...המטבח של איה - מתכונים, בישולים, פטפוטים ועוד

עמוד הבית - המטבח של איה
פורום - המטבח של איה
המתכונים של איה
מאמרים במטבח של איה
הקישורים שלי - המטבח של איה
המזווה - המטבח של איה
אודות המטבח של איה
תיבת הדואר - המטבח של איה
חיפוש - במטבח של איה
חיפוש מותאם אישית של
מתכונים לעוגות - המטבח של איה
מתכונים לעוגיות - המטבח של איה
מתכונים לקינוחים - המטבח של איה
מתכונים ללחם ובצקים - המטבח של איה
מתכונים למאפים מלוחים - המטבח של איה
מתכונים לפשטידות וקישים - המטבח של איה
מתכונים למנות ראשונות וסלטים - המטבח של איה
מתכונים למרקים - המטבח של איה
מתכונים לממולאים - המטבח של איה
מתכונים לתוספות - המטבח של איה
מתכונים לחמין ותבשילי קדירה - המטבח של איה
מתכונים לבשר - המטבח של איה
מתכונים לעוף - המטבח של איה
מתכונים לדגים - המטבח של איה
מתכונים למחמצים - המטבח של איה
מתכונים למרינדות, רטבים ומטבלים - המטבח של איה
מתכונים לחגים וארוחות חגיגיות - המטבח של איה
מתכונים לריבות ומרקחות - המטבח של איה

אוסף מתכונים - המטבח של איה
סדנאות והדרכות - המטבח של איה
טיפים שימושי במטבח - המטבח של איה
חנות הצמר של איה




הצטרפו גם אתם לעמוד המטבח של איה בפייסבוק
חפש  
חנות הצמר של איה

תוכן ההודעה

מרציפן - בהכנה עצמית - "שיתוף מתכונים"ו--- פלפלית 25/2/2009 10:49




מרציפן - בהכנה עצמית


מתכון מעולה למרצפן!
המצרכים - להכנת 1 קילו מרציפן

[מתכוני סבתא - מהמטבח הבולגרי]

החומרים הדרושים

חצי ק"ג סוכר.
חצי ק"ג שקדים שלמים.
כפית מיץ לימון.
כוס וחצי מים.

אופן ההכנה
מכניסים לסיר 1.5 כוסות מים ו- 500 גר' סוכר.
להביא לרתיחה תוך כדי בחישה - כ- 10 דק' על אש גבוהה.
חשוב לערבב כל הזמן.

בודקים שהסירופ מוכן: לתוך כוס עם מים קרים מטפטפים פנימה מהסירופ החם,
אם נוצרת סוכריה יודעים שהסירופ מוכן.

מורידים מהאש ומוסיפים כפית מיץ לימון טרי, ובוחשים.

הכנת השקדים:
חולטים את השקדים השלמים במים רותחים (לא על האש).
משאירים במים הרותחים עד אשר ניתן להכניס את היד למים.
קולפים את השקדים וטוחנים במגררת של מעבד מזון.

הכנת המרצפן:
לאחר שהסירופ מתקרר מעט מוסיפים את השקדים הטחונים ולשים לבצק.
כעבור שעה ניתן לעבוד עם הבצק.
לעשיית צורות, גוללים כדורים קטנים מהבצק ולוחצים באמצעות תבנית בכל צורה רצוייה.
לפני כן ניתן לשים ניילון נצמד בתוך התבנית ורק לאחר מכן ללחוץ על הכדור לקבלת צורה,
ואז למשוך את הניילון מחוץ לתבנית - כך המרצפן יוצא מהתבנית בקלות.

את הבצק ניתן לעטוף בנילון ולהכניס למקרר - ולהכין את המרצפן בצורות בשלב מאוחר יותר.
הערות
חשוב להשתמש בשקדים שלמים לא קלופים.
ניתן להחזיק במקרר עד כחודש.




כניסה למערכת  | 
 

עץ ההודעה

 
מתכונים לפורים - משלוח מנות ו--- איה  25/2/2009 04:11

בשירשור זה נרכז מתכונים לחג פורים
מתכוני עוגיות - למשלוח מנות
מתכונים לאוזני המן
מתכונים מסורתיים לפורים
ועוד! ועוד......

משנכנס אדר מרבין בשימחה!!



לחץ להגדלה


סגור הודעה |  כניסה למערכת  |   | שלח לי דוא"ל | בקר באתר שלי
אוזני המן במילוי שקדיםו--- איה
25/2/2009 04:24
פאי פרג ו--- איה
25/2/2009 04:27
אוזני המן - בניחוח תפוזו--- איה
25/2/2009 04:33
אזני המן פשוטות של גיל חובב ו--- איה
25/2/2009 04:42
סהרוני פרג לפוריםו--- איה
25/2/2009 04:46
אזני המן עם מליות איכותיותו--- איה
25/2/2009 04:50
אוזני המן עם מלית ערמונים, תמרים ואגוזים ו--- איה
25/2/2009 04:52
"נגולה"- לחם פורים מרוקאיו--- איה
25/2/2009 05:10
אוזני המן במילוי חלווה - חלבה - בן עמי ו--- פלפלית
25/2/2009 07:40
עוגת פרג, קוקוס ותפוז ו--- פלפלית
25/2/2009 07:42
עוגת שמרים-פרג - אורי שפט, מאפיית "לחמים"ו--- פלפלית
25/2/2009 07:45
אוזני המן בדואט טוב-טעם ופרג ו--- פלפלית
25/2/2009 07:47
חלת פורים מסורתית של יהדות מרוקו ו--- פלפלית
25/2/2009 07:50
חלת פורים של יהודי פולין - סוגת ו--- פלפלית
25/2/2009 07:53
פורים באיטליה - 3 מתכונים - חנוך פרברו--- פלפלית
25/2/2009 08:07
טורט פרג - רוני ונציהו--- פלפלית
25/2/2009 08:11
בעבע בתמר (עיראקי) - אוסםו--- פלפלית
25/2/2009 08:51
בעבע - עוגיות עירקיות מתוקות - anatovו--- פלפלית
25/2/2009 08:56
עוגיות מעמול במילוי תמרים - "מבשלים"ו--- פלפלית
25/2/2009 09:00
מעמול מבצק נפלא ומומלץ - פירגה ו--- פלפלית
25/2/2009 09:03
שיני המן - דורעם גונטו--- פלפלית
25/2/2009 09:06
אצבעות המן ("פפריקנטיות") - סמדר זורע-ברמקו--- פלפלית
25/2/2009 09:08
סיגרים מרוקאיים מתוקים - מגה מתכוניםו--- פלפלית
25/2/2009 09:17
סיגרים מרוקאיים מתוקים - כפי שהוכן על ידי ו--- פלפלית  
24/2/2010 08:39
עוגיות סיגרים במילוי צימוקים ואגוזים - אפויו--- פלפלית
25/2/2009 09:20
עוגת פרג עם קצפת/חנה שאולובו--- שומית
25/2/2009 09:50
שומשומיות תחרה - אורן בקר, "בליקר בייקרי"ו--- פלפלית
25/2/2009 10:27
שומשומיות - אבי פסטוו--- פלפלית
25/2/2009 10:29
שומשומיות קקאו פריכות - מגה מתכונים ו--- פלפלית
25/2/2009 10:32
עוגיות בוטנים - על השולחןו--- פלפלית
25/2/2009 10:35
עוגיות בוטנים שוקולד ותפוז - מגה מתכוניםו--- פלפלית
25/2/2009 10:36
מספאן - עוגיות מרציפן מרוקאיות - סימה אלוןו--- פלפלית
25/2/2009 10:40
מרציפן - בהכנה עצמית - "שיתוף מתכונים"ו--- פלפלית « הודעה נוכחית
25/2/2009 10:49
עוגיות תחרה - רות יולס - עוגות ב-5 דק' ו--- פלפלית
25/2/2009 11:00
עוגיות שקדים (עוגיות תחרה) - בתיה עוזיאלו--- פלפלית
25/2/2009 11:02
עוגיות בוטנים ושוקולד חלב - מגה מתכוניםו--- פלפלית
25/2/2009 11:05
מאפינס פרג שף מלון הספא -רימונים גלי כנרתו--- פלפלית
25/2/2009 11:11
מאפינס פרג וצימוקים - מגה מתכוניםו--- פלפלית
25/2/2009 11:13
עוגת פרג, קוקוס ומיץ תפוזיםו--- *אוריתוש*
25/2/2009 21:30
-אוזני המן פריכות /מהספר של "עוגות לכל חג"ו--- לינדוש
26/2/2009 07:56
רולדות תמרים של לסרי /ללוקה.ו--- לינדוש
26/2/2009 08:01
מיליות מגוונות לאזני המן - הגיע במייל ו--- פלפלית
26/2/2009 13:07
"מסטשיוני" או "אסכרבניה " הגיע במייל ו--- פלפלית
26/2/2009 13:10
סהרוני פרג (פרשבורג) - הגיע במיילו--- פלפלית
26/2/2009 13:11
פת מרדכי נוסח יוני (נוביגוס) - הגיע במייל ו--- פלפלית
26/2/2009 13:13
סובייצקי- מוס פרג - הגיע במייל, ללא קרדיטו--- פלפלית
26/2/2009 13:15
כל מיני מתוקים לקישוט משלוח המנותו--- הפיה
26/2/2009 16:14
ליצנים ומסכות מבצק פריךו--- הפיה
26/2/2009 16:17
אוזני המן מבצק טעים וקל לעבודה ו--- הדר
23/2/2010 13:24
טרבדוס – מתכון מבית אמא - אספרגוס ו--- פלפלית  
5/3/2011 18:46
נקניק שוקולד עם פירות ופיצוחיםו--- פלפלית  
17/3/2011 17:43



עוגות | לחם ובצקים | פשטידות | מרקים | תבשילי קדירה | בשר | עוף | מאכלי חגים | ריבות ומרקחות | עוגיות

עמוד הבית | המתכונים של איה | פורום - המטבח של איה | הקישורים שלי | המזווה | תיבת הדואר



























































































































































  עיצוב והקמה: איה גולן. פיתוח: InterTK © כל הזכויות שמורות לאיה גולן