...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מיליות מגוונות לאזני המן - הגיע במייל ו--- פלפלית 26/2/2009 13:07


ללא קרדיט.

מליות שונות לאזני המן


מלית תמרים ואגוזים:

250 גר' מחית תמרים

1/2 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל

1 כף שמן

50 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני

לערבב את כל החומרים ולהניח כמות של כפית בכל אוזן המן.



למלית ערמונים:

200 גר' ערמונים

1/2 מיכל שמנת מתוקה

11/2 כפות סוכר

קורט מלח

מקלפים את הערמונים ומבשלים במים עד להתרככות.

מפוררים אותם ומבשלים בחצי מיכל שמנת מתוקה עם הסוכר

וקורט מלח עד להסמכה. מניחים כמות של כפית בכל אוזן המן.



מלית גבינה קקאו

250 גר' גבינת שמנת

3 כפיות קקאו

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

לערבב היטב את כל החומרים לערובת אחידה.

מלית שזיפים

1 פס קליפת לימון

1 פס קליפת תפוז

250 גר' שזיפים מיובשים מגולענים

2 כפות סוכר חום

משרים את השזיפים, הסוכר וקליפות הלימון והתפוז מכוסים במים ללילה,

למחרת מבשלים ברתיחה קלה עד לספיגת הנוזל, מסלקים את קליפת הלימון

והתפוז, מרסקים למחית.



פירות יבשים

1 כוס צימוקים כהים

1 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס אוכמניות מיובשות

1/4 כוס סוכר

1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות

2 כפות מיץ לימון

לרסק את כל המרכיבים במעבד מזון לתערובת אחידה.



מלית רחת לוקום

רחת לוקום חתוכה לקוביות קטנות

מעט אגוזי מלך קצוצים

מערבבים את קוביות הרחת לוקום עם האגוזים, יוצרים כדורים, מניחים

במרכז הבצק וסוגרים.





מילוי תמרים ותפוזים

¼ 1 כוסות מלאות בתמרים ללא גרעינים

1 כפית מלאה בתפוז מגורד (קליפה)

1/3 כוס מיץ תפוזים טרי

3/4 כפית קינמון

1/4 כפית תמצית מיץ שקדים

1-2 כפות מים במידת הצורך

אופן ההכנה:

במעבד מזון ערבב יחד את כל מרכיבי המילוי מלבד המים , עד שהתערובת כמעט חלקה , במרקם הדומה לריבה. אם תערובת התמרים יבשה מאד הוסף מים , כף אחת בכל פעם. את המילוי ניתן להכין יומיים מראש , לקרר ולכסות.

מילוי ריבת חלב , קוקוס צימוקים:

¼ כוס מכל מרכיב ומרכיב. מערבבים יחד + ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים.



מלית פרומעז ומשמשים וציפוי שומשום:

נוטלים גליל גבינת פרומעז, חצי כוס שמנת חמוצה – ומערבבים יחד עד שמתקבל קרם חביב. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים שוב. מרתיחים מים, משרים בהם 100 גרם משמשים למשך חצי שעה. מסננים, קוצצים את המשמשים ומערבבים עם תערובת הפרומעז ו-3 כפות סוכר. קורצים, ממלאים ועושים אוזניים, ומתחילים לאפות כרגיל. בינתיים, מכינים קערה ובה 2 חלמונים טרופים בחצי כוס מים ו – 3 כפות שומשום. בתום עשר דקות מתחילת האפייה, מורחים את זה במברשת על האוזניים, שמתקבלות זהובות-שחומות, ניחוחיות ומפתיעות. לא מפזרים אבקת סוכר במקרה כזה.



אוזני המן שיכורות:

200 גרם דבלים (תאנים מיובשות) מושרות במים רותחים לחצי שעה, קצוצות קטן-קטן, חצי מידה גראפה, מעט קינמון, חצי כף קמח. מערבבים היטב, ממלאים וממשיכים כרגיל.



גבינת פטה וזיתים:

150 גרם גבינת פטה מפוררת, 50 גרם זיתים ירוקים מגולענים, מעט פטרוזיליה קצוצה דק דק, ביצה אחת: מערבבים את כל החומרים וממשיכים כרגיל.



תרד:

חולטים קילו עלי תרד מנוקים היטב וקטומי-גבעולים. במחבת, מטגנים בצל גדול קצוץ דק במעט שמן עד שיזהיב. סוחטים וקוצצים את התרד, מוסיפים את הבצל, ביצה אחת, מלח ופלפל שחור גרוס טרי וקורט אגוז מוסקט מגורר. ממשיכים כרגיל, ואפשר –בכל המליות המלוחות –לצפות בחלמון טרוף ושומשום, או קצח.





כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מתכונים לפורים - משלוח מנות ו--- איה  25/2/2009 04:11

בשירשור זה נרכז מתכונים לחג פורים
מתכוני עוגיות - למשלוח מנות
מתכונים לאוזני המן
מתכונים מסורתיים לפורים
ועוד! ועוד......

משנכנס אדר מרבין בשימחה!!



לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
אוזני המן במילוי שקדיםו--- איה
25/2/2009 04:24
פאי פרג ו--- איה
25/2/2009 04:27
אוזני המן - בניחוח תפוזו--- איה
25/2/2009 04:33
אזני המן פשוטות של גיל חובב ו--- איה
25/2/2009 04:42
סהרוני פרג לפוריםו--- איה
25/2/2009 04:46
אזני המן עם מליות איכותיותו--- איה
25/2/2009 04:50
אוזני המן עם מלית ערמונים, תמרים ואגוזים ו--- איה
25/2/2009 04:52
"נגולה"- לחם פורים מרוקאיו--- איה
25/2/2009 05:10
אוזני המן במילוי חלווה - חלבה - בן עמי ו--- פלפלית
25/2/2009 07:40
עוגת פרג, קוקוס ותפוז ו--- פלפלית
25/2/2009 07:42
עוגת שמרים-פרג - אורי שפט, מאפיית "לחמים"ו--- פלפלית
25/2/2009 07:45
אוזני המן בדואט טוב-טעם ופרג ו--- פלפלית
25/2/2009 07:47
חלת פורים מסורתית של יהדות מרוקו ו--- פלפלית
25/2/2009 07:50
חלת פורים של יהודי פולין - סוגת ו--- פלפלית
25/2/2009 07:53
פורים באיטליה - 3 מתכונים - חנוך פרברו--- פלפלית
25/2/2009 08:07
טורט פרג - רוני ונציהו--- פלפלית
25/2/2009 08:11
בעבע בתמר (עיראקי) - אוסםו--- פלפלית
25/2/2009 08:51
בעבע - עוגיות עירקיות מתוקות - anatovו--- פלפלית
25/2/2009 08:56
עוגיות מעמול במילוי תמרים - "מבשלים"ו--- פלפלית
25/2/2009 09:00
מעמול מבצק נפלא ומומלץ - פירגה ו--- פלפלית
25/2/2009 09:03
שיני המן - דורעם גונטו--- פלפלית
25/2/2009 09:06
אצבעות המן ("פפריקנטיות") - סמדר זורע-ברמקו--- פלפלית
25/2/2009 09:08
סיגרים מרוקאיים מתוקים - מגה מתכוניםו--- פלפלית
25/2/2009 09:17
סיגרים מרוקאיים מתוקים - כפי שהוכן על ידי ו--- פלפלית  
24/2/2010 08:39
עוגיות סיגרים במילוי צימוקים ואגוזים - אפויו--- פלפלית
25/2/2009 09:20
עוגת פרג עם קצפת/חנה שאולובו--- שומית
25/2/2009 09:50
שומשומיות תחרה - אורן בקר, "בליקר בייקרי"ו--- פלפלית
25/2/2009 10:27
שומשומיות - אבי פסטוו--- פלפלית
25/2/2009 10:29
שומשומיות קקאו פריכות - מגה מתכונים ו--- פלפלית
25/2/2009 10:32
עוגיות בוטנים - על השולחןו--- פלפלית
25/2/2009 10:35
עוגיות בוטנים שוקולד ותפוז - מגה מתכוניםו--- פלפלית
25/2/2009 10:36
מספאן - עוגיות מרציפן מרוקאיות - סימה אלוןו--- פלפלית
25/2/2009 10:40
מרציפן - בהכנה עצמית - "שיתוף מתכונים"ו--- פלפלית
25/2/2009 10:49
עוגיות תחרה - רות יולס - עוגות ב-5 דק' ו--- פלפלית
25/2/2009 11:00
עוגיות שקדים (עוגיות תחרה) - בתיה עוזיאלו--- פלפלית
25/2/2009 11:02
עוגיות בוטנים ושוקולד חלב - מגה מתכוניםו--- פלפלית
25/2/2009 11:05
מאפינס פרג שף מלון הספא -רימונים גלי כנרתו--- פלפלית
25/2/2009 11:11
מאפינס פרג וצימוקים - מגה מתכוניםו--- פלפלית
25/2/2009 11:13
עוגת פרג, קוקוס ומיץ תפוזיםו--- *אוריתוש*
25/2/2009 21:30
-אוזני המן פריכות /מהספר של "עוגות לכל חג"ו--- לינדוש
26/2/2009 07:56
רולדות תמרים של לסרי /ללוקה.ו--- לינדוש
26/2/2009 08:01
מיליות מגוונות לאזני המן - הגיע במייל ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
26/2/2009 13:07
"מסטשיוני" או "אסכרבניה " הגיע במייל ו--- פלפלית
26/2/2009 13:10
סהרוני פרג (פרשבורג) - הגיע במיילו--- פלפלית
26/2/2009 13:11
פת מרדכי נוסח יוני (נוביגוס) - הגיע במייל ו--- פלפלית
26/2/2009 13:13
סובייצקי- מוס פרג - הגיע במייל, ללא קרדיטו--- פלפלית
26/2/2009 13:15
כל מיני מתוקים לקישוט משלוח המנותו--- הפיה
26/2/2009 16:14
ליצנים ומסכות מבצק פריךו--- הפיה
26/2/2009 16:17
אוזני המן מבצק טעים וקל לעבודה ו--- הדר
23/2/2010 13:24
טרבדוס – מתכון מבית אמא - אספרגוס ו--- פלפלית  
5/3/2011 18:46
נקניק שוקולד עם פירות ופיצוחיםו--- פלפלית  
17/3/2011 17:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן