חלבי מומלץו--- גדולה  
19/5/2009 08:45
פשטידת גבינות ופסטה- גבינות מהלבו--- לאה.ק
19/5/2009 08:46
קיש בטטה גבינות ורוזמריןו--- לאה.ק
19/5/2009 08:52
טארט[אישי] פטריות וגבינת עזים של "אודיאון"ו--- פלפלית
19/5/2009 08:54
פשטידת אגסים ביין, גבינת רוקפור ואגוזיםו--- פלפלית
19/5/2009 08:56
קיש עשבי תיבול וגבינות/בני סיידאו--- לאה.ק
19/5/2009 08:57
קיש עגבניות שרי עם פסטו וגבינת עזיםו--- פלפלית
19/5/2009 08:59
קיש תרד עם גבינה בולגרית ואגוזי מלךו--- פלפלית « הודעה נוכחית
19/5/2009 09:01
טארט ריבת בצל וגבינת עזים - ו--- פלפלית
19/5/2009 09:03
פאי פתוח של גבינה בולגרית ופסטוו--- פלפלית
19/5/2009 09:05
פשטידת בצלים - ו--- פלפלית
19/5/2009 09:07
פשטידת קישואים וזיתים ו--- פלפלית
19/5/2009 09:11
קיש ארבע גבינות ו--- פלפלית
19/5/2009 09:13
כופתאות גבינה הונגריות (Turogomboc) / אם הו--- שרוניק  
19/5/2009 09:55
פשטידת תירס / חנה.שו--- שרוניק
19/5/2009 10:05
פשטידת כרובית מעולה / מתכון של שרוניק.ו--- שרוניק
19/5/2009 10:09
פשטידת כרובית / של זנט חמותי ו--- שרוניק
19/5/2009 10:11
פשטידת ברוקולי / מירי בלקיןו--- שרוניק
19/5/2009 10:19
פשטידת חצילים / מירי בלקיןו--- שרוניק
19/5/2009 10:36
קיש גבינת צאן וירקות מפרובנסו--- פלפלית
19/5/2009 10:40
קיש גבינות צרפתיות ושמנתו--- פלפלית
19/5/2009 10:42
פשטידת ירקותו--- שרוניק
19/5/2009 10:42
מאפה של ארטישוק ירושלמי וגבינות ו--- פלפלית
19/5/2009 10:43
פשטידת גבינה עם פטריותו--- שרוניק
19/5/2009 10:44
קיש לורן וברוקולי - כשר.ו--- פלפלית
19/5/2009 10:49
פשטידת בצל ופצפוצי אורז / לאה בצלאלו--- שרוניק
19/5/2009 10:49
טארט ששת הבצלים / בני סיידא חמה !!ו--- פלפלית
19/5/2009 10:51
פשטידת כרובית ותפוחי אדמה בנוסח פרובנסו--- תמר מהעבודה
19/5/2009 10:54
פשטידת חצילים / לאה בצלאלו--- שרוניק
19/5/2009 10:55
מלאי - מאפה מהמטבח הרומני - פני זיידמןו--- פלפלית
19/5/2009 10:55
פשטידת פסטה וגבינה / לאה בצלאלו--- שרוניק
19/5/2009 10:56
מאפה פסטה ופטריות / חנוך בר שלום ו--- פלפלית
19/5/2009 10:58
פשטידת קישואים קלה / קובי בר ו--- שרוניק
19/5/2009 11:00
קיש תרד וגבינה כחולה / איילת בן-יוסףו--- פלפלית
19/5/2009 11:02
קיש בצל ירוק וגבינה / רותי קינן - ו--- פלפלית
19/5/2009 11:07
מיני קישים מבצק פילו / איילת בן-יוסף ו--- פלפלית
19/5/2009 11:12
פאי גבינה עם פטנט / נירה רוסוו--- איה
19/5/2009 12:38
קיש ארטישוק וגבינת פרמזן לשבועותו--- איה
19/5/2009 13:44
קייק גבינת עזים וקישואים / של איה ו--- יפנית  
19/5/2009 18:36
קיש ברוקולי ו--- יפנית  
19/5/2009 19:10
קיש פטריות ו--- יפנית  
4/6/2011 11:18
קיש תרד ו--- יפנית  
4/6/2011 11:22
קיש פטריות וזוקיני ו--- יפנית  
4/6/2011 11:34



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן