...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

סקונס / מתוך אתר בצק אליםו--- שרוניק 18/5/2009 15:16

http://www.bazekalim.com/2007/03/13/scones/

סקונס / מתוך אתר בצק אלים
סקונס הן לחמניות רכות ועדינות שהבריטים אוהבים במיוחד להגיש ליד התה של אחה”צ.
בגלל שהן כל כך טובות, אפשר לעשות איתן גם אגז בנדיקט, והן מעולות גם לסנדוויצ’ים. את המתכון הזה מצאתי באפיקורוס (אתר מעולה לכשעצמו), ובתגובות מצאתי טיפ שהופך אותו לעוד יותר קל

להכנה:
לא חייבים להקציף את השמנת כמו במתכון המקורי.
רק מערבבים את החומרים היבשים בקערה, מרוקנים פנימה שתי שקיות של שמנת מתוקה, לשים, ואופים.
לפני שבועיים ראיתי אצל נירה רוסו עוד מתכון לסקונס, אבל הוא כלל חמאה וחלב, ובכלל נראה לי מאוד מסובך
(למרות הרעיון המעניין של לטבול את הסקונס בחלב מתובל לפני האפייה).
שימוש בשמנת מתוקה חוסך גם קצת שומן
(שאותו מחזירים בהרי החמאה שמורחים על הסקון החם).
מגישים חם עם ריבה או חמאה.

הכמות: 12 סקונס גדולים.

3 כוסות קמח + עוד קצת
שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 שקיות שמנת מתוקה (אפשר 32% ואפשר גם 15%)
חצי כוס סוכר (אופציה)

ביצה טרופה לזיגוג

גיוונים:
צימוקים, שוקולד צ’יפס, טופי חלב קצוץ דק, אוכמניות מיובשות, פקאנים קצוצים גס,

תבלינים:
מעט קינמון, אגוז מוסקט וקמצוץ ציפורן

ההכנה:
מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר אל תוך קערה באחת משתי דרכים (לנפות את הקמח = לאוורר אותו ולהפטר מגושים).
אפשר לשפוך את כל החומרים בבת אחת אל תוך מסננת, ולנפות בעדינות אל תוך הקערה, או להניח את החומרים בקערה עצמה ולערבב במרץ עם מקצף ידני.
פעולת הניפוי חשובה מאוד למרקם הרך של הסקונס.
שופכים פנימה את שתי השקיות של השמנת המתוקה, ולשים עם הידיים 2 דקות.
לא ללוש יותר מידי, רק עד שכל הקמח נספג. המרקם של הבצק אמור להיות רך, גמיש, ומעט דביק.
אם הוא רך מידי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
אפשר להכין את התערובת כמה שעות מראש, ולשמור במקרר
(מכוסה בניילון נצמד).
לפני האפייה יש לחמם את התנור מראש ל - 180 מעלות
(לא חייבים, אבל מומלץ - כך תוכלו להצמד למתכון, ולזכור זמן אפייה מדוייק לפעם הבאה שתכינו).
כאן מתחלק העולם לשני חלקים.
חלק אחד מרדד את הבצק למעין פיצה עבה גדולה, ומשתמש בקורצן עוגיות (כזה שעושה צורות של עוגיות, או רינג) כדי לחתוך את הסקונס.
יש גם את אלה שפורסים את ה”פיצה” למשולשי סקונס.
אני אישית אוהבת לגלגל את הכדורים בין הידיים לגודל שבין כדור גולף לטניס, ולמעוך אותם מעט בין כפות הידיים.
כל אחד ומה שהוא אוהב.
מסדרים את הסקונס על נייר אפייה בתבנית גדולה, מברישים במעט ביצה טרופה (ביצה רגילה מקושקשת קצת עם מזלג), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהסקונס קצת יתבקעו למעלה וישחימו מעט. כדי לוודא, מומלץ להכין “מיני-סקון” מהשאריות שנדבקו לכם לידיים, ולהוציא אותו מהתבנית אחרי 12 דקות של אפייה.
אם הוא לא מספיק עשוי, הוסיפו 4-5 דקות לזמן האפייה.
הסקונס נשמרים נהדר כ-3-4 ימים בתוך קופסה אטומה במקום חשוך ויבש (התנור הכבוי שלכם, למשל).







כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
ריכוז מתכונים - מאפים מלוחים - לחג שבועות ו--- איה18/5/2009 03:17

בשירשור זה נרכז מבחר מתכונים למאפים מלוחים - לחג השבועות

שירשור זה יתווסף לעמוד מאכלי חגים




סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי | 
עוגיות גבינה מלוחותו--- איה
18/5/2009 03:23
חטיפים מטוגנים של גבינת עזיםו--- איה
18/5/2009 03:27
בואיקוס - לחמניות גבינה עשירות ו--- איה
18/5/2009 03:33
בורקיטס חציל קלוי וגבינה בולגרית ו--- איה
18/5/2009 03:39
שבלולי גבינה ושום ו--- איה
18/5/2009 03:43
גוז'ר - פחזניות גבינה צרפתיות / רותי קינן ו--- איה
18/5/2009 03:52
’אוזני פיל’ עם גבינה פטה, תרד ועגבניות מיובשותו--- איה
18/5/2009 03:57
בצק פילאס במילוי בטטה וגבינת עיזיםו--- איה
18/5/2009 04:02
מאפה שושנים במילוי גבינותו--- איה  
18/5/2009 04:12
בלינצס מלוח - בלינצס במילוי גבינהו--- אמאשל..
18/5/2009 06:32
צוקור - שבלול פילאס ממולא בתרד וגבינה ו--- אמאשל..
18/5/2009 06:41
חצילים ממולאים בגבינהו--- שונט
18/5/2009 06:48
פשטידת גבינות מיוחדת לשבועותו--- שונט
18/5/2009 06:50
פטריות ממולאותו--- שונט
18/5/2009 06:52
לזניהו--- אמאשל..
18/5/2009 06:54
עוגת בלינצס מלוחהו--- שונט
18/5/2009 07:02
עלי סיגרים ממולאים - מעין פסטליםו--- שונט
18/5/2009 07:05
מיני בורקס עם גבינות....ו--- שונט
18/5/2009 07:07
סמבוסק גבינהו--- תמר
18/5/2009 08:10
מאפה גבינות בלקניו--- תמר
18/5/2009 08:34
לזניה פיטריות ו--- מרילין  
18/5/2009 08:36
פשטידת תרד וגבינה - יפה, מיוחדת וחגיגית ו--- הדר
18/5/2009 08:48
קיש גבינה וארטישוקו--- הדר
18/5/2009 08:49
מאפה דלעת וגבינה ו--- הדר
18/5/2009 08:51
זית בבית / נעמי ליס מייברג ו--- הדר
18/5/2009 08:53
סמבוסק עם גבינה ובצלו--- שמני
18/5/2009 08:54
מאפה ספגטי וגבינותו--- שמני
18/5/2009 08:57
לזניה טעימה בקלי קלותו--- הדר
18/5/2009 08:57
לזניה ירקות וגבינותו--- שמני
18/5/2009 08:58
פאי גבינה וירקותו--- שמני
18/5/2009 09:00
קרואסון מלאווח במילוי גבינותו--- שמני
18/5/2009 09:03
סמבוסק עם תרד וגבינותו--- שמני
18/5/2009 09:04
פשטידת מלאווח וגבינותו--- שמני
18/5/2009 09:08
קיש תרד ומוצרלהו--- שמני
18/5/2009 09:10
עוגיות גבינהו--- שמני
18/5/2009 09:12
בולמס במילוי מנגולד וגבינותו--- שמני
18/5/2009 09:14
פשטידת תרד וגבינותו--- שרוניק  
18/5/2009 11:49
בורקיטס מתכון בסיסי + 2 מליות / Ynet אוכלו--- תמר
18/5/2009 11:55
בורקס ירושלמי / האתר של אוסםו--- תמר
18/5/2009 12:00
ביסקויטיי גבינה חריפה - "זמנים מודרניים"ו--- תמר
18/5/2009 12:02
גבינת קממבר עטופה במעטפת בצק / מיכל לוי-אלחלו--- תמר
18/5/2009 12:04
חטיפי קשקבל / מתכון גולשים האתר של אסםו--- תמר
18/5/2009 12:07
חטיפי שמנת חמוצה / מתכון גולשים - האתר של אסםו--- תמר
18/5/2009 12:09
עוגיות צ’דאר קשקבל / של מיקי שמוו--- תמר
18/5/2009 12:13
בויוס / של מיקי שמוו--- תמר
18/5/2009 12:15
מאפינס במילוי גבינת צאן / שטיבלו--- תמר
18/5/2009 12:18
סקונס בניחוח קשקבל כבשים / שטיבלו--- תמר
18/5/2009 12:20
פשטידת זיתים - הגיע במיילו--- שומית
18/5/2009 14:36
סקונס / מתוך אתר בצק אליםו--- שרוניק « הודעה נוכחית
18/5/2009 15:16
סקונס מלוחים / אנה וגנרו--- שרוניק
18/5/2009 15:21
סקונס מתוקים / אנה וגנרו--- שרוניק
18/5/2009 15:27
סקונסו--- שרוניק
18/5/2009 15:34
סקונס / גיל חובב ו--- שרוניק
18/5/2009 15:41
לחמניות סקוטיות (סקונס) / ויסוצקיו--- שרוניק
18/5/2009 15:42
שבלולי בצקיצי במילוי ממרח עגבניות מיובשות..ו--- יפנית  
18/5/2009 17:30
מאפה תרד / רותי לחמן פולו--- שרוניק
18/5/2009 17:30
בצק נהדר לפיצה ו--- יפנית  
18/5/2009 17:33
פאניני ארוטולטי - לחמניות מגולגלות panini ו--- יפנית  
18/5/2009 17:39
ספונגטיקו / איל פלדו--- שרוניק
18/5/2009 17:39
פליקאס - שבלולי בצק ממולאים ו--- יפנית  
18/5/2009 17:42
צמת חצילים,זוקיני, עגבניות מיובשות ופטה ו--- יפנית  
18/5/2009 17:48
קלצונה ו--- יפנית  
18/5/2009 17:51
גלילי חצילים במילוי גבינה / נדיה לנדאוו--- שרוניק
18/5/2009 17:52
רוגלך פסטו וגבינה ו--- יפנית  
18/5/2009 18:00
טוויל פרמז’ן / שלום שטריתו--- שרוניק
18/5/2009 18:01
בורקיטס ו--- יפנית  
18/5/2009 18:03
עוגיות קשקבל פריכות טורקיות / ענת בר לב ו--- שרוניק
18/5/2009 18:05
בורקס תורכי/טורקי ו--- יפנית  
18/5/2009 18:14
זיוה-עלי מלוואח במילוי קוטג’ וגבינה מלוחה ו--- יפנית  
18/5/2009 18:19
מאפה שמרים עם תרד וגבינות לשבועות / בני סיידאו--- איה  
20/5/2009 05:32
'פינידו' - לחם גבינה בולגריו--- איה
21/5/2009 13:23
קרפעלעך(קלסונס) עם גבינה מבית אמא בוצי ו--- גילה  
8/5/2010 18:21



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן